Ετήσια αστρολογική πρόβλεψη 2023

Ετήσια αστρολογική πρόβλεψη 2023

 

ΚΡΙΟΣ

 

ΓΕΝΙΚΑ: το πρώτο αξιοπρεπές, καλό της χρονιάς, έρχεται με το Δία στο ζώδιό σας, που παραμένει έως τις 17 Μάη, για να σας δώσει το χρόνο να καρπωθείτε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το διάστημα αυτό. Ανεπανάληπτη η εύνοια που δίνεται στα νέα ξεκινήματα πάσης φύσεως. Αλλά και αργότερα, όταν πια η παρουσία του πλανήτη δεν θα είναι ορατή στο ζώδιό σας, η εύνοια συνεχίζεται κυρίως για τα οικονομικά σας, καθώς τα πάντα θα είναι θέμα καλής διαχείρισης. Το χρήμα θα έρχεται συχνά, αρκεί να μπορείτε να ξέρετε ανά πάσα στιγμή, τι να κάνετε μ΄ αυτό. Στο ζώδιό σας, γίνεται και η πρώτη έκλειψη της χρονιάς, στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου σας, και μπορεί να αγγίξει, τόσο οικογενειακά, όσο και τα προσωπικά και τη δουλειά.

 

Από τις 24 Μάρτη, που ο Πλούτωνας θα βρεθεί για λίγο στον Υδροχόο, μέχρι και τις 10 Ιουνίου, θα αποτελέσει για σας πρόβα τζενεράλε, για τα καλύτερα που έρχονται, το 2024, καθώς θα δείτε με τα μάτια σας, να συμβαίνουν πολλές αλλαγές γύρω σας, που, είτε καλές, είτε κακές, αποτελούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλείστε να «αλλάξετε», γενικώς. Άλλωστε μέχρι το 2043, που θα τελειώσει οριστικά η παρουσία του στον Υδροχόο, έχετε καιρό, για αλλαγές.

 

Η δεύτερη έκλειψη της χρονιάς, που σας επηρεάζει πιο άμεσα, είναι εκείνη στις 14 Οκτωβρίου, όπου μπορεί να αποφασίσετε, να παντρευτείτε, ή ακόμα και να μετακομίσετε στην επαρχία. Αυτό εννοείται, ότι σημαίνει ένα γενικό ξεκαθάρισμα μεταξύ φίλων, γνωστών, προσώπων που έχουν παίξει θετικό ή αρνητικό ρόλο στη ζωή σας. Αυτό που θα μείνει στο τέλος, θα είναι το απόσταγμα, του κοινωνικού σας κύκλου, άνθρωποι και καταστάσεις, που έχουν ουσία και που εσείς έχετε επιλέξει ότι θέλετε να πορευθείτε μαζί τους.

 

Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε, ότι υπήρξε και μια έκλειψη το 2022, τον Οκτώβριο, που σας κληρονόμησε τον κίνδυνο, ό,τι κάνετε να πηγαίνει στο βρόντο. Έχετέ το υπόψη σας αυτό μέχρι και την άνοιξη και μην ξανοίγεστε πολύ.

 

Ο δε Κρόνος, που θα περάσει στους Ιχθύες, υπαγορεύει την ενασχόληση με τους πάσχοντες, την προσφορά των υπηρεσιών σας σε όσους το έχουν ανάγκη. Όμως, μην το παρακάνετε, γιατί δεν υπάρχει πιο ιδανικός πλανήτης για να σας βάλει φρένο. Αν καταπονήσετε το σώμα σας πέραν του δέοντος, ίσως και να μην σας αρέσει το φρενάρισμα.

 

 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: οι συνεργασίες, βάλλονται αρκετά με την παρουσία του Άρη στο Ζυγό, το καλοκαίρι και λαβαίνοντας υπόψη και το διάστημα από 25 Μάρτη μέχρι τις 20 Μαΐου, όπου σίγουρα θα υπάρξουν εντάσεις, κυρίως στο οικογενειακό περιβάλλον, κάτι που επηρεάζει κατά πολύ τα επαγγελματικά σας, καλό είναι να κρατάτε χαμηλούς τόνους και να μην δίνετε λαβές για καυγάδες και διαξιφισμούς. Υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι να περάσετε το δικό σας αλλά και να βρείτε το δίκιο σας.

 

Προσοχή λοιπόν, στο διάστημα από 27 Αυγούστου έως και 12 Οκτωβρίου, όπου θα κληθείτε να ξεπεράσετε ένα δύσκολο και έντονο διάστημα, που πολλοί θα σας πλησιάσουν υποσχόμενοι κέρδη. Οι διεκδικήσεις σας, θα είναι υψηλών προδιαγραφών, αλλά οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνεστε, δεν είναι. Κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα, στο ποιοι είναι ποιοι και κοιτάξτε με προσοχή και τα ψιλά γράμματα σε κάθε συνεργασία σας.

