Τα 4 στοιχεία του ζωδιακού

Τα τέσσερα στοιχεία του ζωδιακού και ο τρόπος συμπεριφοράς τους

Αέρας – Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος
Τα ζώδια του Αέρα, μπορεί να εκφράζονται διαφορετικά, αλλά έχουν κοινό στοιχείο, την ανάγκη τους να εκλογικεύσουν τις εμπειρίες τους. Η ύπαρξη ενός λογικού πλαισίου αναφοράς, είναι πολύ σημαντικό γι αυτά. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που παρουσιάζονται ως διανοούμενοι, ιντελεκτουέλ και απόμακροι, χωμένοι στον κόσμο των ιδεών. Όταν όλα μέσα τους είναι τακτοποιημένα σε κουτάκια, η ζωή τους είναι ισορροπημένη. Αναστατώνονται από κάθε τι που δεν εξηγείται λογικά. Έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης και μια τρομερή ικανότητα να αξιολογούν με ορθότητα κάθε κατάσταση. Είναι ευγενείς, που τηρούν θαρραλέα τις αρχές και τα ιδανικά τους. Τα μειονεκτήματά τους; Αρκετά. Οι Δίδυμοι, τρέμουν στην ιδέα ότι κάποιος μπορεί να περιορίσει την ανεξαρτησία τους. Ο Ζυγός δεν αποφασίζει εύκολα, ενώ ο Υδροχόος, είναι γνωστός για την ψυχρότητα και την αποστασιοποίηση με την οποία ανταποκρίνεται στις συναισθηματικές εκδηλώσεις. Το πρόβλημα μ’ αυτά τα ζώδια, έγκειται στην συναισθηματική έκφραση, γιατί απλά, το συναίσθημα, δεν μετριέται με νούμερα, δεν αναλύεται, δεν εξετάζεται διεξοδικά και με λογική, κι αυτό τους μπερδεύει αφάνταστα.

Φωτιά – Κριός, Λέων, Τοξότης
Τυχεράκηδες, εξωστρεφείς, θερμοί αλλά και εγωκεντρικοί. Διαθέτουν αυθορμητισμό, ζωτικότητα, αστείρευτη ενέργεια, ιδιότητες που είτε, αγαπιούνται με πάθος εξαιτίας τους, είτε τους ζηλεύουν θανάσιμα. Τα ζώδια της Φωτιάς, είναι σαν μικρά παιδιά, που γοητεύονται από κάθε τι φανταστικό. Μέσα τους φωλιάζει μια ανεξήγητη για τους άλλους, αλλά τρομερή ικανότητα, να γνωρίζουν ό,τι δεν ξέρουν. Είναι αυτό που ο Γιουνγκ, αποκαλούσε «διαίσθηση». Αυτό, είναι που τους κάνει να μυθοποιούν τις εμπειρίες της καθημερινότητας, γι αυτό και δεν είναι λίγοι, οι εκπρόσωποι του στοιχείου αυτού, που ανήκουν στον κόσμο του θεάματος. Η συμπεριφορά τους είναι ακραία. Είναι όλα ή τίποτα. Οι κινήσεις τους μοιάζουν σαν να είναι κομμάτι ενός θεατρικού έργου. Συμπεριφέρονται σαν να παίζουν σε μια σκηνή. Το παρελθόν είναι μυθιστόρημα προς διήγηση, ενώ το παρόν απλά, αποτελεί μια πόρτα για το μέλλον. Στα μειονεκτήματά τους, συμπεριλαμβάνεται η οξυθυμία του Κριού, ο εγωκεντρισμός του Λέοντα, και οι αισιόδοξες υποσχέσεις του Τοξότη, που δεν είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθούν. Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή γιατί τους πριονίζει τα φτερά και δεν μπορούν να πετάξουν προς τον ουρανό για να πραγματοποιήσουν τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους. Κι έτσι, είναι αναγκασμένοι να παραμένουν στο παρόν, ενώ είναι έναν με δύο αιώνες μπροστά, από την εποχή τους.

Νερό – Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς
Οι προσωπικές σχέσεις και οι ανθρώπινες αξίες, είναι ό,τι πιο σημαντικό γι αυτά τα ζώδια. Έχουν ενσυναίσθηση, είναι γοητευτικοί, μυστηριώδεις, συμπονετικοί με ισχυρή διόραση. Είναι άνθρωποι του ενστίκτου και του υποσυνειδήτου. Ακόμα και τα σύμβολά τους, δεν έχουν καμία σχέση είτε με την πραγματικότητα είτε με τη λογική. Ένας κάβουρας, ένας σκορπιός και δυο ψάρια που κολυμπάνε ανάποδα.
Η πιο μύχια, σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ψυχής, γι αυτά τα ζώδια είναι κάτι οικείο. Γι αυτό και εύκολα αντιλαμβάνονται τον πόνο των άλλων, κάτι που τους κάνει ιδιαίτερα προσιτούς. Στα αρνητικά τους ανήκει το γάντζωμα του Καρκίνου από τις σχέσεις του, ο συναισθηματικός φανατισμός και η βαριά μελαγχολία του Σκορπιού αλλά και η μεταμόρφωση των Ιχθύων σε καρχαρίες όταν δεν βρίσκουν την αγάπη που ζητούν. Η λογική γι αυτά τα ζώδια, δεν είναι κάτι που σχετίζεται με τη σφαίρα της αντίληψής τους. Ό,τι παρουσιάζουν ως πρωτοτυπίες, είναι ακούσματα δευτεροκλασάτα και από δεύτερο και τρίτο χέρι. Είναι οι μανούλες του ζωδιακού, που όταν τα παιδιά τους γίνονται ανυπάκουα, υστεριάζουν, γίνονται επικριτικοί και προκαλούν ασφυξία με την πίεση που ασκούν, σε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την αγάπη και τις προθέσεις τους.

Γη – Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως
Αργοί, σταθεροί, σκέφτονται πολύ προσεκτικά πριν κάνουν κάτι. Αντιπαθούν τις αλλαγές και αποσυντονίζονται από οτιδήποτε τους βγάζει από τη σταθερότητα και επομένως την ασφάλειά τους. Η Αστρολογία, συνδέει το στοιχείο της Γης, με τον πρακτικό νου, την αυταρέσκεια και την κοινή λογική. Με τον αισθησιασμό, τις οργανωτικές ικανότητες και τη συναίσθηση της αξίας του χρήματος.
Η Γη, νιώθε άνετα με το σώμα της, όποιο κι αν είναι το σχήμα και το βάρος του. Δεν ξεμένει ποτέ από χρήμα, και είναι υπεύθυνη. Οι προσπάθειές της, αποδίδουν πάντα γιατί είναι καλά οργανωμένες. Τα ζώδια της Γης, προτιμούν την πράξη από τη θεωρία. Αν έχουν αρνητικά στοιχεία; Μπόλικα. Ο Ταύρος, είναι στενόμυαλος και πεισματάρης. Η Παρθένος λεπτολογεί τα πάντα σε σημείο να σπάει τα νεύρα των άλλων, ενώ ο Αιγόκερως είναι η προσωποποίηση του ρητού «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Παρ’ όλα αυτά, είναι οι κουβαλητές του ζωδιακού. Νοικοκύρηδες, συνετοί, συνειδητοί υπηρέτες του καθήκοντος απέναντι σ’ αυτούς που αγαπούν, αν και η έλλειψη οράματος που έχουν, μπορεί να πνίξει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των αγαπημένων τους.