Χαρακτηριστικά ζωδίων

Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)

 

Κυβερνήτης: Άρης

Έξαρση: Ήλιος

Εξορία: Αφροδίτη

Πτώση: Κρόνος

Στοιχείο: Φωτιά

Ποιότητα: Παρορμητικό

Ιδιότητες: Ζεστό, ξηρό

Φύλο: Αρσενικό

Συσχέτιση: 1ος οίκος

Πολικότητα: Ζυγός

Αγαπημένη φράση: Εγώ είμαι, εγώ θέλω

Λέξη κλειδί: Δράση

 

Το ζώδιο του Κριού ταυτίζεται με το ξύπνημα των δυνάμεων τη δημιουργίας, την άνοιξη. Ουσιαστικά, είναι  η πρωταρχική κραυγή, το σπέρμα για την εκκίνηση της ζωής. Μέσα από το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου αρχίζει η ανάπτυξη του «εγώ», της θέλησης, η ανάγκη για κατάκτηση.

Ο Κριός είναι ένα πύρινο ζώδιο και εδώ το πυρ αντιπροσωπεύει τη σπίθα, που αρκεί να ανάψει για να εκδηλωθεί η φωτιά.

Εξωτερικεύει την απόλυτη, πρωτόγονη, αρσενική δύναμη του πολεμιστή, που παρορμητικά και θαρραλέα μάχεται για να απολαύσει την ικανοποίηση του κατακτητή.

Τα προτερήματά του είναι ο αυθορμητισμός, ο δυναμισμός, η πρωτοπορία, η ενεργητικότητα, η μαχητικότητα, η παρόρμηση, η τόλμη, το θάρρος, ο ηρωισμός, η αυτοπεποίθηση, ο ενθουσιασμός, η αισιοδοξία.

Τα ελαττώματά του είναι η ανυπομονησία, η ξεροκεφαλιά, η επιθετικότητα, ο ατομικισμός, ο εγωισμός, η υποκειμενικότητα, ο φιλοτομαρισμός, ο ναρκισσισμός, η ανωριμότητα, το θράσος.

Η κινητήρια δύναμή του εκφράζεται με το ρήμα «θέλω» και επιδιώκει διακαώς να επιβάλλει την επιθυμία του.

 

Γυναίκα Κριός

 

Θαρραλέα με βήμα ζωηρό, φωνή επιτακτική, διαπεραστικό βλέμμα και ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της την έκφραση μια επιθυμίας για πορεία και δράση, η Κριός έχει πάντα ένα δύσκολο ρόλο να παίξει στη ζωή της, στις σχέσεις της με τους άλλους και στον έρωτα. Τη διακρίνει το θάρρος και η άγρια ομορφιά, είναι ερωτική, διαθέτει μεγάλη σωματική ζωτικότητα και είναι αποφασισμένη για την αρχηγία στο γάμο, τον έρωτα και γενικά την προβολή της μέσα στο σύνολο

 

Άντρας Κριός

Με πρόσωπο αδρό, γεμάτο αποφασιστικότητα, κορμί μυώδες και κινητικό, ψηλό μέτωπο και προεξέχοντα μήλα, δυνατό πιγούνι, φρύδια πυκνά και μύτη μακριά, ο άντρας Κριός, ξεχωρίζει με την ενεργητικότητά του και την τάση του να τελειώνει γρήγορα με το καθετί. Θέλει όλο τον κόσμο να περιστρέφεται γύρω του, είναι φιλόδοξος, ηγετικός, με σχεδόν πρωτόγονες παρορμήσεις, οι οποίες είναι ευχάριστες και του εξασφαλίζουν βασικά πλεονεκτήματα. Γεννημένος μαχητής, αθλητής, πρωταθλητής αυτοκινητιστικών αγώνων, μηχανικός ή μηχανολόγος, επιχειρηματίας αλλά και συνδικαλιστής, τρέχει πάντα μπροστά και δεν θέλει ποτέ να έρχεται δεύτερος.

 

 

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)

 

Κυβερνήτης: Αφροδίτη

Έξαρση: Σελήνη

Εξορία: Άρης

Πτώση: Ουρανός

Στοιχείο: Γη

Ποιότητα: Σταθερό

Ιδιότητες: Ψυχρό, ξηρό

Φύλο: Θηλυκό

Συσχέτιση: Με τον 2ο οίκο

Πολικότητα: Σκορπιός

Αγαπημένη του φράση: Εγώ κατέχω

Λέξη κλειδί: Διαφύλαξη

 

Το ζώδιο του Ταύρου προσφέρει γόνιμο έδαφος για τη βλάστηση του σπόρου, την αναμονή πριν την ανθοφορία της ζωής. Μέσα από το δεύτερο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου εκφράζεται η ανάγκη για ασφάλεια, η ανάγκη για αποκτήματα. Γήινος και σταθερός ο Ταύρος είναι το ζώδιο της απόλυτης ακινησίας μέσα στην οποία ριζώνει ο σπόρος, δυναμώνει η φύση.

Συντηρεί και προστατεύει τη ζωή, ακολουθεί τους ρυθμούς της φύσης – ανεξάρτητα πόσο αργοί και αν είναι αυτοί οι ρυθμοί – διατηρεί το κατεστημένο και επιδιώκει τις χαρές και της απολαύσεις που προσφέρει η ζωή.

Προτερήματά του: αξιοπιστία, σύνεση, υπομονή, πρακτικότητα, μεθοδικότητα, αγάπη για τη φύση, πίστη στα άτομα που αγαπά, αισθησιασμός, καλό γούστο

Ελαττώματά του: πείσμα, κτητικότητα, ζήλια, νωχέλεια, λαιμαργία, αναξιοπιστία, ξεροκεφαλιά, φιλοχρηματία, υλισμός

Η κινητήρια δύναμή του εκφράζεται με το ρήμα «έχω» και γι αυτό αναζητά διαρκώς την ασφάλεια μέσα από την κατοχή και διατήρηση πραγμάτων αλλά και ανθρώπων.

