Η αυθεντική Ρωσική Τσιγγάνικη Τράπουλα του 19ου αιώνα

Το διάβασμα των χαρτιών και γενικότερα της μοίρας ήταν ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους πού έζησαν στην Ρωσία ειδικά πριν το 1917.

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας έλεγαν στις χαρτορίχτρες να πάνε να τους πουν το μέλλον και την Κυριακή πήγαιναν στην εκκλησία να προσευχηθούν. Αυτό γινόταν γύρω από το τραπέζι ενώ οι άλλοι άκουγαν.

Αυτό σαφώς συνέβαινε πριν την βιομηχανική επανάσταση.

Τότε οι άνθρωποι ήθελαν να μάθουν τα  «μελλούμενα » τους γιατί είχαν χρόνο να συγκεντρωθούν στους εαυτούς τους. Με βάση το τι τους περιμένει ήθελαν να σχηματίσουν νέες στρατηγικές και να είναι προετοιμασμένοι για τα επερχόμενα.

Δεν ήταν τυχαίο ότι πολλοί Ρώσσοι σε σχέση με τα σημερινά  δεδομένα έφεραν σπάνια ονόματα π.χ. Miroslava = η σκλάβα της Τύχης.

Ταυτόχρονα στην Δυτική κοινωνία οι άνθρωποι άρχισαν να βλέπουν και να κατανοούν τις εσωτερικές και εξωτερικές τους δυνάμεις. Εξειδικευμένοι τομείς άρχισαν να δημιουργούνται. Αστρολόγοι αριθμολόγοι, χειρομάντες ήρθαν για να ερμηνεύσουν τα όποια γεγονότα. Οι ψυχολόγοι ήρθαν να ερμηνεύσουν το υποσυνείδητο.

Τα χρόνια πέρασαν! Όμως με κάποιο τρόπο οι εξιδεικευμένοι τομείς έγιναν λιγότερο προσβάσιμοι στον μέσο άνθρωπο.

Στην πραγματικότητα οι μάντεις .και οι ψυχολόγοι χωρίστηκαν σε δύο εντελώς διαφορετικούς κλάδους. To να λες το μέλλον χαρακτηρίστηκε ως «ψευδοιατρική » και η ψυχολογία ως επιστήμη.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών άνθρωποι που έψαξαν για βοήθεια είτε από την μία πλευρά είτε από την άλλη χαρακτηρίστηκαν «μοιρολάτρες » ή «άρρωστοι «.

Μόνο πρόσφατα κάποιοι άρχισαν να αφυπνίζονται με βάση το «γνώθι σαυτόν «συνηδειτοποίησαν ότι :Όσο καλύτερα ξέρεις τον εαυτό σου τόσο καλύτερα  μπορείς να κοντρολάρεις την μοίρα σου.

Πληροφορίες από διάφορες πηγές συμπεριλαμβανομένου και του φυσικού κόσμου μας βοηθάνε στο να γίνουμε καλύτεροι από ότι είμαστε

Γεγονότα επάνω στα οποία έχουμε λίγο ή και σχεδόν καθόλου έλεγχο συμβαίνουν καθημερινά. Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν. Επιχειρήσεις χρεωκοπούν. Αυτοκινητιστικά ατυχήματα και νέοι έρωτες ξεκινούν. Ακόμα και αν μπορούμε να προβλέψουμε ένα γεγονός είναι δύσκολο  να το αποτρέψουμε γιατί φυσικά και συναισθηματικά δεν είμαστε έτοιμοι.

Ο κόσμος μας είναι ασφαλής αλλά ανολοκλήρωτος!

Ακόμα και ο ο Θεός έδωσε στον Αδάμ και την Εύα την ευκαιρία να διαλέξουν.

H Ρωσική Τσιγγάνικη τράπουλα έχει την μυστική δύναμη του να προβλέπει γεγονότα και να υποδηλώνει ευχάριστες ή δυσάρεστες καταστάσεις. Βοηθάει στην αποκάλυψη καταστάσεων αφυπνίζοντας μας. Μας καθιστά Ικανούς να κάνουμε τις σωστές επιλογές προτού έρθουμε αντιμέτωποι με μία κατάσταση. Ακόμα η Ρωσική τσιγγάνικη Τράπουλα είναι σαν ένα «ψυχικό βαρόμετρο ,» κατονομάζοντας τις δονήσεις που μας περιβάλλουν συνεχώς.

Κάνοντας το διάβασμα κοιτάζουμε το ψυχικό μας βαρόμετρο. Κάνοντας την ανάγνωση των συμβόλων ερχόμαστε σε συνέργεια με μια ενέργεια η οποία συνδυάζει το συνειδητό και το υποσυνείδητο για να αποδώσει την εικόνα του όλου.

Εδώ είναι που η  Ρώσσικη Τσιγγάνικη Τράπουλα μπορεί να φανεί χρήσιμη. Όμως υπό όρους.

  1. Ρίχνετε μόνο Παρασκευή
  2. Εάν πείτε θέλω να μάθω για την ζωή μου θα σας πει τι θα γίνει μέχρι το τέλος. Εάν πείτε θέλω να μάθω αν θα χωρίσω ή για τα οικονομικά επικεντρώνεται μόνο εκεί.
  3. Δεν έχει σχέση με καμία από τις ονομαζόμενες τσιγάνικές τράπουλες που κυκλοφορούν ευρέως στην Ελλάδα ή δίνονται ως δώρο από περιοδικά .Δεν είναι η τσιγγάνικη τράπουλα (αυτή είναι τα απλά χαρτιά ). Είναι ηΡώσσικη Τσιγγάνικη Τράπουλα που χρησιμοποιείτο μέχρι την εποχή του Τσάρου Νικολάου του Β’

Οι  συγκεκριμένες κάρτες προέρχονται από Τσιγγάνους που έζησαν στο Βόρειο-Δυτικό μέρος της Ρωσίας Η περιοχή αυτή συνόρευε τότε με: Ευρώπη ,Σλάβια, Βυζάντιο Ινδία, Ρομανία. Σεβόμενοι την Ρωσική παράδοση προσέθεσαν στοιχεία ζώων ,φύσης, και σύμβολα του Χριστιανισμού.

Τα περισσότερα σύμβολα στις κάρτες αντιπροσωπεύουν φυσικές δυνάμεις, Στις μέρες μας έχουμε χάσει την επαφή με την φύση και το πρωταρχικό μας ένστικτο. Έχουμε χωριστεί αλλά είμαστε αναπόσπαστο μέρος της Γης.

Τα περισσότερα σύμβολα στις κάρτες αντιπροσωπεύουν φυσικές δυνάμεις, Στις μέρες μας έχουμε χάσει την επαφή με την φύση και το πρωταρχικό μας ένστικτο. Έχουμε χωριστεί αλλά είμαστε αναπόσπαστο μέρος της Γης.

Ενώ οι κάρτες είναι χρήσιμες στην επίλυση προσωπικών προβλημάτων την ίδια στιγμή είναι και καθοδηγητής για το κοινό καλό!