 

Τα οικονομικά σας, ευνοούνται πολύ από την παρουσία της Αφροδίτης στον Ταύρο, από τις 17 Μάρτη έως τις 11 Απριλίου και μπορείτε να ανοιχτείτε λίγο περισσότερο αυτή την περίοδο. Ο ίδιος πλανήτης θα κάνει για σας τα αδύνατα, δυνατά, όταν θα βρεθεί στο Σκορπιό από τις 4 έως τις 29 Δεκέμβρη. Εκμεταλλευτείτε αυτά τα διαστήματα, και θα δείτε προκοπή τόσο στην τσέπη και τα έσοδα, όσο και στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

 

Τέσσερεις φορές ο Ερμής, θα αναδρομήσει μέσα στη χρονιά. Οι δυο αναδρομές που σας αφορούν είναι εκείνη του Ιανουαρίου, μέχρι τις 18 και η άλλη του Δεκεμβρίου από τις 12. Σε αυτές τις περιόδους, μπορείτε να τακτοποιήσετε υποθέσεις σας, που εκκρεμούν, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να εκμεταλλευθείτε προοπτικές που για καιρό μένουν σε αδράνεια, και που αφορούν νέα ξεκινήματα, ή εναλλακτικές λύσεις. Με προσοχή πάντα γιατί οι αναποδιές δεν θα λείψουν.

 

Η διέλευση δε της Δήμητρας από το Ζυγό πρώτα μέχρι τις 23 Μαρτίου και μετά από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη, θα δώσει λύσεις στα νομικά σας θέματα, αλλά και στις ενασχολήσεις σας με το δημόσιο βίο. Ο τομέας των δημοσίων σχέσεων θα έχει άνοδο και οι συνεργασίες που θα συναφθούν αυτό το διάστημα θα αποδειχθούν εξαιρετικά επωφελείς.

 

ΣΧΕΣΕΙΣ: ανατροπές και αναποδιές θα φέρει ο Άρης, ο κυβερνήτης σας, όταν θα βρεθεί  στον Καρκίνο από τις 25 Μαρτίου μέχρι και τις 20 Μάη, αλλά και από τις 27 Αυγούστου μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, σε οικογενειακό επίπεδο. Σ’ αυτές τις περιόδους, διαπληκτισμοί με το σύντροφο και διάφορα οικογενειακά θέματα, δεν βρίσκουν κοινή αποδοχή ή αντιμετώπιση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καυγάδες, που μπορεί να κοστίσουν τόσο σε συναισθηματικό επίπεδο, όσο και σε κατάλυση των οικογενειακών δεσμών. Όσες σχέσεις δε, δεν έχουν αντέξει το πέρασμα του χρόνου και τη ρουτίνα της καθημερινότητας δεν αποκλείεται να λυθούν οριστικά. Εκτός αυτού, όταν θα διελαύνει από τον Λέοντα, θα φέρει αναταραχές στο «φαινομενικά» ήρεμο περιβάλλον και θα βγάλει στην επιφάνεια, απωθημένα που από καιρό θεωρούσατε ξεπερασμένα. Εντάσεις στο σπίτι, στην οικογένεια και κυρίως με τα παιδιά σας, αν έχετε.

 

Παρ’ όλα αυτά, η γλυκιά Αφροδίτη, έχει να δώσει όμορφα πράγματα κατά τις διελεύσεις της από τα ζώδια. Συγκεκριμένα, όταν θα βρίσκεται στον Καρκίνο, από τις 7 Μαΐου μέχρι και τις 5 Ιουνίου, και στο Ζυγό, απέναντί σας, από τις 8 Νοεμβρίου μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου, θα φέρει όμορφες στιγμές, αισθηματικές καταστάσεις, τρυφερές στιγμές με το ταίρι ή τους συζύγους, αλλά και το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει, στη ζωή σας για να την κάνει καλύτερη. Από τις 23 Ιουλίου όμως, μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου, θα είναι ανάδρομη, γι αυτό, σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, αφήστε τα νέα πρόσωπα και δείτε τι μπορείτε να κάντε με τα παλιά, και γλεντήστε όσο μπορείτε, άσχετα αν το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι της απολύτου αρεσκείας σας.

 

 

ΤΑΥΡΟΣ

 

 

ΓΕΝΙΚΑ: μέχρι τις 17 Μάη, μην ανησυχείτε για τίποτα. Ο Δίας από τον Κριό θα λειτουργήσει προστατευτικά, και θα σας βγάλει από τα δύσκολα, ακόμα κι αν εσείς σηκώσετε τα χέρια ψηλά. Όταν όμως βρεθεί στο ζώδιό σας, μπορεί τα πλεονεκτήματα να είναι πολλά και σημαντικά, ο Δίας όμως, είναι γνωστός για την υπεραισιοδοξία του, γι αυτό προσέξτε τα ανοίγματα που θα κάνετε ώστε να μην βρεθείτε εκτεθειμένοι. Επίσης, επειδή είστε Ταύροι και ως γνωστόν τα έχετε καλά με το φαγητό, προσέξτε το Δία στο ζώδιό σας, γιατί τα κιλά ανεβαίνουν πριν το καταλάβετε. Η αλήθεια είναι ότι η είσοδός του στο ζώδιό σας, δεν είναι και τόσο αισιόδοξη όσο ακούγεται, καθώς, το τετράγωνο Δία – Πλούτωνα, μπορεί να σας μετατρέψει σε επαγγελματικά θύματα, των μεγάλων κεφαλιών, κάτι που θα φέρει κρίση στη δουλειά και κατ’ επέκταση στα οικονομικά.