 

Γυναίκα Ταύρος

Θηλυκή στην εμφάνιση, με μέτρια ανάστημα και βάδισμα αργό, ευαίσθητη και συχνά παθητική, με δυο μάτια, που ατενίζουν ολάνοιχτα, γεμάτα ένταση, δέχεται τα πάντα, αντιδρά έπειτα από πολλή σκέψη και είναι η γυναίκα με την πιο χαρακτηριστική ανάγκη για ιδιοκτησία. Θέλει να ανήκει σε ένα σταθερό περιβάλλον, μέσα στο οποίο επιδιώκει να ξεχωρίζει. Σφραγίζει πολλά συναισθήματα μέσα της, συντηρεί πράξεις ή συνήθειες και έχει τις ιδιότητες του στοιχείου της Γης, δηλαδή κάτι εύφορο, γόνιμο, σταθερό στην πλαστικότητά του.

 

Άντρας Ταύρος

Γοητευτικός με γεμάτο μυώδες σώμα, με μύτη και περίγραμμα σαγονιού, σαρκώδη, με αυχένα χοντρό και με στόμα και πηγούνι, αδρά, ο Ταύρος δίνει πάντα την εντύπωση του θετικού ανθρώπου. Την εμφάνισή του, τη διακρίνει ένας ερωτισμός ξεχωριστός. Έχει υπερβολικά ανεπτυγμένο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, είναι ο τύπος του απόλυτα πρακτικού, του συνήθως στοχαστικού και του αργού σε κίνηση αλλά εύστοχου και σταθερού στους σκοπούς του. Πρόκειται δεν για έναν από τους πιο ρομαντικούς άντρες του ζωδιακού, άσχετα αν αυτός ο ρομαντισμός είναι επιμελώς καλυμμένος. Κοιτάξτε τον στα μάτια, είναι το μόνο σημείο που προδίδει αυτή την αδυναμία του. Γενικά, ο Ταύρος δεν παρουσιάζει καμιά εικόνα αδυναμίας, ωστόσο έχει αρκετές.

 

 

Δίδυμοι (21 Μαΐου – 21 Ιουνίου)

 

Κυβερνήτης: Ερμής

Έξαρση: Βόρειος Δεσμός της Σελήνης

Εξορία: Δίας

Πτώση: Νότιος Δεσμός της Σελήνης

Στοιχείο: Αέρας

Ποιότητα: Μεταβλητό

Ιδιότητες: Θερμό, υγρό

Φύλο: Αρσενικό

Συσχέτιση: με τον 3ο οίκο

Πολικότητα: Τοξότης

Αγαπημένη φράση: Εγώ σκέπτομαι

Λέξη κλειδί: Επικοινωνία

 

Το ζώδιο των Διδύμων ταυτίζεται με την εποχή που ο σπόρος εξελίσσεται σε καρποφόρο δέντρο, αποκτά κορμό, φύλλα, οντότητα και ταυτόχρονα διαφοροποιείται από τους βλαστούς. Όπως ο αέρας που τους κυβερνά, οι Δίδυμοι είναι δύσκολο να σταθούν σε οτιδήποτε και να το αντιληφθούν βαθιά. Σ’ αυτό το ζώδιο η επικοινωνία, η γνώση, η πληροφορία, κρίνονται βάσει ποσότητας και ταχύτητας μετάδοσης. Η ποιότητα και η εμβάθυνση δεν αφορούν αυτό το ζώδιο.

Τα προτερήματά του είναι ο ενθουσιασμός, η ευστροφία, η προσαρμοστικότητα, η εφευρετικότητα, η φαντασία, η ταχύτητα, η διπλωματία, η ευγλωττία, η κοινωνικότητα, η ανεμελιά, η παιδικότητα, η χαρούμενη διάθεση

Τα ελαττώματά του είναι η άσκοπη σπατάλη ενέργειας, η τάση να αφήνει ανολοκλήρωτα πράγματα, η αστάθεια, η ασυνέπεια, η αναξιοπιστία, η ξεροκεφαλιά, η ψυχρότητα, η ελαστική ηθική, ο τυχοδιωκτισμός, τα ψέματα και η διαρκής αμφισβήτηση των πάντων.

Η κινητήρια δύναμή του εκφράζεται με το ρήμα «σκέπτομαι», μια σκέψη όμως που πλαισιώνεται από πολλή αμφισβήτηση και αμφιβολία, μεγάλη ικανότητα για επισήμανση διαφορετικών στοιχείων και ανάγκη για αέναη συλλογή πληροφοριών.

 

Γυναίκα Δίδυμος

Μπορεί κανείς να τη χαρακτηρίσει κοσμική και ιδιαίτερα κοινωνική. Μοιάζει με πεταλούδα που δεν σταματά παρά μόνο για λίγο, σε διαφορετικά σημεία ή λουλούδια. Είναι ανήσυχη, με λυγερό κορμί, ερωτηματικά μάτια, ευμετάβλητη διάθεση, χιούμορ και περίσσια εγκαρδιότητα. Είναι ίσως, η μόνη γυναίκα του ζωδιακού, που κάνει για δέκα, που έχει πάντα ωραίες ιδέες και ποικίλα ενδιαφέροντα. Αλλάζει τύπους και δεν έχει μορφολογικά σχέση από χρόνο σε χρόνο. Πάνω απ’ όλα η γυναίκα αυτή είναι μια καταπληκτική ηθοποιός

 

Άντρας Δίδυμος

Κομψός πάντα, με ευθυτενές παρουσιαστικό, οβάλ πρόσωπο, χωρίς σκληρές γωνίες ή έντονα χαρακτηριστικά, με μάτια που λάμπουν και φρύδια τοξοειδή. Μύτη λεπτή, εξέχοντα ζυγωματικά, πηγούνι αιχμηρό και χείλη λεπτά, πάντα στα οποία διαγράφεται καθαρά η αναποφασιστικότητά του, ο Δίδυμος, είναι ο πιο πολύπλευρα ενδιαφέρων, ο πραγματικός στιλίστας της επικοινωνίας. Πολυκατευθυνόμενος σαν τον άνεμο, βρίσκεται πάντα σε κίνηση και δράση και είναι πρόθυμος για όλα με όλες τις γυναίκες του κόσμου.

