Κριός Χαρακτηριστικά

Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)

Το ζώδιο του Κριού ταυτίζεται με το ξύπνημα των δυνάμεων τη δημιουργίας, την άνοιξη. Ουσιαστικά, είναι η πρωταρχική κραυγή, το σπέρμα για την εκκίνηση της ζωής. Μέσα από το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου αρχίζει η ανάπτυξη του «εγώ», της θέλησης, η ανάγκη για κατάκτηση.

Ο Κριός είναι ένα πύρινο ζώδιο και εδώ το πυρ αντιπροσωπεύει τη σπίθα, που αρκεί να ανάψει για να εκδηλωθεί η φωτιά.

Εξωτερικεύει την απόλυτη, πρωτόγονη, αρσενική δύναμη του πολεμιστή, που παρορμητικά και θαρραλέα μάχεται για να απολαύσει την ικανοποίηση του κατακτητή.

Τα προτερήματά του είναι ο αυθορμητισμός, ο δυναμισμός, η πρωτοπορία, η ενεργητικότητα, η μαχητικότητα, η παρόρμηση, η τόλμη, το θάρρος, ο ηρωισμός, η αυτοπεποίθηση, ο ενθουσιασμός, η αισιοδοξία.

Τα ελαττώματά του είναι η ανυπομονησία, η ξεροκεφαλιά, η επιθετικότητα, ο ατομικισμός, ο εγωισμός, η υποκειμενικότητα, ο φιλοτομαρισμός, ο ναρκισσισμός, η ανωριμότητα, το θράσος.

Η κινητήρια δύναμή του εκφράζεται με το ρήμα «θέλω» και επιδιώκει διακαώς να επιβάλλει την επιθυμία του.

Γυναίκα Κριός

Θαρραλέα με βήμα ζωηρό, φωνή επιτακτική, διαπεραστικό βλέμμα και ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της την έκφραση μια επιθυμίας για πορεία και δράση, η Κριός έχει πάντα ένα δύσκολο ρόλο να παίξει στη ζωή της, στις σχέσεις της με τους άλλους και στον έρωτα. Τη διακρίνει το θάρρος και η άγρια ομορφιά, είναι ερωτική, διαθέτει μεγάλη σωματική ζωτικότητα και είναι αποφασισμένη για την αρχηγία στο γάμο, τον έρωτα και γενικά την προβολή της μέσα στο σύνολο

Άντρας Κριός

Με πρόσωπο αδρό, γεμάτο αποφασιστικότητα, κορμί μυώδες και κινητικό, ψηλό μέτωπο και προεξέχοντα μήλα, δυνατό πιγούνι, φρύδια πυκνά και μύτη μακριά, ο άντρας Κριός, ξεχωρίζει με την ενεργητικότητά του και την τάση του να τελειώνει γρήγορα με το καθετί. Θέλει όλο τον κόσμο να περιστρέφεται γύρω του, είναι φιλόδοξος, ηγετικός, με σχεδόν πρωτόγονες παρορμήσεις, οι οποίες είναι ευχάριστες και του εξασφαλίζουν βασικά πλεονεκτήματα. Γεννημένος μαχητής, αθλητής, πρωταθλητής αυτοκινητιστικών αγώνων, μηχανικός ή μηχανολόγος, επιχειρηματίας αλλά και συνδικαλιστής, τρέχει πάντα μπροστά και δεν θέλει ποτέ να έρχεται δεύτερος.