Δίδυμοι..το ζώδιο του μήνα

Ο Ήλιος στους Διδύμους

Γεια σας και πάλι, είμαι ο Ήλιος. Αυτή τη φορά σας μιλώ από το ζώδιο των Διδύμων. Για να δούμε τι ρόλο θα μου δώσει να παίξω αυτή τη φορά, ο Κοσμικός σκηνοθέτης μου;
Ακούσατε, ακούσατε! Μου λέει ότι εδώ θα πρέπει να σκέφτομαι και να αμφιβάλλω.  Να μου αρέσει το ένα αλλά να μου αρέσει και το άλλο (πω πωω, υπάρχει ζώδιο που το κάνει αυτό; Θεέ μου, πού έχω έρθει;), οπότε ας μην κολλήσω. Καλύτερα να πάω να δω και κείνο το άλλο, το τρίτο, το τέταρτο, το πέμπτο…Ε, μάλλον γι αυτό με λένε πολυτεχνίτη και ερημοσπίτη.
Ναι αλλά εγώ, ικανοποιώ την περιέργειά μου έτσι. Αποκτώ γνώσεις. Άσε που δικαιώνω τη φήμη μου ως επικοινωνιακού.
Είμαι εύγλωττος και διπλωμάτης. Έξυπνος, αλλά και πονηρός. Έχω το ταλέντο να μπορώ να καταπιαστώ με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και μπορώ να κατανοήσω και τις δύο πλευρές του νομίσματος.

Υπάρχουν βέβαια και κάτι ανταγωνιστές και αντίπαλοι, που επειδή με ζηλεύουν με αποκαλούν επιπόλαιο, κουτσομπόλη, λένε ότι δεν εμβαθύνω και με φανφαρονισμούς καλύπτω να γνωστικά μου κενά. Τους αγνοώ. Πάω να βρω καινούριες παρέες, έτσι για να σκάσουν οι «οχτροί» μου.
Μου αρέσει να ζω έντονα την κάθε στιγμή, να χαίρομαι, να διασκεδάζω, να ταξιδεύω, να μπλέκομαι σε περιπέτειες, να αναγκάζομαι να επιστρατεύω την πολυμήχανη φύση μου και να κάνω σκανδαλιές, να καλύπτομαι με ψεματάκια και να λέω αστειάκια. Αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρω αφειδώς στους ερωτικούς μου συντρόφους και αυτοί, αντί να με δοξάζουν για το θαύμα ότι έχω μείνει πάνω από ένα μήνα μαζί τους, με βλέπουν ως τέρας αστάθειας και αναξιοπιστίας. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα δεσμεύομαι, ενώ εύκολα σπεύδω να δοκιμάσω και τα πορτοκάλια της άλλης πορτοκαλιάς.

Παραμένω προσκολλημένος στην παιδικότητά μου και αρνούμαι να αναλάβω ευθύνες, γεγονός που συχνά, με κάνει να σπαταλιέμαι μέχρι που βρίσκομαι αντιμέτωπος με το χειρότερό μου εχθρό, τα γεράματα. Ψυχρά γεράματα χωρίς ουσιαστικές σχέσεις στο πλευρό μου, μιας και δεν έχω φροντίσει να τις καλλιεργήσω όταν ήμουν νεότερος. Ο εφιάλτης μου είναι το ότι δεν φροντίζω για τη συναισθηματική μου ασφάλεια. Κάνω ότι δεν μ’ ενδιαφέρει, αλλά η ψυχούλα μου το ξέρει, πόσο φοβάμαι τη μοναξιά.
Ααα, πολύ σοβαρευτήκαμε. Ελάτε, ας πούμε κάτι πιο ευχάριστο. Μόλις τώρα διάβασα τα νέα της showbiz και σκάω να σας τα πω…