 

 

Καρκίνος (22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

 

Κυβερνήτης: Σελήνη

Έξαρση: Δίας

Εξορία: Κρόνος

Πτώση: Άρης

Στοιχείο: Νερό

Ποιότητα: παρορμητικό

Ιδιότητες: Ψυχρό, υγρό

Φύλο: Θηλυκό

Συσχέτιση: με τον 4ο οίκο

Πολικότητα: Αιγόκερως

Αγαπημένη φράση:  Εγώ αισθάνομαι

Λέξη κλειδί: Συναίσθημα

 

Στο ζώδιο του Καρκίνου, αναπτύσσεται το συναίσθημα που κρατάει στους κόλπους του, τον καρπό και τον συντηρεί. Ταυτίζεται με τη μητρότητα, με τη θηλυκή, προστατευτική αγάπη, της μάνας. Ο Καρκίνος, είναι υδάτινο ζώδιο και αντιπροσωπεύει το αμνιακό υγρό της μήτρας, μια κατάσταση απόλυτης ασφάλειας και θαλπωρής, αλλά ταυτόχρονα και ένα περιβάλλον που μπορεί να προκαλέσει μια κατάσταση απόλυτης εξάρτησης. Μέσα από το ζώδιο αυτό, δημιουργούνται οι πρώτοι και οι πιο καίριοι συναισθηματικοί δεσμοί. Αντιπροσωπεύονται οι ρίζες μας – πατρίδα και οικογένεια – και εκφράζεται η αναγκαιότητα της επιστροφής σε αυτές, προκειμένου να επιτευχθεί η συναισθηματική κάλυψη και ασφάλεια.

Τα προτερήματά του είναι η ευαισθησία, η ενσυναίσθηση, η ευγένεια, η αφοσίωση, η πίστη, η φιλευσπλαχνία, η σύνεση, η προσφορά βοήθειας, η τρυφερότητα, η στοργή η εξαιρετική μνήμη

Τα ελαττώματά του είναι η άρνηση ενηλικίωσης, η εξάρτηση, η στενομυαλιά, ο συναισθηματικός εγωισμός και χειρισμός, η κτητικότητα, ο φόβος της εγκατάλειψης.

Η κινητήρια δύναμή του εκφράζεται με το ρήμα «αισθάνομαι» και επιθυμεί διακαώς να αντλεί και να εκφράζει συναισθήματα.

 

Γυναίκα Καρκίνος

Αγχώδης, αιώνια, συναισθηματική, με εύσαρκο σώμα και συνήθως στρογγυλό πρόσωπο, με βαθιές γραμμές συνοφρυώσεως και στόμα που η γραμμή του γέρνει προς τα κάτω, η γυναίκα Καρκίνος διαθέτει υπέροχα γλυκά μάτια, που εκπέμπουν στοργή και μητρικότητα. Δίνει την εντύπωση του ανθρώπου που διαθέτει τεράστια υπομονή, εγκαρτέρηση και πίστη. Έχει γόνιμη φαντασία και συχνά μεγάλη οξυδέρκεια. Πίσω από το ήρεμο ύφος της, η διάθεσή της συνεχώς αλλάζει, κάνοντάς την άλλοτε λίγο παράξενη, άλλοτε σιωπηλά μελαγχολική και άλλοτε ασυγκράτητα φιλόδοξη.

 

 

Άντρας Καρκίνος

Φιλάρεσκος, με ογκώδες κορμί, μάτια μεγάλα και βλέφαρα βαριά, που κοιτούν ζεστά και ονειροπόλα, πρόσωπο με ελαφρές προεξέχουσες γραμμές, ύφος ήρεμο και βάδισμα σκεπτικό, ο άντρας Καρκίνος είναι ο άνθρωπος που θα ήθελε να κάνει σπίτι του, όλο τον κόσμο. Είναι πάντα επιφυλακτικός και δεν βοηθά τους άλλους να τον καταλάβουν. Εκπληκτικά λιγομίλητος και περίεργα σεμνός, καλύπτεται μέσα σε μια ατμόσφαιρα μυστικότητας. Ωστόσο, φέρει επάνω του τα σημάδια, όχι μόνο του έρωτα, αλλά και της τρυφερότητας και της εμπιστοσύνης.

 

 

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

 

Κυβερνήτης: Ήλιος

Έξαρση: Ποσειδώνας

Εξορία: Κρόνος, Ουρανός

Πτώση: Ερμής (σύμφωνα με κάποιες σύγχρονες απόψεις)

Στοιχείο: Φωτιά

Ποιότητα: Σταθερό

Ιδιότητες: Θερμό, ξηρό

Φύλο: Αρσενικό

Συσχέτιση: με τον 5ο οίκο

Πολικότητα: Υδροχόος

Αγαπημένη φράση: Εγώ δημιουργώ

Λέξη κλειδί: δημιουργία

 

Στο ζώδιο του Λέοντα ο καρπός έχει ολοκληρωθεί και απολαμβάνει την ίδια του την ύπαρξη. Το λιοντάρι στέκεται ακίνητο και ακτινοβολεί σας ήλιος. Ο Λέοντας, είναι το δεύτερο πύρινο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, όπου το στοιχείο της φωτιάς εκδηλώνεται σαν μια σταθερή εστία που μοιράζει τη θέρμη της, είτε με μεγαλοθυμία και γενναιοδωρία, είτε με δημιουργικά ταλέντα. Για πρώτη φορά στο ζωδιακό κύκλο εκφράζεται η ανθρώπινη δημιουργικότητα. Η εστίαση του Λέοντα δεν είναι πια στην εκμάθηση της βασικής διαχείρισης πνεύματος, ύλης, νόησης και συναισθήματος, αλλά στη δημιουργική συνένωση και χρήση αυτών των δώρων

Τα προτερήματά του είναι η γενναιοδωρία, η μεγαλοπρέπεια, η εκφραστικότητα, ο αυθορμητισμός, η αισιοδοξία, η χαρά, η θέρμη, η γενναιοψυχία, η δημιουργικότητα, η ηγετική ικανότητα, η θετικότητα, η υπερηφάνεια.

Τα ελαττώματά του είναι ο εγωκεντρισμός, η αυταρέσκεια, η μεγαλομανία, η τεμπελιά, η ροπή στην κολακεία, η ευπείθεια, ο ναρκισσισμός, η ψωροπερηφάνια, η ανωριμότητα, η ματαιοδοξία.

Η κινητήρια δύναμή του εκφράζεται με το ρήμα «δημιουργώ». Είναι το ζώδιο που φλέγεται για αυτοέκφραση μέσα από τα ταλέντα και τη δημιουργικότητά του.