 

Εκτός αυτού, έχετε να ασχοληθείτε και με δύο σεληνιακές εκλείψεις, που αφορούν άμεσα στις σχέσεις και συνεργασίες σας. Στις 5 Μάη, λοιπόν, προσοχή, προσοχή, κίνδυνος αποσταθεροποίησης σε οικονομικό επίπεδο και η ανασφάλειά σας στα ντουζένια της.  Θυμάστε τον περασμένο Νοέμβριο; Μια από τα ίδια. Μόνο που αυτή τη φορά, η κρίση θα συνεχιστεί μέχρι την άνοιξη, γι αυτό μεριμνήστε. Η δεύτερη, όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο, αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά για σας στις 28 του Οκτώβρη, ειδικά για σας που γεννηθήκατε στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου.

 

10 Ιουλίου με 27 Αυγούστου, νέα πνοή στις σχέσεις με τα αγαπημένα σας πρόσωπα με τον Άρη στην Παρθένο. Ό,τι σχέση είχε χαλάσει με παιδιά και οικογένεια, τώρα αποκαθίσταται, αλλά μην νομίζετε ότι ησυχάσατε επιτέλους. Έρχεται ο Οκτώβριος, από τις 12 μέχρι τις 24, κρατήστε ψύχραιμη στάση καθώς μπαίνει στο Σκορπιό και θα φέρει αναστάτωση σε σχέση με τους άλλους, που όλο και κάτι θα βρίσκουν να σας κάνουν και να ταράζουν την ηρεμία σας. Και αυτό περιλαμβάνει οικογένεια, συγγενείς, προσφιλή πρόσωπα και όποιον εσείς θεωρείτε οικογένεια.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: στην έκλειψη του Απριλίου, που είναι και η πιο δύσκολη για τα εργασιακά σας, επειδή συμμετέχει και ο Πλούτωνας, προσοχή, τόσο στη δουλειά, όσο και στην υγεία. Τον Οκτώβριο, γεγονότα συμβαίνουν στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Αλλαγές που παραπέμπουν σε φυγή από τα αστικά κέντρα και την ενασχόληση με πιο αγροτικές εργασίες που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή. Δεν αποκλείεται καθόλου η μετοίκηση στην επαρχία. Αν είστε υπομονετικοί μέχρι να φύγει ο Κρόνος από τον Υδροχόο, ώστε να μειωθεί η πίεση, αν και εσείς λειτουργείτε άψογα κάτω από κάθε περίσταση ακόμα και κάτω από συνθήκες πίεσης. Αλλά μην ξεγελιέστε. Μπορεί ο Κρόνος να σας απαλλάσσει από την παρουσία του στο δέκατο ηλιακό σας οίκο, έρχεται όμως ο Πλούτωνας, έστω και σύντομα να συμπληρώσει τα «πιεστικά» κενά. Από τις 24 Μαρτίου μέχρι και τις 10 Ιουνίου, θα πάρετε μια πρώτη γεύση, για το τι σημαίνει, ο Πλούτωνας, στον Υδροχόο. Νομικές υποθέσεις που εκκρεμούν, σπουδές και ό,τι έχει να κάνει με το εξωτερικό, τακτοποιείται οριστικά και αμετάκλητα. Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία, να κάνετε τον πρώτο απολογισμό της χρονιάς.

 

Να είστε έτοιμοι για όλα μέχρι τις 25 Μάρτη και από τις 24 Νοέμβρη που ο Άρης θα είναι στους Διδύμους και στον Τοξότη αντίστοιχα, γιατί μπορεί από τη μία να έρχεται χρήμα «με ουρά», ωστόσο θα υπάρξουν υπερβολές, αυθαιρεσίες και απειλές εις βάρος σας. Τακτοποιείστε παλαιότερες εκκρεμότητες την περίοδο που θα είναι ανάδρομος στις αρχές του χρόνου μέχρι τις 14 Γενάρη, για να μην έχετε να μαζεύετε τα αμάζευτα στη διάρκεια της χρονιάς.

 

ΣΧΕΣΕΙΣ:   το γενικό συμπέρασμα για τις σχέσεις σας, είναι ότι, πράγματα και καταστάσεις, που μέχρι πρότινος δεν σας ενοχλούσαν, ή που θεωρούσατε αναγκαίο κακό, θα αρχίσουν να σας γίνονται αβάσταχτο βάρος, από τη στιγμή που ο Δίας, θα πατήσει το πόδι του στο ζώδιό σας. Σ’ αυτή τη φάση, σχέσεις, που δεν έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου και της καθημερινότητας, θα τελειώσουν οριστικά με δική σας αποκλειστική πρωτοβουλία.

 

Ο Κρόνος από τον ενδέκατο ηλιακό σας οίκο, στους Ιχθύες, θα σας δώσει μεν ευκαιρίες να κάνετε νέες φιλίες, αλλά αυτές θα σταθεροποιηθούν, αφού περάσουν από το κόσκινό σας. Θα δοκιμάσετε, θα τεστάρετε και θα στείλετε στο σπίτι τους, όσους δεν περάσουν επιτυχώς τις εξετάσεις. Επιπλέον, κάποιοι από εσάς, από τις 7 Μάρτη, δεν αποκλείεται να θελήσετε να ασχοληθείτε με τα κοινά, μέχρι να ανακαλύψετε ότι αυτή η εμπειρία, δεν είναι για τις ευαισθησίες σας και εγκαταλείψετε απογοητευμένοι.

