Σκορπιός Χαρακτηριστικά

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Στο ζώδιο του Σκορπιού δίνεται το έναυσμα για μια κατάδυση στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής. Η εποχή με την οποία ταυτίζεται το ζώδιο, είναι όταν κλείνει ένας κύκλος της φύσης, έχουν πέσει πια τα φύλλα και κάτω από τη γη το υλικό αυτό μετατρέπεται σε οργανική ουσία για το νέο κύκλο. Στο Σκορπιό υπάρχει η αέναη γοητεία του μυστηρίου, του πάθους, των ακραίων συναισθημάτων, του σεξ, του θανάτου της μετάλλαξης και της αναγέννησης. Σε αυτό το ζώδιο εκφράζεται η έντονη επιθυμία για συναισθηματική όσμωση, μέθεξη, συγχώνευση.

Τα προτερήματά του είναι η αφοσίωση, η διεισδυτικότητα, η αποφασιστικότητα, το πάθος, ο μαγνητισμός, η διαίσθηση, η επιμονή, η φαντασία, η εχεμύθεια, η αντοχή, η ισχυρή θέληση και ο δυναμισμός

Τα ελαττώματά του είναι η ανάγκη ελέγχου των πάντων, η εμμονή, η ζήλια, η εκδικητικότητα, ο συναισθηματικός χειρισμός, ο ανεξέλεγκτος σεξισμός, η καχυποψία, η παράνοια, η ανταγωνιστικότητα, η μυστικοπάθεια, η εσωστρέφεια και η τάση αυτοκαταστροφής.

Η κινητήρια δύναμη του Σκορπιού, εκφράζεται με το ρήμα «επιθυμώ» και επιδιώκει διαρκώς την ασφάλεια, τη δύναμη, τον έλεγχο.

Γυναίκα Σκορπιός

Δυναμική και απρόβλεπτη, με πρόσωπο που πάνω του διαγράφεται μια στοχαστική αυστηρότητα και έχει την έκφραση της άτεγκτης στοργής, η γυναίκα Σκορπιός ξεχωρίζει για τη βαθιά και μυστηριώδη ομορφιά της. Πρόκειται για μια επικίνδυνη, μοιραία γυναίκα, που μπορεί να κρύψει επιμελημένα τη δύναμη της αντεκδίκησης, πίσω από ένα ευαίσθητο χαμόγελο, πέρα από μια ευγενική συμπεριφορά ή μέσα σε μια προσποιητή έκφραση αδυναμίας. Είναι σχεδόν ακατόρθωτο να την ερευνήσει κανείς και άλλο τόσο να την καταλάβει σωστά. Η παθητικότητα και το στοιχείο του Νερού στο οποίο ανήκει την κάνουν ιδιαίτερα εσωστρεφή.

Άντρας Σκορπιός

Η όψη του, εκφράζει τον ενεργητικό, αποφασιστικό, παράφορο και ερωτικό χαρακτήρα του. Το σώμα είναι μυώδες, το δέρμα του σκούρο, το μέτωπο και τα φρύδια του είναι πλατιά, τα μήλα του προσώπου του εύσαρκα. Το στόμα του αδρό, και το πηγούνι του έντονο. Τα μάτια του σκληρά, το βλέμμα του διαπεραστικό και ανεξιχνίαστο. Οι χειρονομίες του είναι ήρεμες, το βήμα το σταθερό και βαρύ, βήμα ανθρώπου που ξέρει καλά, πού βαδίζει. Το όλο του παράστημα είναι αθλητικό, και η φυσιογνωμία του προδίδει επιβλητικότητα. Η βία και ο έρωτας τον ελκύουν και ο κίνδυνος είναι η ζωή του. Ωραίος μπορεί να μην είναι αντικειμενικά, αλλά σ’ αυτόν ανήκουν όλα τα γνωρίσματα το αρσενικού. Ο έρωτας, που σ’ αυτόν βρίσκει τον πιο γνήσιο εκπρόσωπό του, θα τον οδηγήσει στο δρόμο μιας μεγάλης περιπέτειας. Ό,τι και να συναντήσει στο δρόμο του είναι έτοιμος να το αντιμετωπίσει γενναία.