 

Γυναίκα Λέων

Περήφανη, μ’ ένα πλαστικό σώμα, γεμάτο ζωή, μεγάλο κεφάλι με πλούσια χαρακτηριστικά, χαίτη από καστανά ή ξανθά μαλλιά, με ακτινοβόλα μάτια που κοιτούν διαπεραστικά, η Λέαινα είναι η γυναίκα με την πιο έντονη αυτοπεποίθηση και συχνά με μια σπάνια ομορφιά. Αναζητά τον εαυτό της μέσα απ’ ό,τι δημιουργεί, και τη διακρίνει μια σταθερή διάθεση να εντυπωσιάζει το περιβάλλον της, από το οποίο ζητά την έγκριση. Ανήκει σε μια δυναμική ράτσα ανθρώπων και ακτινοβολεί τη ζωντάνια, τη φυσική εξέλιξη, και τον ερωτισμό και τη θεληματικότητα. Μια γυναίκα με τα όλα της.

 

Άντρας Λέων

Η πρώτη εντύπωση που δίνει, είναι αυτή της δύναμης. Με μάτια που κοιτάζουν ολόισια, αποφασιστικά, μέτωπο πλατύ, φρύδια τοξοειδή, με καθαρές και αδρές γραμμές προσώπου, στόμα πλατύ, με σταθερή γραμμή, έχει τη φυσιογνωμία του ηγέτη και πολλές φορές τη μορφολογία του παίχτη. Μεγαλόψυχος και γενναιόδωρος ο Λέοντας, θέλει να εκφράσει την προσωπικότητά του προβάλλοντας παράλληλα τον εαυτό του. Με ακτινοβόλα, προσωπικότητα και περίσσια ζωντάνια, προσφέρει θαρραλέα στον αγώνα της ζωής ή κερδίζει εύκολα την εύνοια της αγαπημένης του. Άλλοτε ματαιόδοξα ριψοκίνδυνος, άλλοτε φιλόδοξος δημιουργός, έχει την τάση και τη δυνατότητα μαζί να διακρίνεται στο περιβάλλον του, να γίνεται αποδεκτός από τους άλλους, να πατρονάρει το πλήθος ή να δίνει το καλό παράδειγμα σε κάτι.

 

 

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

 

Κυβερνήτης: Ερμής

Έξαρση: Ερμής (σύμφωνα με τις παραδοσιακές απόψεις)

Εξορία: Δίας

Πτώση: Αφροδίτη

Στοιχείο: Γη

Ποιότητα: Μεταβλητή

Ιδιότητες: Ψυχρό ξηρό

Φύλο: Θηλυκό

Συσχέτιση: με τον 6ο οίκο

Πολικότητα: Ιχθείς

Αγαπημένη φράση: Εγώ υπηρετώ

Λέξη κλειδί: Λεπτολογία

 

Στο ζώδιο της Παρθένου, το σιτάρι διαχωρίζεται από το στάχυ. Είναι η εποχή που γίνεται η συγκομιδή του. Η παρόρμηση αυτού του ζωδίου εκφράζεται ως υπηρεσία προς το κοινωνικό σύνολο. Ενστικτωδώς, προσφέρει τις δεξιότητές του, όπου είναι αναγκαίες και εργάζεται με ζήλο και συνέπεια. Η Παρθένος, με το εξαιρετικό αισθητήριό της να ψηλαφίζει τα πράγματα και τις καταστάσεις με τον πρακτικό της νου, για να επιλέξει τη δράση της. Ο απώτερος στόχος της είναι να εξουδετερώσει οτιδήποτε άχρηστο, παρασιτικό, ασύμφορο, προκειμένου να εξυγιάνει και να εξαγνίσει.

Τα προτερήματά της είναι η μεθοδικότητα, η αντικειμενικότητα, η ικανότητα ανάλυσης, η εργατικότητα, η τάξη, η πρακτικότητα, ο ρεαλισμός, η μετριοφροσύνη, η ευστροφία, η αξιοπιστία, η αγνότητα.

Τα ελαττώματά της είναι η λεπτολογία, η τελειομανία, ο πολυμερισμός, η γκρίνια, η εμμονή, η αυστηρή κριτική, η αναξιοπιστία, ο συντηρητισμός, η καταστροφολογία, η ψυχρότητα, ο δογματισμός.

Η κινητήρια δύναμή της εκφράζεται με τις φράσεις «εξετάζω κάθε λεπτομέρεια», «διαχωρίζω το υγιές από το άρρωστο, το νοθευμένο από το αγνό».

 

 

Γυναίκα Παρθένος

 

Λυγερή, με ωραίο παράστημα, πρόσωπο ιδιόμορφο και έξυπνο, με δυο γλυκά χαρακτηριστικά μάτια, ψηλό μέτωπο, λεπτή μύτη και στόμα καλοσχηματισμένο, η εκπρόσωπος του ζωδίου είναι η γυναίκα με την πιο καλοσυνάτη και ευχάριστη έκφραση και με έναν σωστό συνδυασμό λεπτότητας, ευγένειας και αξιοπρέπειας. Είναι πάντα περιποιημένη, σχολαστικά προσεκτική και δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις λεπτομέρειες. Αναζητεί τον εαυτό της μέσα απ’ αυτά που μαθαίνει, και η επικοινωνία της με τους άλλους, κρύβει πάντα μια σκοπιμότητα.

 

 

Άντρας Παρθένος

Όμορφος, με περισσή χάρη, ζωηρό βάδισμα, πρόσωπο οβάλ, με βλέμμα ευθύ και παράστημα συμμετρικό, με γυμνασμένο, συνήθως, κορμί, με αρρενωπότητα και δύναμη φυσική, αποδεικνύεται στην πορεία της ζωής του ένας τέλειος πομπός και δέκτης μαζί, γεννημένος για τη θέση του εργάτη του ζωδιακού. Είναι ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί τα χαρίσματά του με τον πιο εύκολο τρόπο. Η γνώση που αποκτάται με τη λογική, το κυριότερο προσόν του. Οι μηχανές, τα μηχανήματα, οι κατασκευές, η γη και η υψίστη παραγωγή είναι τα πιο βασικά του ενδιαφέροντα.