 

Ευτυχώς για σας, υπάρχει και η προστάτιδά σας, Αφροδίτη, όπου θα βάλει κι αυτή το χεράκι της για την ενίσχυση της προσωπικής σας γοητείας από τις 17 Μαρτίου μέχρι τις 11 Απρίλη, στο ζώδιό σας και από τις 4 μέχρι τις 29 Νοέμβρη στο Σκορπιό. Τον Οκτώβριο μέχρι τις 8 Νοέμβρη θα δώσει γλύκα και συναίσθημα στις αγάπες και στις σχέσεις, ενώ από τον Ιούνιο μέχρι τις 9 Οκτωβρίου θα βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα ζωής σας, με αποτέλεσμα να είστε χαρούμενοι και ήρεμοι, για να απολαμβάνετε τα δώρα του έρωτα και της αγάπης.

 

Προσοχή στο διάστημα που ο Ερμής θα είναι ανάδρομος, από 21 Απριλίου μέχρι 15 Μαΐου, στο ζώδιό σας, που απαιτείται από εσάς να διορθώσετε λάθη του παρελθόντος, ίσως μάλιστα να ξεκαθαρίστε οριστικά από αυτό, προκειμένου να ξεκινήσετε κάτι νέο. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς δε, θα έχετε ευκαιρίες για νέα ερωτικά ξεκινήματα, καθώς ολοένα και νέοι άνθρωποι έρχονται στη ζωή σας, είτε διεκδικώντας σας, είτε ως φίλοι. Οι ευκαιρίες είναι ανοιχτές, ελπίζουμε και τα μάτια σας, για να τις δείτε.

 

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

 

 

ΓΕΝΙΚΑ: το πιο σημαντικό γεγονός της χρονιάς για σας, είναι η διέλευση του Κρόνου από το μεσουράνημα του ζωδίου σας, και δη, στους Ιχθύες από τις 7 Μαρτίου. Ξεκινά για σας μια περίοδος όπου θα βιώσετε δυσκολίες ως προς τα σχέδιά σας, αλλά και θα κριθούν γενικότερα οι επιλογές που κάνατε τα τελευταία 7 ή 14 χρόνια. Αν οι επιλογές σας ήταν οι σωστές, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα, το αντίθετο μάλιστα, η επιβράβευση θα είναι σημαντική. Αν όμως η επιλογή δεν ήταν η σωστή, ήρθε η ώρα της κρίσης. Εννοείται σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι κακό μια αναθεώρηση αλλά και το ξεκαθάρισμα κάθε επιλογής που έγινε λόγω ενοχών ή φοβιών. Θα διαπιστώσετε ότι αποκτήσατε πολύτιμες εμπειρίες και σίγουρα έχετε γίνει πιο σοφοί.

 

Ο Κρόνος επίσης, θα σας μάθει, ίσως με δύσκολο τρόπο, αφού θα αναλάβετε περισσότερες ευθύνες ή καθήκοντα, να βάζετε τα όριά σας, και να τα περιφρουρείτε, αλλιώς, δεν είναι καθόλου απίθανο, εσείς να δουλεύετε ακατάπαυστα και οι άλλοι να καρπώνονται τους κόπους σας αλλά και τα εύσημα.

 

Όμως, μην αγχώνεστε. Έχετε μπροστά σας, 2 με 3 χρόνια για να αποφασίσετε τι θέλετε, και να κάνετε σωστές ή διορθωτικές επιλογές.

 

Να είστε προσεκτικοί σε κάθε περίπτωση, γιατί ο Κρόνος δεν αγαπάει καθόλου τους τσαπατσούληδες. Χρειάζεται προσοχή, μέθοδος, οργανωτικότητα και πάνω απ’ όλα αποφασιστικότητα. Στην ανάγκη ρωτήστε κάποιον Αιγόκερω, θα σας πει, πώς ακριβώς το κάνει.

 

Βέβαια, στους Ιχθύες, επίσης βρίσκεται και ο Ποσειδώνας, που καμία σχέση δεν έχει με την μεθοδικότητα του Κρόνου και το ρεαλισμό του. Γι αυτό και πολλοί από εσάς, θα βιώσετε ένα διαρκές σκαμπανέβασμα, από το άκρον άωτον της φαντασίας, μέχρι το άκρον άωτον του ρεαλισμού. Αυτό, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι συνέπειες έχει, τόσο σε σας προσωπικά, όσο και στο περιβάλλον σας.

