Φυσικά χαρακτηριστικά ανδρών σύμφωνα με το ζώδιο τους

ΚΡΙΟΣ

Πρόσωπο αδρό, αποφασιστικό, με μυώδες κορμί, υπερκινητικό. Ψηλό μέτωπο, με προεξέχοντα ζυγωματικά, δυνατό και θεληματικό πηγούνι, πυκνά φρύδια και μακριά μύτη.

Αυτός ο άντρας ξεχωρίζει. Φαίνεται από την ενεργητικότητά του, και τη βιασύνη του να τελειώνει γρήγορα ό,τι αρχίζει. Είναι φιλόδοξος, με πρωτόγονες παρορμήσεις, που του εξασφαλίζουν πλεονεκτήματα.

Έχει γεννηθεί για να μάχεται, να είναι αθλητής, να κάνει πρωταθλητισμό. Τρελαίνεται για γρήγορα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Δίνει την εντύπωση ότι θέλει να είναι πάντα μπροστά, γιατί δεν του αρέσει να έρχεται δεύτερος, κι αυτό είναι κάτι που δεν απέχει καθόλου απ’ την αλήθεια.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Γοητευτικός και τζέντλεμαν, με ένα σώμα μυώδες και γεμάτο. Σαρκώδες περίγραμμα προσώπου και μύτη, ευδιάκριτη. Τον καταλαβαίνεις απ’ τον χοντρό του αυχένα. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πάντα θετικές. Υπάρχει ένας αθέατος, αλλά ορατός, ερωτισμός στις κινήσεις του. Κινείται αργά, σαν να στοχάζεται, και δεν ξεφεύγει ποτέ από το στόχο του, όσο δύσκολος κι αν είναι αυτός. Είναι από τους πιο ρομαντικούς του ζωδιακού αλλά το κρύβει επιμελώς. Αν τον κοιτάξεις στα μάτια, θα το καταλάβεις, γιατί είναι το μόνο σημείο που προδίδει τις προθέσεις και την αδυναμία του.

Είναι αυτός που δεν παρουσιάζει καμιά αδυναμία, ωστόσο έχει πάρα πολλές.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είναι κομψός, με πρόσωπο οβάλ, και παρουσιαστικό ευθυτενές. Δεν υπάρχουν σκληρές γωνίες στο πρόσωπό του, που να κάνουν εντύπωση, εκτός ίσως από εκείνους τους σπινθήρες που εκπέμπουν τα αεικίνητα μάτια του. Η μύτη του είναι λεπτή, τα ζυγωματικά του εξέχουν, το πηγούνι του αιχμηρό και τα χείλη του λεπτά, ή μάλλον γυμνασμένα.

Οι στιλιστικές τους απόψεις έχουν περισσότερο να κάνουν με τον τρόπο που επικοινωνεί, παρά με το πώς ντύνεται. Βρίσκεται πάντα σε κίνηση και είναι πρόθυμος για όλα.

Σου δίνει την εντύπωση ότι τον κατευθύνει ο άνεμος, αλλά μην εντυπωσιαστείς αν καταλάβεις ότι ο άνεμος, κινείται σύμφωνα με τις προσταγές του.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ογκώδες κορμί, μεγάλα μάτια, βαριά βλέφαρα. Ονειροπόλο βλέμμα, σου δίνει την εντύπωση, ότι μονίμως νυστάζει. Οι γραμμές του προσώπου του προεξέχουν ελαφρώς, έχει ήρεμο ύφος και βάδισμα σκεπτικό.

Έχει ένα ύφος, επιφυλακτικό, και δεν βοηθά εύκολα να τον καταλάβουν. Εκπληκτικά λιγομίλητος και περίεργα σεμνός, τόσο που να σε υποψιάζει για το τι μπορεί να κρύβει, αυτό το μυαλό που είναι μονίμως νυσταγμένο.