 

 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου)

 

Κυβερνήτης: Αφροδίτη

Έξαρση: Κρόνος

Εξορία: Άρης

Πτώση: Ήλιος

Στοιχείο: Αέρας

Ποιότητα: Παρορμητικό

Ιδιότητες: Θερμό υγρό

Φύλο: Αρσενικό

Συσχέτιση: με τον 7ο οίκο

Πολικότητα: Κριός

Αγαπημένη φράση: Εγώ εξισορροπώ

Λέξη κλειδί: Αρμονία

 

Το ζώδιο του Ζυγού ταυτίζεται με την αρχή του φθινοπώρου που η φύση ηρεμεί. Η πρωταρχική ανάγκη του ζωδίου, είναι να συντηρήσει την ηρεμία και την ισορροπία, την αρμονία και την ομορφιά. Ο Ζυγός, στέκεται ακριβώς στο κατώφλι δύο κόσμων, στη μια πλευρά του είναι η ζωή όπως την αντιλαμβάνεται το ίδιο το άτομο και η άλλη, είναι η ζωή ως ένα κοσμικό γίγνεσθαι. Έτσι στο δεύτερο αυτό αέρινο ζώδιο ο σκοπός είναι η ύπαρξη της σχέσης.

Ο Ζυγός παλεύει να ισορροπήσει το προσωπικό με το συλλογικό, την ατομική επιθυμία με την συλλογική επιταγή. Να κινηθεί με επιτυχία στην κόψη του ξυραφιού και να γίνει ο καταλύτης μέσα από τον οποίο σμίγουν τα ανόμοια σε ένα λειτουργικό σύνολο.

Τα προτερήματά του είναι η καλαισθησία, η διαλλακτικότητα, η ανοχή, το τακτ, η δικαιοσύνη, η διπλωματία, η κοινωνικότητα, η επικοινωνία, η εφευρετικότητα, η αβρότητα, η καλλιτεχνία, η αρμονία, η εκφραστικότητα και ο φιλειρηνισμός.

Τα ελαττώματά του είναι η αναποφασιστικότητα, η ψυχρότητα, η ροπή σε υπεκφυγές, η επιπολαιότητα, ο θεατρινισμός, η συμφεροντολία, ο φιλοτομαρισμός, η ανειλικρίνεια, ο ναρκισσισμός και η δειλία.

Η κινητήρια δύναμη του ζωδίου εκφράζεται με το ρήμα «εξισορροπώ» και μεταφράζεται σε έναν ακατάπαυστο αγώνα για διατήρηση της αρμονίας της δικαιοσύνης και της ομορφιάς.

 

 

Γυναίκα Ζυγός

Φιλάρεσκη, με μάτια γαλήνια, ίσια μύτη, στόμα καλοσχηματισμένο, απαλά μαλλιά, ωραίο λαιμό, και μ’ ένα βάδισμα όλο χάρη και θηλυκότητα, η Ζυγός, εκπέμπει μια αίσθηση απαλότητας και αρμονίας. Φυσιογνωμικά, είναι η ομορφιά και η συμμετρία ενσαρκωμένη σ’ ένα γυναικείο σώμα. Αναζητεί τον εαυτό της μέσα από τις σχέσεις της με τους άλλους και νιώθει έντονα την ανάγκη της συντροφικότητας.

 

 

Άντρας Ζυγός

Με ωραίο συμμετρικό παράστημα, με φυσιογνωμία που εκπέμπει συμπάθεια, καλοσύνη και ευγένεια μαζί, ο άντρας Ζυγός, είναι ένα σύμβολο ομορφιάς. Τον πλημμυρίζει μια περίεργη γλυκιά διάθεση, ένα είδος ανάτασης, που αφαιρούν τη βαρύτητα, δίνοντας στο κορμί του καταπληκτική κινητικότητα. Το αιώνιο χαμόγελό του, βρίσκεται πάντα στη θέση του και φαντάζει λίγο απρόσιτος, γι αυτό γίνεται συχνά, ζηλευτός. Επιβάλλεται άνετα στο χώρο του και έχει την ανάγκη της ύπαρξης μιας ωραίας και έξυπνης γυναίκας στο πλευρό του.

 

 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

 

Κυβερνήτης: Άρης, Πλούτωνας

Έξαρση: Ουρανός

Εξορία: Αφροδίτη

Πτώση: Σελήνη

Στοιχείο: Νερό

Ποιότητα: Σταθερό

Ιδιότητες: Ψυχρό υγρό

Φύλο: Θηλυκό

Συσχέτιση: με τον 8ο οίκο

Πολικότητα: Ταύρος

Αγαπημένη φράση: Εγώ επιθυμώ

Λέξη κλειδί: Μεταμόρφωση

 

Στο ζώδιο του Σκορπιού δίνεται το έναυσμα για μια κατάδυση στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής. Η εποχή με την οποία ταυτίζεται το ζώδιο, είναι όταν κλείνει ένας κύκλος της φύσης, έχουν πέσει πια τα φύλλα και κάτω από τη γη το υλικό αυτό μετατρέπεται σε οργανική ουσία για το νέο κύκλο. Στο Σκορπιό υπάρχει η αέναη γοητεία του μυστηρίου, του πάθους, των ακραίων συναισθημάτων, του σεξ, του θανάτου της μετάλλαξης και της αναγέννησης. Σε αυτό το ζώδιο εκφράζεται η έντονη επιθυμία για συναισθηματική όσμωση, μέθεξη, συγχώνευση.

Τα προτερήματά του είναι η αφοσίωση, η διεισδυτικότητα, η αποφασιστικότητα, το πάθος, ο μαγνητισμός, η διαίσθηση, η επιμονή, η φαντασία, η εχεμύθεια, η αντοχή, η ισχυρή θέληση και ο δυναμισμός

Τα ελαττώματά του είναι η ανάγκη ελέγχου των πάντων, η εμμονή, η ζήλια, η εκδικητικότητα, ο συναισθηματικός χειρισμός, ο ανεξέλεγκτος σεξισμός, η καχυποψία, η παράνοια, η ανταγωνιστικότητα, η μυστικοπάθεια, η εσωστρέφεια και η τάση αυτοκαταστροφής.

Η κινητήρια δύναμη του Σκορπιού, εκφράζεται με το ρήμα «επιθυμώ» και επιδιώκει διαρκώς την ασφάλεια, τη δύναμη, τον έλεγχο.