 

Δύο θα είναι οι σεληνιακές εκλείψεις που καταδεικνύουν τα επαγγελματικά, από τη μία, την υγεία, από την άλλη. Κι επειδή έχουν μεγάλη συμμετοχή στα γεγονότα και ο Δίας με τον Ουρανό από τον Ταύρο, θα υπάρξουν ανατροπές, στο εργασιακό κυρίως, περιβάλλον. Η ευελιξία και η διπλωματία σας, εδώ θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο. Σε ό,τι όμως, έχει να κάνει με την υγεία σας, καλό είναι να είστε αυστηροί, και πολύ προσεκτικοί γιατί οι μπελάδες είναι παρόντες σε κάθε φάση. Αφήστε δε, που μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία σας, βγάζοντας την επιφάνεια απωθημένα και φοβίες.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: αλλάζει ο τρόπος που σκέφτεστε και αντιμετωπίζετε το χρήμα. Εκκρεμότητες που εδώ και καιρό έχετε αφήσει στο έλεος… καλό είναι να τις διευθετήσετε, διαφορετικά θα σας αναγκάσει ο Πλούτωνας, που σιγά-σιγά, βγαίνει απ’ τον Αιγόκερω. Στις 17 Μαΐου, το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα, θα είναι αυτό που θα σας φέρει ενώπιον ισχυρών συμφερόντων, που δρουν στο παρασκήνιο, και μπορεί να έχουν αντίκτυπο στην υγεία σας, αν δεν δώσετε την απαραίτητη προσοχή.

 

Να θυμάστε πάντα, ότι η έκλειψη του Νοεμβρίου 2022, εξακολουθεί να σας επηρεάζει και θα το κάνει μέχρι την άνοιξη, γι αυτό, έχετε το νου σας σε θέματα που μπορεί να προκύψουν στο επαγγελματικό περιβάλλον και μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα για οτιδήποτε.

 

Η δεύτερη σεληνιακή έκλειψη της χρονιάς στις 28 Οκτωβρίου, θα φέρει ανάπτυξη στα εργασιακά, θα ανοίξει νέους συνεργατικούς ορίζοντες και θα δώσει ώθηση τόσο στα σχέδια, όσο και στα οικονομικά σας. Στον τομέα της υγείας, όμως, ακόμα χρειάζεται προσοχή, καθώς ο Δίας, μπορεί να φέρει στην επιφάνεια, προβλήματα υγείας, που δεν ξέρατε καν, ότι είχατε. Συναινεί όμως, στην έγκαιρη διάγνωση, συνεπώς, μάλλον θα τη βγάλετε καθαρή.

 

Σας αφορά η ανάδρομη κίνηση του Ερμή, που τέσσερις φορές φέτος θα φέρει εμπόδια και καθυστερήσεις, άλλοτε στα εργασιακά – οικονομικά, και άλλοτε σε άλλα πιο προσωπικά θέματα. Γι αυτό, καλό είναι να προνοήσετε, για να περάσετε αλώβητοι τα εμπόδια. Να προσέχετε λοιπόν από τις 21 Απριλίου μέχρι και τις 15 Μάη και από τις 24 Αυγούστου μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου, όπου θα καθυστερήσουν υπογραφές, σύνταξη εγγράφων, κατάθεση δικαιολογητικών πάσης φύσεως, αλλά και ζημιές στον τεχνολογικό ή οικιακό εξοπλισμό.

 

ΣΧΕΣΕΙΣ: οι δυο ηλιακές εκλείψεις της χρονιάς, θα ενεργοποιήσουν θέματα, που έχουν να κάνουν με τις φιλίες σας αλλά και τις σχέσεις σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.  Στις 20 Απριλίου η πρώτη, στις τελευταίες μοίρες του Κριού, αφορά περισσότερο φιλίες και συμμετοχές σε συλλογικές δραστηριότητες, ακόμα και την ενασχόλησή σας με τα κοινά, και παραπέμπουν σε οριστικό τέλος, σχέσεις που δεν έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους σε βάθος χρόνου, και θα είστε εσείς αυτοί που θα αποφασίσετε να οριστικοποιήσετε το τέλος. Από την άλλη μεριά, επειδή σίγουρα θα προκύψουν νέοι άνθρωποι, νέες γνωριμίες και νέες δραστηριότητες, καλό είναι να κρατάτε μικρό καλάθι, γιατί μπορεί να υπάρχει και μία πλευρά τους, που επίτηδες, ή εκ παραδρομής, κρατιέται κρυφή από εσάς, που με τον ενθουσιασμό του Δία από τον Κριό, ούτε που θα δώσετε σημασία.

 

Η δεύτερη ηλιακή, στις 14 Οκτωβρίου, έχει να κάνει με τα ερωτικά σας, τον τρόπο ζωής σας αλλά και τα παιδιά σας. Σ’ αυτή τη φάση, ενδέχεται να επανασυνδεθείτε με παλιούς έρωτες, καθώς κάνουν την εμφάνισή τους από το πουθενά, και σας θυμίζουν όλα όσα προσπαθήσατε να ξεχάσετε, αλλά και είναι πολύ πιθανό, να δώσετε οριστικό τέλος, σε σχέσεις, που ναι μεν είναι πολύ καλές, αλλά οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την εξέλιξή τους.

