Το σώμα και η σελήνη

Ο Ήλιος ελέγχει το βιολογικό μας υλικό. Η Σελήνη όμως, κυβερνά την ικανότητα του σώματός μας, να λειτουργεί.

Η Σελήνη στον Κριό:  υποδηλώνει ημικρανίες, που έχουν τη ρίζα τους σε δυσανεξίες σε κάποια είδη τροφών, στη λακτόζη, ιγμορίτιδες, και γενικά ευαισθησίες της μύτης και του στόματος.

Η Σελήνη στον Ταύρο: είναι πολύ καλή θέση και ένδειξη υγείας γενικότερα. Ωστόσο, οι ευαισθησίες των  φωνητικών χορδών, οι πονόλαιμοι, και ο ξηρός βήχας, οι πόνοι στα αφτιά και το φράξιμο των φλεβών ανήκουν στη σφαίρα της επιρροής αυτής της θέσης

Η Σελήνη στους Διδύμους:  βρογχίτιδες, κρυώματα, λοιμώξεις του αναπνευστικού, είναι συχνά, καθώς οι Δίδυμοι συνδέονται με την ικανότητα του σώματος να απορροφά οξυγόνο. Τα άτομα με αυτή τη θέση της Σελήνης στο χάρτη τους θα πρέπει να αποφεύγουν το κάπνισμα και να έρχονται σε επαφή με τον καθαρό αέρα πάρα πολύ συχνά.

Η Σελήνη στον Καρκίνο: οξείες παθήσεις του στομάχου, ταχυκαρδίες από άγχος και νευρικότητα. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι σύνηθες φαινόμενο μ’ αυτή τη θέση καθώς και ευαισθησίες στη χοληδόχο κύστη. Η διατροφή των ατόμων μ’ αυτή τη θέση θα πρέπει να είναι φτωχή σε καυτερά και πικάντικα φαγητά.

Η Σελήνη στον Λέοντα: ο Λέων, δραματοποιεί τα πράγματα, ως εκ τούτου, η ευαισθησία του είναι στην καρδιά. Τα άτομα με αυτή τη Σελήνη, μπορεί να εκδηλώσουν καρδιακά προβλήματα, υψηλή αρτηριακή πίεση, αλλά και προβλήματα στην πλάτη. Οι γυναίκες πολλές φορές, πάσχουν από γυναικολογικά προβλήματα.

Η Σελήνη στην Παρθένο: είναι μια πύλη, ορθάνοιχτη σε κάθε είδους αλλεργίες. Από την πιο συχνή, μέχρι την πιο σπάνια. Ακόμα και από συναισθηματικά τραύματα μπορεί να εκδηλωθούν ψυχοσωματικά με αυτή τη Σελήνη. Αυτοί οι άνθρωποι, καλό είναι να αποφεύγουν τις επαφές με χημικές ουσίες.

Η Σελήνη στο Ζυγό: επηρεάζει την ουροδόχο κύστη, τα νεφρά, και τις ωοθήκες στις γυναίκες. Οι φλεγμονές στις σάλπιγγες δεν είναι σπάνιες με αυτή τη θέση. Οι μολύνσεις στο δέρμα είναι επίσης κάτι που συνεπάγεται η Σελήνη στο ζώδιο αυτό.

Η Σελήνη στο Σκορπιό: τα προβλήματα των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού, είναι συνήθη με αυτή τη θέση. Η δυσκοιλιότητα, οι αιμορροΐδες και ο μετεωρισμός, είναι αυτά που εγγυάται η θέση αυτή. Η σπαστική κολίτιδα επίσης, είναι ένα χρόνιο πρόβλημα γι αυτή τη Σελήνη

Η Σελήνη στον Τοξότη: η τάση του Δία, του κυβερνήτη του Τοξότη, να καλοπερνάει και να καταχράται το φαγητό και το ποτό, κάνουν το άτομο ηπατικά ευάλωτο. Τα προβλήματα με το συκώτι είναι συχνά, και μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε κίρρωση. Αν άλλες ασθένειες στρεσάρουν το σώμα, μπορεί να εκδηλωθεί ίκτερος και διαταραχές που εμποδίζουν την ανάπτυξη.

Η Σελήνη στον Αιγόκερω: τα οστά, τα δόντια και το δέρμα, είναι τα ευαίσθητα σημεία του ατόμου με αυτή τη θέση. Δυσανεξία στη λακτόζη και έλλειψη καλίου, οδηγεί το άτομο στην οστική αδυναμία, και ως εκ τούτου ευαίσθητο σε κατάγματα και ραγίσματα. Ο Αιγόκερως έχει να κάνει με την μεγάλη ηλικία, οπότε η οστεοαρθρίτιδες, αρθρίτιδες και φωτοευαισθησία, είναι συχνά φαινόμενα.

Η Σελήνη στον Υδροχόο: αρτηριοσκλήρωση, κιρσοί στα πόδια, λόγω ευαίσθητου κυκλοφορικού. Ψυχοσωματικές ασθένειες λόγω έντονου στρες, και παράξενες αντιδράσεις του σώματος, όπως ένα τικ που δεν λέει να φύγει. Ενδείκνυται καλή διατροφή, και φρέσκος ευεργετικός αέρας.

Η Σελήνη στους Ιχθείς: οι Ιχθείς και τα πόδια πάνε πακέτο. Μύκητες, υπερβολική εφίδρωση των πελμάτων. Το «πόδι του αθλητή», είναι συνώνυμο της θέσης αυτής, της Σελήνης. Η ποδάγρα επίσης. Και μια και το ζώδιο έχει να κάνει με το ενδοκρινικό σύστημα, το διαβητικό πόδι είναι συχνό φαινόμενο.