 

Γυναίκα Σκορπιός

Δυναμική και απρόβλεπτη, με πρόσωπο που πάνω του διαγράφεται μια στοχαστική αυστηρότητα και έχει την έκφραση της άτεγκτης στοργής, η γυναίκα Σκορπιός ξεχωρίζει για τη βαθιά και μυστηριώδη ομορφιά της. Πρόκειται για μια επικίνδυνη, μοιραία γυναίκα, που μπορεί να κρύψει επιμελημένα τη δύναμη της αντεκδίκησης, πίσω από ένα ευαίσθητο χαμόγελο, πέρα από μια ευγενική συμπεριφορά ή μέσα σε μια προσποιητή έκφραση αδυναμίας. Είναι σχεδόν ακατόρθωτο να την ερευνήσει κανείς και άλλο τόσο να την καταλάβει σωστά. Η παθητικότητα και το στοιχείο του Νερού στο οποίο ανήκει την κάνουν ιδιαίτερα εσωστρεφή.

 

Άντρας Σκορπιός

Η όψη του,  εκφράζει τον ενεργητικό, αποφασιστικό, παράφορο και ερωτικό χαρακτήρα του. Το σώμα είναι μυώδες, το δέρμα του σκούρο, το μέτωπο και τα φρύδια του είναι πλατιά, τα μήλα του προσώπου του εύσαρκα. Το στόμα του αδρό, και το πηγούνι του έντονο. Τα μάτια του σκληρά, το βλέμμα του διαπεραστικό και ανεξιχνίαστο. Οι χειρονομίες του είναι ήρεμες, το βήμα το σταθερό και βαρύ, βήμα ανθρώπου που ξέρει καλά, πού βαδίζει. Το όλο του παράστημα είναι αθλητικό, και η φυσιογνωμία του προδίδει επιβλητικότητα. Η βία και ο έρωτας τον ελκύουν και ο κίνδυνος είναι η ζωή του. Ωραίος μπορεί να μην είναι αντικειμενικά, αλλά σ’ αυτόν ανήκουν όλα τα γνωρίσματα το αρσενικού. Ο έρωτας, που σ’ αυτόν βρίσκει τον πιο γνήσιο εκπρόσωπό του, θα τον οδηγήσει στο δρόμο μιας μεγάλης περιπέτειας. Ό,τι και να συναντήσει στο δρόμο του είναι έτοιμος να το αντιμετωπίσει γενναία.

 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

 

Κυβερνήτης: Δίας

Έξαρση: Νότιος Δεσμός Σελήνης

Εξορία: Ερμής

Πτώση: Βόρειος Δεσμός Σελήνης

Στοιχείο: Φωτιά

Ποιότητα: Μεταβλητό

Ιδιότητες: Θερμό ξηρό

Φύλο: Αρσενικό

Συσχέτιση: με τον 9ο οίκο

Πολικότητα: Δίδυμοι

Αγαπημένη φράση: Εγώ επεκτείνομαι

Λέξη κλειδί: Φιλοσοφία

 

Στο ζώδιο του Τοξότη η ανθρώπινη εμπειρία επεκτείνεται, διευρύνει τους ορίζοντές της, αντιλαμβάνεται την ύπαρξη της ολότητας, συνειδητοποιεί ότι ανήκει στο σχέδιο του Δημιουργού. Ο Τοξότης, εκφράζει την ανάγκη για επέκταση, για προσέγγιση ολοένα και υψηλότερων και ευγενέστερων στόχων, για απόκτηση ιδανικών για έναν πιο δίκαιο κόσμο, για τον εξευγενισμό της ανθρώπινης συνειδητότητας και την αναγωγή της σε νέα ύψη πνευματικότητας.

Τα προτερήματά του είναι η ακατάλυτη πίστη, η αισιοδοξία, η θετικότητα, η ικανότητα συγχώρεσης, η ζεστασιά, η ευφυΐα, η φιλομάθεια, οι καλές προθέσεις, ο ιδεαλισμός, ο δυναμισμός, η οικουμενική αντίληψη, η ειλικρίνεια, η ενεργητικότητα.

Τα ελαττώματά του είναι η αστάθεια, η αναξιοπιστία, η τεμπελιά, η αναβλητικότητα, η επιπολαιότητα, ο πνευματικός εγωισμός (κομπασμός), η ανυπομονησία, η τσαπατσουλιά, η έλλειψη τρόπων και πειθαρχίας.

Η κινητήρια δύναμή του εκφράζεται με το ρήμα «επεκτείνομαι» και επιδιώκει να αντιληφθεί την συμπαντική αλήθεια, μέσω της γνώσης και της φιλοσοφίας.

 

Γυναίκα Τοξότης

Ατίθαση, με πρόσχαρο ύφος, πρόσωπο οβάλ, μαλλιά συνήθως σγουρά και ξανθά, φρύδια τοξοειδή, μύτη μακριά, ίσια ελληνική, που βρίσκεται σε αρμονία με τα αμυγδαλωτά εκφραστικά της μάτια, στόμα καλοσχηματισμένο, πηγούνι σουβλερό, η γυναίκα Τοξότης, ξεχωρίζει να την ευρύτητα της αντίληψής της, την αγάπη για την ελευθερία και τις εξερευνητικές της τάσεις. Κατά κανόνα ανήσυχη, αρκετά μαχητική όταν διακυβεύονται η ελευθερία και η ανεξαρτησία της. αλλά και των άλλων. Είναι μια γυναίκα που υποστηρίζει πάντα την απονομή της δικαιοσύνης σε όλο τον κόσμο.

 

 

Άντρας Τοξότης

Ένας άντρας Τοξότης, είναι πληθωρικός, ενθουσιώδης, έντιμος.

Πάντα αισιόδοξος, με ψηλό παράστημα, πρόσωπο αριστοκρατικό, ευγενικό, με σγουρά καστανά μαλλιά, μύτη μακριά, καλοσχηματισμένο στόμα, στέρνο ευρύ και ωραία πόδια, ο άντρας Τοξότης είναι ένας αεικίνητος Κένταυρος που εκπέμπει μια λάμψη τόσο δυνατή όσο η υπερηφάνεια, ο ηρωισμός και η τόλμη του. Ένας αληθινός άντρας Τοξότης έχει δυνάμεις και μια γερή δόση ασυνειδησίας που προέρχονται από τη βεβαιότητα για το σημαντικό προορισμό του.