 

Από 23 Ιουλίου μέχρι και 4 Σεπτεμβρίου, θα είναι και η Αφροδίτη ανάδρομη, στον Λέοντα και δη στον τρίτο ηλιακό σας οίκο, προκαλώντας αναβολές, σε ταξίδια και σχέδια διακοπών. Σε όλο τον υπόλοιπο χρόνο όμως, ο ίδιος πλανήτης, θα παίξει σημαντικά θετικό ρόλο στην εξέλιξη των προσωπικών σας. Από τις 11 Απρίλη μέχρι και τις 7 Μάη, θα είναι στο ζώδιό σας, όπερ σημαίνει ότι μπορείτε να περάσετε πολύ καλά, με το σύντροφο ή τους φίλους, ή και τα δυο μαζί, και μετά στις 8 Νοέμβρη μέχρι και τις 4 Δεκέμβρη μπαίνουν σε τάξη και τα αισθηματικά σας ίσως και να αποφασίσετε να το σοβαρέψετε το πράγμα.  Δυναμική διάσταση για τα προσωπικά σας, δίνει και ο Άρης, που περνά από την Παρθένο, από τις 10 Ιουλίου μέχρι τις 27 Αυγούστου, και χαρίζει ένταση και πάθος στις σχέσεις, και επειδή θα είναι καλοκαίρι, καλά να περάσετε. Φυσικά, εννοείται ότι δεν θα λείψουν οι πειρασμοί και οι νέες γνωριμίες, για τους ελεύθερους, και όχι μόνο…

 

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

 

 

ΓΕΝΙΚΑ: ο Δίας θα παραμείνει στον Κριό, μέχρι τις 17 Μάη και ίσως αποτελεί το καλύτερό σας χαρτί, σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιδιώξεις και τα ανοίγματα, που θέλετε να κάνετε. Αρκεί, να μην υπερβείτε τα εσκαμμένα, λόγω κεκτημένης ταχύτητας, και υπερεκτιμήσετε τις δυνάμεις και δυνατότητές σας. Πάντα, θα έχετε την υποστήριξη προσώπων κύρους, που είτε έχουν εμπειρία, είτε δυνατότητες, θα σας βοηθούν και θα στηρίζουν τις προσπάθειές σας.

 

Στις 20 του Απρίλη, συντελείται η πρώτη ηλιακή έκλειψη της χρονιάς με τη συμμετοχή του Πλούτωνα, γι αυτό να είστε προετοιμασμένοι να δώσετε τέλος σε καταστάσεις που σας πιέζουν και καθυστερούν σημαντικά την προσωπική σας ανάπτυξη. Και όπως κάθε τέλος, έχει και μια νέα αρχή, αυτή είναι η περίοδος των νέων ξεκινημάτων για όσους από εσάς, έχετε τα «προσόντα». Στις 14 Οκτωβρίου, έρχεται η δεύτερη ηλιακή έκλειψη να σας δικαιώσει, μια και είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας. Πράγμα που σημαίνει ότι η οικογένεια, και όσους θεωρείτε οικογένεια, θα συμβάλλει θετικά τόσο στην εξέλιξή σας, όσο και στις δουλειές σας, με υλική ή ηθική συμπαράσταση και βοήθεια. Αυτό είναι το διάστημα, που θα επιδιώξετε να εκμεταλλευτείτε οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο έχει μείνει ανεκμετάλλευτο, με τα ανάλογα οφέλη φυσικά.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: η Δήμητρα από το ζώδιο του Ζυγού, πρώτα μέχρι τις 23 Μάρτη και αργότερα από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη θα σας προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για ανάπτυξη, και μάλιστα θα έρθουν πολύ πιο θετικά οφέλη από ποτέ καθώς απέναντι βρίσκεται και ο Δίας. Οικογενειακά, περιουσιακά, καριέρα, σπουδές, όλα στο ζενίθ και σεις απογειώνεστε.

 

Το πολύ σύντομο πέρασμα του Πλούτωνα από τον Υδροχόο, από τις 24 Μάρτη μέχρι τις 10 Ιουνίου, θα σας δώσει μια πρώτη γεύση, ή θα είναι η πρόβα τζενεράλε για την κατάσταση των οικονομικών σας, που θα αποτελέσει νέα εποχή για σας και που θα κρατήσει μέχρι και το 2043 όταν πια ο πλανήτης, εισέλθει για τα καλά στο σταθερό Υδρόχοο.

 

Από τις τέσσερις ανάδρομες πορείες του Ερμή, σας αφορούν περισσότερο η πρώτη, μέχρι τις 18 Γενάρη, και η τελευταία, από τις 12 Δεκέμβρη, όπου θα αναγκαστείτε να αναθεωρήσετε είτε τις συνεργασίες σας, είτε τη δική σας στάση απέναντι στους εργοδότες. Δεν αποκλείεται, λόγω αυτών των αναθεωρήσεων, να αναζητήσετε νέες πηγές εσόδων, και για λόγους βιοπορισμού φυσικά.

 

Γεγονός πάντως είναι, ότι τα μεγάλα βάρη, ελαφραίνουν καθώς ο Κρόνος, περνάει από τον Υδροχόο στους Ιχθύες. Το βάρος τώρα πέφτει στην μόρφωση, στις σπουδές, στην επιμόρφωση, στα πτυχία και μεταπτυχιακά, που ναι μεν είναι τα ζητούμενά σας, αλλά καθόλου εύκολα στο να τα αποκτήσετε, χωρίς κόπο.

 

Μπορεί ακόμη να προκύψουν προβλήματα με συγγενικά πρόσωπα, κυρίως εκείνα εξ αγχιστείας, ενώ μπορείτε άνετα να κάνετε ταξίδια, αρκεί να είναι και εκπαιδευτικούς σκοπούς και όχι αναψυχή. Αν σκέφτεστε δε, να πάρετε νέο μεταφορικό μέσο, καλό είναι να το αποφύγετε. Καλύτερα να αναβαθμίσετε το παλιό.

