Ο Κρόνος στον Υδροχόο

Ο Κρόνος στον Υδροχόο

Θα είναι για καλό ή για κακό;

Ο Κρόνος στο σπίτι του κοινωνικού επαναστάτη του ζωδιακού.

Για καλό ή για κακό;

 

Αναρωτιέται κανείς, τι γυρεύει ο πλανήτης της «συντήρησης», με τον κοινωνικό επαναστάτη Υδροχόο. Μην ξεχνάμε όμως, ότι ο Κρόνος κυβερνούσε το ζώδιο αυτό πριν ανακαλυφθεί ο Ουρανός, και κυρίως, γιατί ο Υδροχόος, διψά για εξουσία, ίσως περισσότερο κι απ’ τον ίδιο τον Κρόνο.

Με την παρουσία του εδώ, θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει πρακτικά, όλα τα οράματα του Υδροχόου. Μπορεί να αναμορφώσει την επιστήμη και την πολιτική, και να έχει σημαντική κοινωνική προσφορά. Το πρόβλημά του είναι ότι θα περιμένει τις κοινωνικές εξελίξεις πριν δράσει σε προσωπικό επίπεδο. Και υπάρχει και ένας ακόμα λόγος, πιο σοβαρός και πιο αληθινός από τους προαναφερθέντες. Για τον Υδροχόο, η σωστά εννοούμενη ιεραρχία, απαιτεί πρωτίστως κοινωνική δικαιοσύνη, γιατί πάνω απ’ όλα η ιεραρχία, είναι – και πρέπει να είναι – αξιοκρατική.

Ας δούμε, πώς βιώνει την νέα αυτή κατάσταση, κάθε ζώδιο ξεχωριστά

 

Κριός

Θα αναζητήσετε άτομα με δύναμη και επιρροή για να προωθήσουν τα συμφέροντά σας. Θα δουλέψετε μέσα σε ομάδες και θα ασχοληθείτε με ομαδικές δραστηριότητες με κοινά οφέλη προς όλες τις συμμετέχουσες πλευρές. Θα δημιουργήσετε φιλίες με σοβαρούς ανθρώπους, ίσως και μεγαλύτερης ηλικίας.

Ταύρος

Μπορείτε να αναμένετε επιτυχίες, επιτεύγματα, δημόσια αναγνώριση και τιμές. Μοναδική προϋπόθεση είναι να συμπεριφέρεστε με ακεραιότητα χαρακτήρα. Αν προσπαθήσετε με δόλιους τρόπους να ανελιχθείτε, θα υποστείτε δημόσια ταπείνωση και πτώση, ακόμα κι αν είστε στην κορυφή της επιτυχίας. Θα ευνοηθούν πολύ, όσοι ασχολούνται με την πολιτική και τις επιχειρήσεις.

Δίδυμοι

Θα κάνετε αρκετά επαγγελματικά ταξίδια, το διάστημα της παραμονής του Κρόνου στον Υδροχόο και στον ένατο ηλιακό σας οίκο. Θα βάλετε υψηλά στάνταρ και πολύ συχνά θα ακολουθήσετε συμβατικές γραμμές σκέψης και συμπεριφοράς. Να αποφύγετε τις παρωχημένες αντιλήψεις και τη στενομυαλιά.

Καρκίνος

Θα έχετε αρκετές φοβίες, που έχουν να κάνουν με το θάνατο σε πρώτη φάση. Θα ονειρευτείτε, πολύ, και θα βιώσετε αρκετές ψυχικές εμπειρίες που θα αναστατώσουν την ψυχολογία σας, τις περισσότερες φορές χωρίς αντίκρισμα. Θα ευνοηθείτε αν ασχολείστε με τις ασφάλειες, τα οικονομικά εταιρειών, αλλά και στη διαχείριση των χρημάτων των άλλων.

Λέων

Είναι μία πολύ ισχυρή αυτή η θέση στον έβδομο ηλιακό σας οίκο, που σας προσδίδει μια αίσθηση υπευθυνότητας και δικαιοσύνης. Θα αναζητήσετε σοβαρούς ανθρώπους, για συντρόφους ή συνεργάτες. Αν πρόκειται να παντρευτείτε ο γάμος σας θα έχει σταθερότητα και διάρκεια. Τα καινούρια σας ξεκινήματα θα είναι μεθοδευμένα και καλά οργανωμένα.