 

 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

 

Κυβερνήτης: Κρόνος

Έξαρση: Άρης

Εξορία: Σελήνη

Πτώση: Δίας

Στοιχείο: Γη

Ποιότητα: Παρορμητικό

Ιδιότητες: Ψυχρό ξηρό

Φύλο: Θηλυκό

Συσχέτιση: με τον 10ο οίκο

Πολικότητα: Καρκίνος

Αγαπημένη φράση: Εγώ καταξιώνομαι

Λέξη κλειδί: Έργο

 

Το ζώδιο του Αιγόκερω θεωρείται το μεσουράνημα της ανθρώπινης εξέλιξης. Είναι το σημείο που το άτομο καλείται να διαμορφώσει την ύλη, διαπλάθοντας την πραγματικότητα που το περιστοιχίζει. Κύρια επιδίωξή του είναι να ολοκληρώσει την αποστολή του, να παράγει έργο. Το αίσθημα ευθύνης και η πειθαρχία του, σε συνδυασμό με τον συντηρητισμό του και την αφοσίωσή του στο σύστημα, επιτρέπουν σε αυτό το ζώδιο να εξασφαλίζει την ποθητή του, κοινωνική καταξίωση.

Τα προτερήματά του είναι η επιμονή, η υπομονή, η εργατικότητα, η μεθοδικότητα, η πειθαρχία, η παραγωγικότητα, η ευρηματικότητα, η προσαρμοστικότητα, η σύνεση, η σταθερότητα, η επιμέλεια, ο ρεαλισμός και η φιλοδοξία

Τα ελαττώματά του είναι ο συντηρητισμός, η ματαιοδοξία, η εργασιομανία, ο φαρισαϊσμός, το πείσμα, η σοβαροφάνεια, η εμμονή με την κοινωνική καταξίωση, ο αριβισμός, η σκληρότητα, η ακαμψία, ο εγωισμός, η αναισθησία, η μοιρολατρία και η απαισιοδοξία.

Η κινητήρια δύναμή του εκφράζεται με το ρήμα «καταξιώνομαι» ή «είμαι υπεύθυνος» και σκοπός του είναι να αναρριχηθεί στα ύπατα αξιώματα και να νιώσει καταξιωμένος στην κοινωνία.

 

Γυναίκα Αιγόκερως

Ευθυτενής, με δυο μάτια που λάμπουν, γοητευτική στην εμφάνιση και συχνά επιβλητική, υπεροπτική, ευφυής και δραστήρια. Μια γυναίκα Αιγόκερως δεν περνά ποτέ απαρατήρητη μέσα στο πλήθος. Πίσω από το στοχαστικό της ύφος και πέρα από την προσεγμένη συμπεριφορά της, κρύβει ένα φιλόδοξο και θεληματικό χαρακτήρα. Αγαπά την τάξη, τη νομοτέλεια και τη δομή στο καθετί. Δίνει συχνά την εντύπωση ότι κάθεται πάνω σ’ έναν ψηλό θρόνο και εποπτεύει τα πάντα. Είναι η πιο συνεπής στις ρίζες της, εκείνη που εκφράζει την καταγωγή της, για την οποία είναι υπερήφανη.

 

Άντρας Αιγόκερως

Η όψη ενός Αιγόκερω, εκφράζει μια σύνθεση ερωτισμού και αυστηρότητας που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους. Οι βαθιές ρυτίδες του μετώπου του και το σκούρο καστανό χρώμα των ματιών του, αποκαλύπτουν την αναμφισβήτητη ευφυΐα του. Με παράστημα ψηλό και βάδισμα σταθερό, με κορμί γυμνασμένο, με στόμα που δίνει έναν τόνο σκληρότητας και με γραμμή σαγονιού που δείχνει φιλοδοξία και επιμονή, ο άντρας αυτός χαρακτηρίζεται ως ο πιο οργανωτικός και ο πιο πειθαρχημένος στους σκοπούς του από όλους τους άλλους άντρες του ζωδιακού.

 

 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

 

Κυβερνήτης: Ουρανός, Κρόνος

Έξαρση: Ερμής (σύμφωνα με κάποιες σύγχρονες απόψεις)

Εξορία: Ήλιος

Πτώση: Ποσειδώνας

Στοιχείο: Αέρας

Ποιότητα: Σταθερό

Ιδιότητες: Θερμό υγρό

Φύλο: Αρσενικό

Συσχέτιση: με τον 11ο οίκο

Πολικότητα: Λέων

Αγαπημένη φράση: Εγώ επαναστατώ

Λέξη κλειδί: Αλτρουισμός

 

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο που στοχεύει να αλλάξει τον κόσμο. Είναι ο χώρος της αμφισβήτησης οποιασδήποτε ιδέας έχει παγιωθεί και οποιουδήποτε καθεστώτος. Σκοπός του τρίτου, αυτού, ζωδίου του αέρα, είναι να συλλάβει και να διοχετεύσει την ανώτερη γνώση, νόηση, αντίληψη, κατανόηση για την ανθρωπότητα. Ο Υδροχόος, σκέφτεται, δρα και κινείται σε πανανθρώπινο επίπεδο. Γι αυτό και είναι το ζώδιο στο οποίο αποκτά νόημα κάθε συλλογική προσπάθεια. Επιδιώκει την κατάλυση των ταξικών διαφορών και την ενοποίηση των ανθρώπων σε ένα καθεστώς, ισότητας.

Τα προτερήματά του είναι ο ανθρωπισμός, ο ιδεαλισμός, η εφευρετικότητα, η ευφυΐα, η φιλαλήθεια, η αντίληψη, η ισχυρή κοινωνική συνείδηση, η αντικειμενικότητα, η φιλελευθερία, η ανεξαρτησία, ο αλτρουισμός, η οξυδέρκεια.

Τα ελαττώματά του είναι η εκκεντρικότητα, η ιδιορρυθμία, η μοναχικότητα, ο δογματισμός, ο φανατισμός, η ψυχρότητα, η συναισθηματική ανεπάρκεια, ο εγωισμός και η παραδοξολογία.

Η κινητήρια δύναμή του εκφράζεται με το ρήμα «επαναστατώ» και επιδιώκει να ανατρέψει κάθε τι παλιό, προκειμένου να κάνει την ανθρωπότητα καλύτερη.