 

Από 23 Ιουλίου, μέχρι και τις 4 Σεπτέμβρη, θα υπάρξει έλλειψη χρήματος, λόγω της ανάδρομης κίνησης της Αφροδίτης, στο Λέοντα. Καλό θα ήταν να έχετε μεριμνήσει εκ των προτέρων.

 

ΣΧΕΣΕΙΣ: δυο φορές η κυβερνήτης σας η Σελήνη θα συμμετάσχει σε εκλείψεις, που αφορούν πολύ στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Η πρώτη στις 5 Μάη, θα σας δυσκολέψει πολύ καθώς συμμετέχει και ο Ουρανός, που ανατρέπει την καθεστηκυία τάξη στις σχέσεις και φέρνει ανατροπές από το πουθενά. Και το κακό είναι ότι σχετίζεται πολύ με την έκλειψη που έγινε πέρσι στις 8 Νοέμβρη καθώς συμβαίνουν παρόμοια γεγονότα.

 

Η δεύτερη, στις 28 Οκτωβρίου, θα έχει παρεμφερή συμβάντα, όμως θα έχει προηγηθεί, η θετική επιρροή του Δία και θα τα αντιμετωπίσετε με πιο θετική διάθεση, ώστε να μην σας στοιχίσουν και πολύ.

 

Και επιτέλους, ήρθε η ώρα να χαρείτε και σεις, αν και όχι για πολύ, με την αλλαγή του Πλούτωνα, από απέναντί σας, στον Υδροχόο. Όμως, μην βιάζεστε να χαρείτε. Η μηδενιστική διάθεσή του, είναι παροιμιώδεις και το ίδιο θα κάνει και εδώ. Μόνο που τώρα, θα περιλάβει εραστές, ερωμένες, παράνομες σχέσεις, ερωτο-φιλίες και δεν συμμαζεύεται. Αυτά τα οριστικά, μπορεί να μην σας αρέσουν, είναι όμως απαραίτητα για την προσωπική σας εξυγίανση και εξέλιξη.

 

Οι μεγάλοι έρωτες έρχονται στους ελεύθερους 7 Μάη με 5 Ιουνίου, όπου η Αφροδίτη, θα έχει κέφια στο ζώδιό σας και θα σας δώσει πολλές ευκαιρίες να ξεκινήσετε να πραγματοποιείτε τα ερωτικά σας όνειρα, με ανθρώπους που πραγματικά μπορεί να σας κάνουν το κλικ. Αλλά κι αν δεν πετύχετε με την πρώτη, μη σκάτε. Έρχεται από τις 4 μέχρι τις 29 Νοέμβρη στο Σκορπιό, να ξανανοίξει την πόρτα της καρδιάς σας, στους επίδοξους κατακτητές.

 

Την προσοχή σας, παρακαλώ, 25 Μάρτη με 20 Μάη, όπου ο Άρης, στο ζώδιό σας, φέρνει αναταραχή στα προσωπικά και τις σχέσεις, κυρίως τις μακροχρόνιες, κάτι που μπορεί να έχει αντίκτυπο, ξέρετε εσείς, στο πεπτικό σύστημα, στο στομάχι, αλλά και στο στήθος. Και τέλος, προσοχή 12 Οκτωβρίου με 24 Νοέμβρη, για κάτι που μπορεί να συμβεί στα παιδιά σας, είτε στο σύντροφό σας.

 

 

 

ΛΕΩΝ

 

 

ΓΕΝΙΚΑ: επί της ουσίας, για σας, η χρονιά ξεκινά στις 17 Μαίου, όπου ο Δίας, εισέρχεται στον Ταύρο και «μεσουρανείτε». Όμως, η χρονιά ξεκινά την πρώτη μέρα του χρόνου, γι αυτό ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

 

Ναι μεν η τύχη θα είναι με το μέρος σας, και μετά τα μέσα Μαίου, θα είναι παρούσα παντού στη ζωή σας, αλλά το Μάρτιο, φεύγει και ο Κρόνος από τον Υδροχόο, που εδώ και δυο χρόνια και βάλε, σας ταλαιπωρεί, βάζοντάς σας εμπόδια όπου μπορεί, κι όπου δεν μπορεί σας καθυστερεί την ανάπτυξη. Για κάποιους από εσάς, η πιεστική περίοδος μπορεί να κρατήσει, ακόμα και μέχρι το καλοκαίρι. Και να μην εξαιρεθεί το γεγονός ότι τοποθετείται απέναντι από τον νευραλγικό τομέα των οικονομικών σας. Η χρονιά όμως, στο σύνολό της σηματοδοτείται από ελαφρύνσεις.

