Όγδοος Οίκος

Σεξ, θάνατος, αναγέννηση. Τα μυστικά του 8ου οίκου…αποκαλύπτονται

Οι αρχαίοι βασιλιάδες, ζητούσαν από τους μάντεις να τους προβλέψουν το πώς και πότε θα πέθαιναν. Εκείνοι, με τη σειρά τους ανέτρεχαν στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου.

Σήμερα, οι Αστρο – Ψυχολόγοι, λένε ότι είναι η περιοχή του ωροσκοπίου όπου δηλώνεται ο λόγος του «ψυχικού» θανάτου, και τι πρέπει να κάνει για να αναγεννηθεί ψυχικά, αυτός που θανατώνεται. Αυτό, σημαίνει ότι όσοι πλανήτες σχετίζονται μ’ αυτό, όσα ζώδια και όψεις, σχετίζονται με τον οίκο αυτό, μιλούν για την προσωπική κρίση του ατόμου, το θάνατο της ψυχής του και την αναγέννησή της.

Εδώ, θα μάθουμε, ποιες είναι οι πραγματικές μας ανάγκες, που για χάρη τους περνάμε από συναισθηματικές κρίσεις και ταραχές, αντιπαραθέσεις, ταλαιπωρίες και βάσανα. Ακόμα και η αληθινή φύση της ερωτικής και συναισθηματικής μας ανασφάλειας, σχετίζεται μ’ αυτή την περιοχή του ωροσκοπίου μας.

Απωθημένα ερωτικών εμπειριών, θέματα της παιδικής μας ηλικίας, που είναι κρυμμένα στο υποσυνείδητό μας, και που χρειάζονται ένα έναυσμα για να βγουν στην επιφάνεια, ώστε να τα λύσουμε. Ας μην ξεχνάμε, ότι όταν μας εγκαταλείπουν, νιώθουμε και αντιδρούμε, σαν απροστάτευτα παιδιά, που τα εγκατέλειψαν –  μαμά τους για παράδειγμα. Βιώνουμε έναν θάνατο. Μια απώλεια!

Έτσι, όταν έρχεται η κρίση στη σχέση, το παιδί μέσα μας αντιδρά στην απώλεια και είτε κλαίει γοερά, είτε χτυπιέται, είτε αποφασίζει να κάνει ζημιά για να εκδικηθεί αυτόν που του στερεί την «μαμά» του, γιατί νομίζει ότι θα πεθάνει χωρίς εκείνη.

Αυτός είναι ο τόσο σημαντικός, 8ος οίκος, που αποτελεί και το σημείο αναφοράς του σεξ και του ερωτικού πάθους, στο γενέθλιο χάρτη.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους όμως, δεν είναι ο μοναδικός οίκος του σεξ, που ως δραστηριότητα που μας δίνει ευχαρίστηση, ανάγεται στα θέματα του 5ου. Ως συναισθηματικό δέσιμο ανάμεσα στα ζευγάρια, έχει να κάνει με τον 7ο. Ο 8ος οίκος έχει να κάνει με τον οργασμό. Με τη στιγμιαία απώλεια του «εγώ», και την ένωση με το «είναι». Στη Βικτωριανή εποχή, αποκαλούσαν τον οργασμό «Μικρό Θάνατο», εξαιτίας της απώλειας της συνειδητότητας για όσα δευτερόλεπτα κρατούσε ένας οργασμός. Εκεί που ο εγώ, γίνεται «είμαστε», και το είμαστε ενώνεται «εις σάρκαν μίαν» για να αποτελέσει το «είναι», για μια μοναδική στιγμή υπέρτατης ευχαρίστησης, που βιώνουμε εμπιστοσύνη, παράδοση άνευ όρων, την ώρα, που η νεκρή μας συνειδητότητα, μας απελευθερώνει από τις υλικές μας επιθυμίες και την ψυχαναγκαστική συμπεριφορά που διέπει την καθημερινότητά μας. Εκεί, στον 8ο οίκο, αφηνόμαστε στα χέρια του Μικρού μας Θανάτου, για να ξαναγεννηθούμε!