Επάνω του, αν τον καλοκοιτάξεις, θα δεις εμφανή τα σημάδια του έρωτα, αλλά και της τρυφερότητας και της εμπιστοσύνης, που μπορείς να του έχεις, χωρίς απαραίτητα αυτό να είναι αμφίδρομο.
ΛΕΩΝ

Τα μάτια του κοιτάζουν, τρομακτικά ίσια, λες και έχει εστιάσει κατευθείαν στο θύμα του. Η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για έναν πολύ δυνατό άντρα, μέσα κι έξω. Το μέτωπό του είναι πλατύ, που διανθίζονται από τοξοειδή φρύδια, που τονίζουν το ευθύ του βλέμμα. Στόμα πλατύ, με ευρύ χαμόγελο, έχει τη φυσιογνωμία του ηγέτη αλλά μορφολογικά, είναι παίχτης. Μεγαλόψυχος, γενναιόδωρος, γαλαντόμος, θέλει να εκφράσει την προσωπικότητά του, προβάλλοντας τον εαυτό του.

Ακτινοβόλος, ζωντανός, κερδίζει την εύνοια του αντικειμένου του πόθου του, πριν το ρίξει στο κρεβάτι του. Μπορεί να μην είναι όμορφος, είναι τρομερά ελκυστικός όμως, και δύσκολα του αντιστέκεσαι.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Όμορφος, με γυμνασμένο κορμί, με περισσή χάρη, ζωηρό βάδισμα, πρόσωπο οβάλ, βλέμμα ευθύ και παράστημα συμμετρικό. Το ύφος του είναι άλλοτε πονηρό, και άλλοτε αθώο, σαν να μπορεί να το χειρίζεται, όπως ο ηθοποιός, ανάλογα με τις περιστάσεις. Αρρενωπότητα και φυσική δύναμη, γεννημένος για τη θέση του «εργάτη» του ζωδιακού. Είναι από τους λίγους άντρες που χρησιμοποιεί τα χαρίσματά του με τον πιο εύκολο τρόπο. Το κυριότερο προσόν του, πέρα από την όψη του, είναι η γνώση που αποκτάται με τη λογική.

Λατρεύει τις μηχανές, τα μηχανήματα, τις κατασκευές, τη γη.

 

ΖΥΓΟΣ

Ένα πανέμορφο, συμμετρικό παράστημα, με φυσιογνωμία που εκπέμπει, συμπάθεια, καλοσύνη και ευγένεια. Ο άντρας αυτός είναι ένα male beauty symbol.

Διακατέχεται από μια γλυκιά διάθεση και ένα είδος ανάτασης που αφαιρούν τη βαρύτητα στην προσωπικότητά του, δίνοντας όμως, στον σώμα του μια ιδιαίτερη και καταπληκτική κινητικότητα. Το αιώνιο χαμόγελό του βρίσκεται πάντα εκεί, να σε κατευνάσει, να σε ηρεμήσει, να γαληνέψει την ψυχή σου. Φαντάζει λίγο απρόσιτος, γι αυτό και συχνά, γίνεται αντικείμενο ζήλιας.

Επιβάλλει την προσωπικότητά του, όμως, άνετα, στο χώρο που κινείται και έχει ανάγκη πάντα, να έχει δίπλα του μια γυναίκα ωραία και έξυπνη, μα πάνω απ’ όλα αντάξιά του.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η όψη του, εκφράζει απόλυτα, τον αποφασιστικό, παράφορο, παθιασμένα ερωτικό χαρακτήρα του.

Το σώμα του είναι μυώδες, το δέρμα του σκούρο, το μέτωπο και τα φρύδια του πλατιά, δεσπόζουν στο πρόσωπό του, με σαρκώδη ζυγωματικά. Το στόμα του αδρό, και το πηγούνι του θεληματικό και έντονο. Κι αυτό το βλέμμα του, διαπεραστικό, έντονο, παθιασμένο, σαν να βιώνει έναν οργασμό, ξανά και ξανά, σαν να σε τρυπάει κατευθείαν στην ψυχή σου, ωστόσο για σένα, παραμένει απλά, ανεξιχνίαστο.

Οι χειρονομίες του είναι ήρεμες, το βήμα του σταθερό και βαρύ, σαν άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά πού και πώς βαδίζει. Το όλο του παράστημα είναι αθλητικό και η φυσιογνωμία του προδίδει επιβλητικότητα.

