Ζυγός Χαρακτηριστικά

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου)

Το ζώδιο του Ζυγού ταυτίζεται με την αρχή του φθινοπώρου που η φύση ηρεμεί. Η πρωταρχική ανάγκη του ζωδίου, είναι να συντηρήσει την ηρεμία και την ισορροπία, την αρμονία και την ομορφιά. Ο Ζυγός, στέκεται ακριβώς στο κατώφλι δύο κόσμων, στη μια πλευρά του είναι η ζωή όπως την αντιλαμβάνεται το ίδιο το άτομο και η άλλη, είναι η ζωή ως ένα κοσμικό γίγνεσθαι. Έτσι στο δεύτερο αυτό αέρινο ζώδιο ο σκοπός είναι η ύπαρξη της σχέσης.

Ο Ζυγός παλεύει να ισορροπήσει το προσωπικό με το συλλογικό, την ατομική επιθυμία με την συλλογική επιταγή. Να κινηθεί με επιτυχία στην κόψη του ξυραφιού και να γίνει ο καταλύτης μέσα από τον οποίο σμίγουν τα ανόμοια σε ένα λειτουργικό σύνολο.

Τα προτερήματά του είναι η καλαισθησία, η διαλλακτικότητα, η ανοχή, το τακτ, η δικαιοσύνη, η διπλωματία, η κοινωνικότητα, η επικοινωνία, η εφευρετικότητα, η αβρότητα, η καλλιτεχνία, η αρμονία, η εκφραστικότητα και ο φιλειρηνισμός.

Τα ελαττώματά του είναι η αναποφασιστικότητα, η ψυχρότητα, η ροπή σε υπεκφυγές, η επιπολαιότητα, ο θεατρινισμός, η συμφεροντολία, ο φιλοτομαρισμός, η ανειλικρίνεια, ο ναρκισσισμός και η δειλία.

Η κινητήρια δύναμη του ζωδίου εκφράζεται με το ρήμα «εξισορροπώ» και μεταφράζεται σε έναν ακατάπαυστο αγώνα για διατήρηση της αρμονίας της δικαιοσύνης και της ομορφιάς.

Γυναίκα Ζυγός

Φιλάρεσκη, με μάτια γαλήνια, ίσια μύτη, στόμα καλοσχηματισμένο, απαλά μαλλιά, ωραίο λαιμό, και μ’ ένα βάδισμα όλο χάρη και θηλυκότητα, η Ζυγός, εκπέμπει μια αίσθηση απαλότητας και αρμονίας. Φυσιογνωμικά, είναι η ομορφιά και η συμμετρία ενσαρκωμένη σ’ ένα γυναικείο σώμα. Αναζητεί τον εαυτό της μέσα από τις σχέσεις της με τους άλλους και νιώθει έντονα την ανάγκη της συντροφικότητας.

Άντρας Ζυγός

Με ωραίο συμμετρικό παράστημα, με φυσιογνωμία που εκπέμπει συμπάθεια, καλοσύνη και ευγένεια μαζί, ο άντρας Ζυγός, είναι ένα σύμβολο ομορφιάς. Τον πλημμυρίζει μια περίεργη γλυκιά διάθεση, ένα είδος ανάτασης, που αφαιρούν τη βαρύτητα, δίνοντας στο κορμί του καταπληκτική κινητικότητα. Το αιώνιο χαμόγελό του, βρίσκεται πάντα στη θέση του και φαντάζει λίγο απρόσιτος, γι αυτό γίνεται συχνά, ζηλευτός. Επιβάλλεται άνετα στο χώρο του και έχει την ανάγκη της ύπαρξης μιας ωραίας και έξυπνης γυναίκας στο πλευρό του.