Η αστρολογία του νευρικού συστήματος

Τα άστρα μιλούν για το νευρικό μας σύστημα

Οι περισσότεροι αστρολόγοι, πιστεύουν ότι το νευρικό σύστημα κυβερνάται απ’ τον Υδροχόο και τον Ουρανό. Υπάρχει όμως και η άποψη ότι ο Ποσειδώνας και οι Ιχθείς συνδέονται με το γενικό νευρικό σύστημά μας. Τα νεύρα είναι εύκαμπτα κι έχουν χρώμα ασημί, ενώ γκρίζο είναι το χρώμα της φαιάς ουσίας του εγκεφάλου. Αυτά τα δυο μαζί, θυμίζουν Ποσειδώνα. Οι Ιχθείς, επίσης, παραδοσιακά, συνδέονται με τα πόδια. Βάσει της ρεφλεξολογίας, τα νευρικά μηνύματα από τα πόδια επιδρούν άμεσα στον εγκέφαλο. Αν οι Ιχθείς λοιπόν, συνδέονται με τα πόδια και ο Κριός με το κεφάλι, υπάρχει ένας ολόκληρος ζωδιακός κύκλος εδώ, και είναι το ανθρώπινο σώμα. Η τεχνική της ρεφλεξολογίας, είναι η άσκηση πίεσης σε ορισμένες περιοχές των ποδιών, κάτι που διακόπτει το στρες σ’ εκείνες τις περιοχές και αποκαθιστά τη σύνδεση με τον εγκέφαλο. Έτσι, η υγεία του νευρικού συστήματος, επανέρχεται.

Επομένως, αν στο χάρτη μας έχουμε έναν δυνατό Ποσειδώνα ή ισχυρούς Ιχθείς, τότε μπορούμε να στηριζόμαστε σ’ ένα δυνατό νευρικό σύστημα.

Ο εγκέφαλος, κυβερνάται από τη Σελήνη, η οποία ορίζει τη συνεχή ποικιλομορφία του. Ο νωτιαίος μυελός, που λαμβάνει και μεταβιβάζει μηνύματα, κυβερνάται από τον Ήλιο. Η πορεία των νευρικών ινών κυβερνάται από τον Ερμή, ο οποίος υποδηλώνει τους δρόμους και τους προορισμούς των πληροφοριών. Επίσης και η μετάδοση των μηνυμάτων μεταξύ των νευρικών οδών κυβερνάται από τον Ερμή. Τα πόδια, τα οποία είναι αισθητηριακοί αποδέκτες, καθώς και το ηλιακό πλέγμα, που ρυθμίζει τις αισθήσεις, κυβερνώνται από τον Ποσειδώνα. Ο θάλαμος, που λειτουργεί ως ο συντονιστής των πληροφοριών για τον εγκέφαλό μας, από και προς τα αισθητήρια όργανά μας (μάτια, αφτιά, μύτη, γευστικοί κάλυκες, δέρμα), κυβερνάται επίσης από τον Ποσειδώνα. Η επίφυση, ο διανοητικός σταθεροποιητής και η είσοδος της κοσμικής ακτινοβολίας, της «ΘεΪκής Αποκάλυψης» κυβερνάται από τον Ουρανό, ο οποίος αντικατοπτρίζει τη διαισθητική σκέψη.

Το νευρικό σύστημα, θα διατηρηθεί υγιές αν φροντίζουμε να κοιμόμαστε ποιοτικά. Αν χαλαρώνουμε χωρίς να εστιάζουμε κάπου συγκεκριμένα. Στρέφουμε τις θεραπευτικές μας διαδικασίες σε ήπιες μορφές φαρμάκων (πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό μας), ή στη βοτανοθεραπεία, στα ανθοϊάματα και την ομοιοπαθητική.

Τέλος, αγαπάμε τα πόδια μας. Τα φροντίζουμε, τα περιποιούμαστε. Προτιμούμε να περπατάμε ξυπόλητοι, είναι μια φυσική ρεφλεξολογία. Τα κρατάμε καθαρά και ποτέ δεν τα ντύνουμε με άβολες κάλτσες και παπούτσια που είτε δεν εφαρμόζουν, είτε είναι μικρά. Είναι πολύ καλό επίσης η εμβάπτιση των ποδιών σε χλιαρό νερό με θαλασσινό αλάτι ή άλατα Epsom για 15 λεπτά για να ανακουφιστούν.