Μπορεί να μην είναι ωραίος, είναι όμως «Άντρας», έτοιμος να αντιμετωπίσει με περισσή γενναιότητα, ό,τι κι αν βρεθεί στο δρόμο του.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η προσωποποίηση της αισιοδοξίας, στο βλέμμα του. Ψηλός, με πρόσωπο αριστοκρατικά ευγενικό, με σγουρά καστανά ανοιχτά μαλλιά, μακριά μύτη, ίσως και αρχαιοελληνική, καλοσχηματισμένο στόμα, ευρύ στέρνο και ωραία, καλλίγραμμα πόδια.

Είναι ο άντρας εκείνος που δεν σταματά να κινείται ακόμα κι όταν κοιμάται. Η όψη του, εκπέμπει μια λάμψη που είναι δύσκολο να της αντισταθείς. Είναι ο ήρωας, που απομονωμένος από το πλήθος, αναλογίζεται, στοχάζεται τους αγώνες του και τους ηρωισμούς του, σκεπτόμενος, την επόμενή του μάχη, το επόμενό του ταξίδι.

Αγαπημένο του ρητό «Ο τολμών, νικά» και έχει μάθει πάντα να είναι ο νικητής, ακόμα κι όταν τον απορρίψεις, θα βρει τρόπο να σε κατακτήσει, ίσως και χωρίς να το καταλάβεις.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η όψη του εκφράζει μια σύνθεση, ερωτισμού και αυστηρότητας που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους. Οι βαθιές ρυτίδες στο μέτωπό του, δηλώνουν άντρα, σκεπτόμενο. Το σκούρο καστανό χρώμα των ματιών του, αποκαλύπτει την αναμφισβήτητη ευφυΐα του. Με ψηλό παράστημα, σταθερό βάδισμα, με κορμί, συνήθως, γυμνασμένο και με το πηγούνι του, θεληματικό (πιο θεληματικό δεν γίνεται), να υποδεικνύει φιλοδοξία και επιμονή, ο άντρας αυτός χαρακτηρίζεται ως ο πιο οργανωτικός και πειθαρχημένος του ζωδιακού. Δύσκολα αντιστέκεσαι στα επιχειρήματά του, εύκολα πείθεσαι να γίνεις δική του.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ωραίος, με ζωηρά μάτια, έντονη γραμμή της μύτης, πλατύ στόμα, που υπόσχεται ατέλειωτα φιλιά, ο άντρας αυτός, διακρίνεται για την αριστοκρατικότητά του. Η εύσαρκη γραμμή του σαγονιού του δείχνει την τεράστια αποφασιστικότητά του. Έχει ψηλό παράστημα, και είναι ιδιαίτερα κινητικός ακόμα κι όταν τεμπελιάζει. Δυνατό μυϊκό σύστημα, αλλά ευαίσθητα νεύρα. Του λείπει η αμεσότητα στην έκφραση των αισθημάτων, αλλά ο συναισθηματικός του κόσμος είναι πιο γεμάτος από κάθε άλλου. Ανθρωπιστής και δίκαιος μέχρι σκληρότητας, είναι αυτός που πάντα θα είναι πιο μπροστά απ’ την εποχή του. Δεν του αρέσει η μοναξιά, αλλά είναι μοναχικός.

 

ΙΧΘΥΣ

Ο πιο πολύπλοκος άντρας του ζωδιακού. Ξεχωρίζει για τις πολλές και ποικίλες μορφές έκφρασης που έχει, αλλά και για τη δυσκολία που υπάρχει να τον περιγράψει κανείς φυσιογνωμικά. Μοιάζει με όλα τα ζώδια, αλλά δεν είναι κανέναν από αυτά. Μπορεί να έχει την αριστοκρατία του Τοξότη, αλλά να είναι μοναχικός σαν Υδροχόος. Μπορεί να έχει φιλοδοξίες σαν Αιγόκερως, αλλά να παίζει και να γελά σαν Δίδυμος. Του αρέσει το καλό φαγητό σαν Ταύρος και είναι αισθησιακός σαν αυτόν, αλλά η ψυχή του είναι γεμάτη καχυποψία και μυστικά σαν Σκορπιός. Ίσως τελικά, και αυτό να είναι και το χαρακτηριστικό του. Η πολυμορφία.