Παρθένος

Αποδοτικοί, σοβαροί, επιδέξιοι και πολύ εργατικοί. Αναλυτική η σκέψη σας, θα πετύχετε σε τομείς όπως η μηχανολογία, η ιατρική, και σε οτιδήποτε απαιτεί ακρίβεια και προσοχή στη λεπτομέρεια. Απολαμβάνετε το σεβασμό των συνεργατών σας. Όσοι δε,  υποφέρετε από χρόνιες παθήσεις, καλό είναι να είστε πάντα σε επαφή με τους ειδικούς.

Ζυγός

Οι επαγγελματικές σας επιλογές, θα σχετίζονται με την ψυχαγωγία, τις μετοχές, τις επενδύσεις, τα σχολεία, την πολιτική και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Θα προτιμήσετε να συνάψετε αισθηματικές σχέσεις με μεγαλύτερα σε ηλικία, άτομα που ξέρουν τι θέλουν απ’ τη ζωή και τη σχέση. Δεν αποκλείεται όσο βρίσκεστε σε σχέσεις, να μπλοκαριστείτε συναισθηματικά.

Σκορπιός

Θα νιώσετε την ανάγκη να αποκτήσετε ασφάλεια, υλική και συναισθηματική. Θα επιδιώξετε να αποκτήσετε ένα σπίτι, τον προσωπικό σας χώρο, εκεί που μπορείτε να απομονωθείτε χωρίς να σας ενοχλεί κανείς. Γι αυτό και θα εργασθείτε πολύ σκληρά γι αυτό. Επίσης δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα απομονωθείτε συναισθηματικά από τους δικούς σας ανθρώπους.

Τοξότης

Μεθοδικοί, πρακτικοί, οργανωμένοι, και με μεγάλη αίσθηση του καθήκοντος και της πειθαρχίας. Θα επιδιώξετε επαγγελματικές αλλαγές σε καριέρες που σχετίζονται με την επιστήμη και τα μαθηματικά, όσοι διαθέτετε τα προσόντα, αλλά και οι υπόλοιποι, θα λειτουργείτε περισσότερο πρακτικά και με γνώμονα το προσωπικό σας, συμφέρον. Προσοχή σε προστριβές με γείτονες και συγγενείς.

Αιγόκερως

Θα δουλέψετε σκληρά, αλλά θα δικαιωθείτε. Σας περιμένουν οικονομικές επιτυχίες και επαγγελματική καταξίωση. Οι επιχειρήσεις είναι ο τομέας σας και οι επενδύσεις σας θα αποδώσουν. Αρκεί, να ψάχνετε σχολαστικά στις λεπτομέρειες και τα ψιλά γράμματα, των συμφωνιών που πρόκειται να κλείσετε. Οικονόμοι, ίσως και φιλάργυροι κάποιες φορές θα φτιάξετε ένα ικανοποιητικό κομπόδεμα.

Υδροχόος

Ψυχροί, ακούνητοι, αμίλητοι, αγέλαστοι. Έτσι θα φαίνεστε στους άλλους. Εσείς όμως, μέσα σας, αισθάνεστε ότι δεν έχετε κανέναν λόγο να χασκογελάτε από δω και από κει. Σοβαροί, εργατικοί, και πολύ καλοί φίλοι, για τους καλούς σας φίλους. Κάποια εμπόδια που μπορεί να παρουσιαστούν στην πορεία σας, θα τα ξεπεράσετε, είτε με ευκολία, είτε πολύ δύσκολα.

Ιχθύες

Κρυμμένοι στο παρασκήνιο, αφανείς, αλλά σκληρά εργαζόμενοι, θα διαπιστώσετε ότι η προσφορά ή η συνεισφορά σας, δεν αναγνωρίζεται από κανέναν. Αισθάνεστε αδικημένοι και δεν αποκλείεται να είστε. Να προσέχετε πολύ, κρυφούς εχθρούς που εποφθαλμιούν την επιτυχία που μπορεί να έχετε και σας στήνουν, ενίοτε, παγίδες.

Έχει μότο του ένα πράγμα: «η σωστά εννοούμενη ιεραρχία, απαιτεί κοινωνική δικαιοσύνη, γιατί είναι – και πρέπει να είναι – αξιοκρατική».