Δύσκολες σχέσεις
Υπάρχουν συνδυασμοί πλανητών σε μία συναστρία, την επιρροή των οποίων δεν τη βιώνουμε αμέσως, αλλά στη διάρκεια της σχέσης. Είναι όμως, τόσο καθοριστικές, όσο και το ίδιο το μέλλον μιας σχέσης, καθώς αυτές είναι που, ουσιαστικά, διαμορφώνουν την σχέση καθεαυτού.
Κάθε όψη του Ήλιου του ενός με τον Κρόνο του άλλου, δηλώνει δυσκολίες. Ο Κρόνος αισθάνεται να έχει ένα καθήκον απέναντι στον Ήλιο και αυτό αποτελεί μια μορφή εξάρτησης.
Στην αρχή, ο Κρόνος, θαυμάζει τον Ήλιο, που εκφράζει με ευκολία αυτά, που εκείνος δυσκολεύεται. Χρειάζεται μεγάλος βαθμός αυτογνωσίας από τον Κρόνο για να εκφραστεί αυτός ο θαυμασμός χωρίς προσβολές και παρεξηγήσεις. Ένας ανώριμος Κρόνος, θα βαρύνει τη σχέση με τις διαρκείς επικρίσεις του, τη γκρίνια του και τις απαιτήσεις του και θα ταλαιπωρήσει τόσο το σύντροφό του, όσο και τον εαυτό του.
Πολλά προβλήματα επίσης δημιουργούν οι όψεις μεταξύ του προστατευτικού Κρόνου του ενός, που θέλει να ελέγχει τη Σελήνη του άλλου, κάτι που κάνει τη Σελήνη να αντιδρά. Παρά την καταπίεση όμως, παραμένει στη σχέση γιατί φοβάται ή είναι αρκετά ανασφαλής. Είναι μια σχέση εξάρτησης, που το ζευγάρι θα πρέπει να δουλέψει πολύ αν θέλει να έχει ηρεμία. Κάθε τόσο θα πρέπει να συζητούν μεταξύ τους πάνω στα θέματα που δημιουργούν την εξάρτηση, όπως επίσης και το αν καλύπτονται οι συναισθηματικές ανάγκες και των δύο. Αυτό σημαίνει ότι ο «ενήλικας» Κρόνος, θα πρέπει να φέρεται με σεβασμό και κατανόηση, στην ορθάνοιχτη συναισθηματική «παιδική» έκφραση της Σελήνης.
Οι όψεις του Κρόνου με την Αφροδίτη, δείχνουν οικειότητα, πίστη και κατάληξη σε γάμο. Το ζευγάρι νιώθει μεγάλη οικειότητα από την πρώτη επαφή τους. Είναι αυτό που λένε «αυτό τον άνθρωπο τον γνώριζα από πάντα». Είναι όψεις, που κάνουν ακόμα και αυτούς που ορκίστηκαν να μην παντρευτούν ποτέ, να θέλουν να το κάνουν. Ο κίνδυνος ενέχεται στο γεγονός, ότι με την πάροδο του χρόνου, ο Κρόνος θεωρεί δεδομένη την Αφροδίτη του, και καθώς δεν του αρέσει να εκφράζεται συναισθηματικά, εκείνη νιώθει αγνοημένη. Σ’ αυτό το σημείο αρχίζουν οι γκρίνιες. Είναι απαραίτητη λοιπόν η συναισθηματική αυτάρκεια του κατόχου της Αφροδίτης, αλλά και η αυτογνωσία του κατόχου του Κρόνου
Μια πολύ απατηλή αγάπη, είναι εκείνη που εμπεριέχεται στις όψεις μεταξύ της Αφροδίτης και του Ποσειδώνα. Η αγάπη εδώ, εξιδανικεύεται και θα μπορούσε να είναι όντως η ιδανική αγάπη αν ο Ποσειδώνας δεν εμπεριείχε την απάτη και την ουτοπία στις ιδιότητές του. Το ζευγάρι παρασύρεται από έναν άκρατο ρομαντισμό, που σταδιακά το παρασύρει στο όνειρο. Κι εδώ, έρχεται ο προβληματισμός, εκείνου που θα διανοηθεί να ξυπνήσει πρώτος.