 

Γυναίκα Υδροχόος

Περήφανη, διανοούμενη, συχνά εκκεντρική, ευθυτενής, με κοντά ή πολύ μακριά μαλλιά, με ανοιχτόχρωμα μάτια, με ψηλό μέτωπο και λεπτά χείλη, με ωραία μακριά πόδια, αδύνατους γοφούς, και άνεση στην κίνηση, στο λόγο, με πλαστικότητα στην κίνηση των χεριών, η γυναίκα αυτή, είναι επίμονα ανεξάρτητη, συχνά προηγείται της εποχής της και σχεδόν πάντα εντυπωσιάζει. Άλλοτε με τις εμφανίσεις της, άλλοτε με τη συμπεριφορά της ή τις εκάστοτε ανακοινώσεις της. ανθρωπίστρια, αμφισβητίας καθώς είναι προβληματίζεται συνέχεια μεταξύ κατεστημένου  και αλλαγής, μεταξύ συστήματος και επανάστασης. Επιστήμη, μουσική, έρευνα, πολιτικές κινήσεις, επαναστάσεις, συλλογικά ιδεώδη, είναι αυτά που τραβούν μονίμως το ενδιαφέρον της.

 

Άντρας Υδροχόος

Ωραίος, με ζωηρά μάτια, μύτη με έντονη γραμμή και πλατύ στόμα, ο άντρας αυτός διακρίνεται για τις αριστοκρατικές του κινήσεις και για την εύσαρκη γραμμή του σαγονιού, που δείχνει τη μεγάλη του αποφασιστικότητα. Έχει ψηλό παράστημα, και είναι ιδιαίτερα κινητικός, με δυνατό μυϊκό σύστημα, αλλά με ευαίσθητα νεύρα. Του λείπει η αμεσότητα στην έκφραση των αισθημάτων αλλά διακατέχεται από μεγάλη δόση ανθρωπισμού. Είναι εκείνος που προχωρά πάντα πιο μπροστά από την εποχή του, γι αυτό μπορεί να μην είναι μονήρης, αλλά νιώθει συχνά μόνος.

 

 

Ιχθύς (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

 

Κυβερνήτης: Ποσειδώνας, Δίας

Έξαρση: Αφροδίτη

Εξορία: Ερμής

Πτώση: Ερμής (κατά τις παραδοσιακές απόψεις)

Στοιχείο: Νερό

Ποιότητα: Μεταβλητό

Ιδιότητες: Ψυχρό υγρό

Φύλο: Θηλυκό

Συσχέτιση: με τον 12ο οίκο

Πολικότητα: Παρθένος

Αγαπημένες φράσεις: Εγώ θυσιάζομαι, εγώ ονειρεύομαι

Λέξεις κλειδιά: Φαντασία, ευαισθησία

 

Οι Ιχθείς, είναι το ζώδιο που αντιπροσωπεύει το συλλογικό ασυνείδητο, το περιβάλλον όπου όλα διαλύονται, όπου οι σπόροι προσφέρονται ως θυσία στη Μητέρα Γη. Οποιοσδήποτε κύκλος δράσης ή εμπειρίας, στους Ιχθείς πρέπει να καταλήξει όμορφα, ώστε να στηρίξει την επόμενη ανατολή που θα ξεπροβάλλει εκ νέου απ’ τον Κριό. Αυτή είναι άλλωστε και η κυκλική φύση του ζωδιακού κύκλου. Οι Ιχθείς διαχέουν το ατομικό μέσα στο συλλογικό, κατεδαφίζουν κάθε σύνορο μέσα στο, άνευ ορίων, συναίσθημα, υπερβαίνουν την ατομική αγάπη, απευθυνόμενοι στη συλλογική ψυχή.

Τα προτερήματά τους είναι η φιλευσπλαχνία, η ευαισθησία, η ενσυναίσθηση, η φαντασία, η δημιουργικότητα, η διαίσθηση, η ανθρωπιά, η τρυφερότητα, η περιποιητικότητα, η διάθεση για προσφορά, η ανιδιοτέλεια, η αγάπη

Τα ελαττώματά τους είναι η φαντασιοπληξία, η αμφιθυμία, η ασάφεια, η διπροσωπεία, το ψέμα, η αναξιοπιστία, ο συναισθηματικός χειρισμός, η ευπείθεια, οι εξαρτήσεις, η εσωστρέφεια.

Η κινητήρια δύναμη του ζωδίου, εκφράζεται με τα ρήματα «αγαπώ», «ονειρεύομαι» και «θυσιάζομαι». Απώτατος στόχος τους η συνένωση με το Θείο.

 

Γυναίκα Ιχθύς

Ευαίσθητη και αισθησιακή, με απαλό οβάλ πρόσωπο, μέτωπο λείο και φωτεινό, με φρύδια που σχηματίζουν ωραία τόξα πάνω από τα μεγάλα και στρογγυλά της μάτια, η Ιχθύς είναι η γυναίκα που μπορεί να καθρεφτίζει όλους τους γυναικείους τύπους του ζωδιακού στο πρόσωπό της. το σχεδόν απόκοσμο βλέμμα της, γλυκό και αφηρημένο μαζί, τονίζεται από μια μικρή μύτη, μεγάλα μάγουλα, σουβλερό πηγούνι και τον τέλειο λαιμό, μαγνητίζει τον κόσμο ολόκληρο και με έναν περίεργο τρόπο, κρύβει μια κοσμογονική δύναμη μέσα της. δίνει την εντύπωση μιας κούκλας, μιας σπάνιας μινιατούρας, η οποία φαίνεται να έχει ανάγκη την καθοδήγηση από τους άλλους και την προστασία τους.

 

Άντρας Ιχθύς

Πολύπλοκος όσο κανένας άλλος άντρας του ζωδιακού, ο Ιχθύς ξεχωρίζει για τις πολλές μορφές έκφρασης που έχει, για τη δυσκολία να τον διακρίνει κανείς φυσιογνωμικά, συχνά τις ομοιότητές του με άλλα ζώδια, άλλο τόσο όμως για τη δυσκολία να εντοπιστεί κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Το στοιχείο του Νερού στο οποίο ανήκει, το πολύμορφο και εναλλασσόμενο του χαρακτήρα του, τον κάνει να βρίσκεται στο επίκεντρο δεκτικότητας των διάφορων γεγονότων, εκθέτοντάς τον πολλές φορές στον κίνδυνο να χάσει την προσωπικότητά του, υιοθετώντας έναν τρόπο ζωής, δανειζόμενος ξένα πρότυπα.