Τοξότης Χαρακτηριστικά

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Στο ζώδιο του Τοξότη η ανθρώπινη εμπειρία επεκτείνεται, διευρύνει τους ορίζοντές της, αντιλαμβάνεται την ύπαρξη της ολότητας, συνειδητοποιεί ότι ανήκει στο σχέδιο του Δημιουργού. Ο Τοξότης, εκφράζει την ανάγκη για επέκταση, για προσέγγιση ολοένα και υψηλότερων και ευγενέστερων στόχων, για απόκτηση ιδανικών για έναν πιο δίκαιο κόσμο, για τον εξευγενισμό της ανθρώπινης συνειδητότητας και την αναγωγή της σε νέα ύψη πνευματικότητας.

Τα προτερήματά του είναι η ακατάλυτη πίστη, η αισιοδοξία, η θετικότητα, η ικανότητα συγχώρεσης, η ζεστασιά, η ευφυΐα, η φιλομάθεια, οι καλές προθέσεις, ο ιδεαλισμός, ο δυναμισμός, η οικουμενική αντίληψη, η ειλικρίνεια, η ενεργητικότητα.

Τα ελαττώματά του είναι η αστάθεια, η αναξιοπιστία, η τεμπελιά, η αναβλητικότητα, η επιπολαιότητα, ο πνευματικός εγωισμός (κομπασμός), η ανυπομονησία, η τσαπατσουλιά, η έλλειψη τρόπων και πειθαρχίας.

Η κινητήρια δύναμή του εκφράζεται με το ρήμα «επεκτείνομαι» και επιδιώκει να αντιληφθεί την συμπαντική αλήθεια, μέσω της γνώσης και της φιλοσοφίας.

Γυναίκα Τοξότης

Ατίθαση, με πρόσχαρο ύφος, πρόσωπο οβάλ, μαλλιά συνήθως σγουρά και ξανθά, φρύδια τοξοειδή, μύτη μακριά, ίσια ελληνική, που βρίσκεται σε αρμονία με τα αμυγδαλωτά εκφραστικά της μάτια, στόμα καλοσχηματισμένο, πηγούνι σουβλερό, η γυναίκα Τοξότης, ξεχωρίζει να την ευρύτητα της αντίληψής της, την αγάπη για την ελευθερία και τις εξερευνητικές της τάσεις. Κατά κανόνα ανήσυχη, αρκετά μαχητική όταν διακυβεύονται η ελευθερία και η ανεξαρτησία της. αλλά και των άλλων. Είναι μια γυναίκα που υποστηρίζει πάντα την απονομή της δικαιοσύνης σε όλο τον κόσμο.

Άντρας Τοξότης

Ένας άντρας Τοξότης, είναι πληθωρικός, ενθουσιώδης, έντιμος.

Πάντα αισιόδοξος, με ψηλό παράστημα, πρόσωπο αριστοκρατικό, ευγενικό, με σγουρά καστανά μαλλιά, μύτη μακριά, καλοσχηματισμένο στόμα, στέρνο ευρύ και ωραία πόδια, ο άντρας Τοξότης είναι ένας αεικίνητος Κένταυρος που εκπέμπει μια λάμψη τόσο δυνατή όσο η υπερηφάνεια, ο ηρωισμός και η τόλμη του. Ένας αληθινός άντρας Τοξότης έχει δυνάμεις και μια γερή δόση ασυνειδησίας που προέρχονται από τη βεβαιότητα για το σημαντικό προορισμό του.