Νομίζω, ελπίζω, αξίζω…

Άλλα νομίζω, άλλα ελπίζω και άλλα αξίζω.

Πώς θα εναρμονιστούν όλα αυτά; Είναι μια διαπίστωση, που προκύπτει συχνά στους αστρολόγους

Να θυμάσαι, όμως, ότι κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις κατώτερος, χωρίς να το επιτρέψεις.

 

Ο Ήλιος, στον αστρολογικό χάρτη, είναι το κέντρο. Αυτός δηλώνει την προσωπικότητά σου. Όμως, δεν λειτουργεί από μόνος του. Σχηματίζει όψεις  με τους υπόλοιπους πλανήτες, που μπορεί να αυξήσουν αλλά και να μειώσουν την αυτοπεποίθησή σου.

Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι λοιπόν για την καλή ή την κακή ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου; Ποιοι είναι τα «χειρόφρενα» που σου ανακόπτουν την πορεία, σου πριονίζουν τα φτερά και σου βάζουν εμπόδια και τρικλοποδιές;

 

  • οι σκληρές όψεις του Ήλιου με τον Κρόνο, κάνουν τον άνθρωπο να νιώθει πολύ λιγότερος απ’ αυτό που δηλώνουν οι ικανότητές του. η προσωπικότητα αναχαιτίζει τη δράση της, πιστεύοντας ότι «δεν είμαι ικανός για τίποτα».
  • οι σκληρές όψεις του Ήλιου με τον Ποσειδώνα κάνουν τον άνθρωπο να μην μπορεί να εκτιμήσει τις πραγματικές ικανότητές του. Εδώ, λειτουργεί το σύνδρομο του παραμορφωτικού καθρέφτη. Το άτομο υιοθετεί συμπεριφορές που πείθουν το περιβάλλον του ότι πρόκειται για θύμα των συγκυριών και της ζωής, ή ότι πρόκειται για απατεώνα που καταφέρνει να πείσει τους πάντες.
  • οι σκληρές όψεις του Ήλιου με τον Πλούτωνα, δημιουργούν ένα εσωτερικό άγχος ότι το άτομο δεν έχει τον έλεγχο της ζωής και της εξέλιξής του. Αυτά τα άτομο γίνονται εύκολα θύματα, αυτών των επιτήδειων που τους κάνουν να νιώσουν «Θεοί», ενώ υπογείως τους διαχειρίζονται για δικό τους όφελος.