Βαθύς ο έρωτας της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, αλλά και κτητικές διαθέσεις. Αυτές οι όψεις, εισάγουν το ζευγάρι, σε μια βαθιά ερωτική και συναισθηματική σχέση, ώστε ο καθένας απ’ τους δυο να νιώθει ότι ζει και αναπνέει μόνο όταν ο σύντροφος εκδηλώνει την αγάπη του. Αυτό, από μόνο του είναι εμμονικό. Τα μέλη του ζεύγους, χάνουν τους εαυτούς τους μέσα στη δίνη των υπέρ – εξαρτημένων συναισθηματικών τους εκδηλώσεων. Ακόμα κι αν οι όψεις μεταξύ των δύο πλανητών είναι θετικές, κανείς απ’ τους δύο δεν θα είναι ο ίδιος μετά τη σχέση. Ο Πλούτωνας είναι εξαιρετικά απαιτητικός. Η Αφροδίτη μπαίνει να παίξει το παιχνίδι, φανερά τρακαρισμένη. Φοβάται. Είναι συναισθηματική και δειλή. Θα πρέπει να υπάρχει μεγάλου βεληνεκούς αλληλοσεβασμός αν δεν θέλουν και οι δύο να περάσουν από πολλά ψυχολογικά προβλήματα.
Μυρίζει μπαρούτι, όταν σχετίζονται με όψεις οι δύο «Κακεργέτες», όπως ονομάζει τον Κρόνο και τον Άρη, ο Δωρόθεος της Σιδώνος. Ο Άρης, σχετίζεται με το θυμό, την επιθετικότητα, την ερωτική επιθυμία και τη σεξουαλικότητα και ο Κρόνος, με τη σοφία, την ωριμότητα, το ρεαλισμό και τη δέσμευση. Εν τη γενέσει της, η σχέση, διακατέχεται από άκρατο ερωτισμό. Τα προβλήματα αρχίζουν εκεί που εισέρχεται η ρουτίνα. Ο Κρόνος θέλει να κυριαρχήσει στον Άρη, εκείνος αντιδρά έντονα, και ο πόλεμος μαίνεται, πού αλλού, στο κρεβάτι. Είναι σαν να πολεμάει ο φαντάρος με το στρατηγό. Ο Κρόνος, εκεί, περατώνει την κατάκτηση. Κι όταν το κάνει, ξαναγυρίζει στη ρουτίνα του, της ψυχρότητας και της ασυγκινησίας. Εκεί αντιδρά ο Άρης, κι εκεί ακριβώς αρχίζουν τα προβλήματα, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε βιαιότητες.
Όταν ο Άρης, έχει να κάνει με τον Πλούτωνα, η σχέση είτε θα μεταμορφώσει το ζευγάρι, είτε θα το καταστρέψει. Και οι δύο πλανήτες σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα. Στις θετικές τους όψεις, το ερωτικό πάθος του Άρη, βιώνεται από τον Πλούτωνα σε βάθος υποσυνειδήτου και αυτό μεταμορφώνει θετικά το ζευγάρι. Στις δύσκολες όψεις όμως, συμπεριλαμβανομένης και της συνόδου, ο Άρης είναι απαιτητικός σεξουαλικά, ενώ ο Πλούτωνας θέλει βαθύ συναίσθημα, και διαφωνεί με τις συνεχείς παρενοχλήσεις του Άρη. Απομονώνεται. Τότε ο Άρης αισθάνεται ανασφαλής, ζηλεύει χωρίς κανέναν φανερό λόγο, κατηγορεί χωρίς αποδείξεις, και η σχέση γίνεται ανταγωνιστική έως και βίαια. Γι αυτό, και τα δύο μέρη, θα πρέπει να είναι ρεαλιστές.