Αιγοκέρως Χαρακτηριστικά

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Το ζώδιο του Αιγόκερω θεωρείται το μεσουράνημα της ανθρώπινης εξέλιξης. Είναι το σημείο που το άτομο καλείται να διαμορφώσει την ύλη, διαπλάθοντας την πραγματικότητα που το περιστοιχίζει. Κύρια επιδίωξή του είναι να ολοκληρώσει την αποστολή του, να παράγει έργο. Το αίσθημα ευθύνης και η πειθαρχία του, σε συνδυασμό με τον συντηρητισμό του και την αφοσίωσή του στο σύστημα, επιτρέπουν σε αυτό το ζώδιο να εξασφαλίζει την ποθητή του, κοινωνική καταξίωση.

Τα προτερήματά του είναι η επιμονή, η υπομονή, η εργατικότητα, η μεθοδικότητα, η πειθαρχία, η παραγωγικότητα, η ευρηματικότητα, η προσαρμοστικότητα, η σύνεση, η σταθερότητα, η επιμέλεια, ο ρεαλισμός και η φιλοδοξία

Τα ελαττώματά του είναι ο συντηρητισμός, η ματαιοδοξία, η εργασιομανία, ο φαρισαϊσμός, το πείσμα, η σοβαροφάνεια, η εμμονή με την κοινωνική καταξίωση, ο αριβισμός, η σκληρότητα, η ακαμψία, ο εγωισμός, η αναισθησία, η μοιρολατρία και η απαισιοδοξία.

Η κινητήρια δύναμή του εκφράζεται με το ρήμα «καταξιώνομαι» ή «είμαι υπεύθυνος» και σκοπός του είναι να αναρριχηθεί στα ύπατα αξιώματα και να νιώσει καταξιωμένος στην κοινωνία.

Γυναίκα Αιγόκερως

Ευθυτενής, με δυο μάτια που λάμπουν, γοητευτική στην εμφάνιση και συχνά επιβλητική, υπεροπτική, ευφυής και δραστήρια. Μια γυναίκα Αιγόκερως δεν περνά ποτέ απαρατήρητη μέσα στο πλήθος. Πίσω από το στοχαστικό της ύφος και πέρα από την προσεγμένη συμπεριφορά της, κρύβει ένα φιλόδοξο και θεληματικό χαρακτήρα. Αγαπά την τάξη, τη νομοτέλεια και τη δομή στο καθετί. Δίνει συχνά την εντύπωση ότι κάθεται πάνω σ’ έναν ψηλό θρόνο και εποπτεύει τα πάντα. Είναι η πιο συνεπής στις ρίζες της, εκείνη που εκφράζει την καταγωγή της, για την οποία είναι υπερήφανη.

Άντρας Αιγόκερως

Η όψη ενός Αιγόκερω, εκφράζει μια σύνθεση ερωτισμού και αυστηρότητας που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους. Οι βαθιές ρυτίδες του μετώπου του και το σκούρο καστανό χρώμα των ματιών του, αποκαλύπτουν την αναμφισβήτητη ευφυΐα του. Με παράστημα ψηλό και βάδισμα σταθερό, με κορμί γυμνασμένο, με στόμα που δίνει έναν τόνο σκληρότητας και με γραμμή σαγονιού που δείχνει φιλοδοξία και επιμονή, ο άντρας αυτός χαρακτηρίζεται ως ο πιο οργανωτικός και ο πιο πειθαρχημένος στους σκοπούς του από όλους τους άλλους άντρες του ζωδιακού.