 

Από 24 Μαρτίου μέχρι και τις 10 Ιουνίου, ο Πλούτωνας, κάνει την εμφάνισή του, στον αντιδιαμετρικό σας Υδροχόο. Μην ανησυχήσετε πολύ, τώρα, μια και θα σας δώσει απλά μια γεύση από τις σαρωτικές αλλαγές που θα συντελεστούν στη ζωή σας. Μια γεύση όμως, γιατί θα είναι για δυο μήνες μόνο. Μετά, όταν πια μπει για τα καλά στο αντιδιαμετρικό σας ζώδιο, και μέχρι το 2043, θα αλλάξει συθέμελα τα πάντα. Αλλά γι αυτό έχετε άπλετο χρόνο.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:  το ότι ο Κρόνος θα βρεθεί στους Ιχθύες και απέναντι από τον δεύτερο ηλιακό σας οίκο, είναι κάτι που δεν ακούγεται καλά, για τα οικονομικά σας. Αρχικά, σηματοδοτεί μια εποχή, όπου θα πρέπει να διευθετήσετε υποθέσεις που εκκρεμούν, οπωσδήποτε και όχι «καλά θα δούμε». Ύστερα, έχει να κάνει με αποφάσεις που λαμβάνονται κάτω από συνθήκες πίεσης, οπότε ετοιμαστείτε για πιέσεις στα επαγγελματικά και κατ’ επέκταση στα οικονομικά σας. Όμως, αν το καλοσκεφτείτε, τα «κλεισίματα», που θα γίνουν, ίσως είναι απαραίτητα, κυρίως για δουλειές, που δεν αποδίδουν πια. Και μην ξεχνάτε, ότι για τα οικονομικά σας, λόγο έχει και ο Δίας από τον Ταύρο που θα σας ευνοεί κατά καιρούς και θα σας δίνει την δυνατότητα να ξεπερνάτε τις δυσκολίες, αρκεί να είστε συνετοί ως προς τη διαχείριση των εσόδων. Προσοχή στις 17 Μάη, που εισέρχεται στο ζώδιο του Ταύρου και τετραγωνίζει τον Πλούτωνα από τον Υδροχόο, γιατί πρόκειται για μια από τις κακές στιγμές για τα επαγγελματικά και οικονομικά σας. Κυρίως στο θέμα των χρημάτων, θα σας χαρακτηρίζει η αλαζονεία αυτού που εισπράττει άκοπα, και αν δεν έχετε όρια στα έξοδά σας, κινδυνεύετε, ακόμα και με χρεοκοπία. Αφήστε που υπάρχει και ο κίνδυνος να ενδώσετε σε συνεργασίες, με ανθρώπους, αμφιβόλου ποιότητας και επαγγελματικής ηθικής.

 

Επίσης, 4 φορές στη διάρκεια του χρόνου θα αναδρομήσει ο Ερμής, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εσάς, εκείνης  του Ταύρου, από 21 Απρίλη μέχρι 15 Μάη, όπου θα σας βρει να τρέχετε να συμπληρώσετε τα όποια κενά και εκκρεμότητες έχουν μείνει ανεκπλήρωτα. Και επειδή μάλλον πρόκειται για πολλά, μια ταλαιπωρία θα την περάσετε. Όσοι από εσάς, όμως, έχετε προνοήσει, κανένα πρόβλημα, όλα θα πάνε καλά και ίσως βρεθείτε και σε θέση ισχύος.

 

ΣΧΕΣΕΙΣ: μέχρι την άνοιξη, θα είναι σε ισχύ η περσινή έκλειψη που έγινε στις 25 Οκτωβρίου, με αρκετά θετικά αποτελέσματα για τα αισθηματικά σας ζητήματα. Για όσους όμως, γεννηθήκατε στο δεύτερο δεκαήμερο δυστυχώς, η έκλειψη του Νοεμβρίου πέρσι, θα σας κυνηγάει μέχρι την άνοιξη. Και έρχεται και η Πανσέληνος του φετινού Φεβρουαρίου, να συμπληρώσει τα αρνητικά κενά, όπου αυτά έχουν μείνει ασυμπλήρωτα. Η Σεληνιακή έκλειψη στις 5 Μάη, θα σας βάλει ιδέες αλλαγής πορείας πλεύσης. Κάποιες σχέσεις, δεν θα υπάρχουν πια μετά από αυτή. Φυσικά, τα πάντα εξαρτώνται από τα δικά σας θέλω, κι αν αυτά έχουν σαν γνώμονα τη σταθερότητα και τη συναισθηματική ασφάλεια, καλό είναι να προσμετρήσετε κάθε ρίσκο ανανέωσης.

 

Οι οικογενειακές υποθέσεις υποστηρίζονται από την παρουσία της Δήμητρας στο Σκορπιό από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι 25 Νοεμβρίου και οι σχέσεις με τα μέση της οικογένειάς σας δυναμώνουν, αφήστε που θα έχετε τους δικούς σας ανθρώπους να σας στηρίζουν πάντα και παντού. Δεν αποκλείεται σ’ αυτή τη φάση, να μετακομίσετε, ακόμα να αλλάξετε και τόπο κατοικίας οριστικά.

 

Στις 20 Απρίλη, προσοχή στην ηλιακή έκλειψη, γιατί τετραγωνίζεται από τον Πλούτωνα και υπάρχει σοβαρή περίπτωση να δώσετε, ή να σας δώσουν τέλος. Αν είστε εσείς αυτοί που θα φύγετε από τη σχέση, καλό είναι να είστε προσεκτικοί με τα νέα ξεκινήματα, καθώς οι άνθρωποι που έρχονται δήθεν να φωτίσουν τη ζωή σας, μπορεί να έχουν και «σκοτεινές» πλευρές.

 

Με την Αφροδίτη όμως στο ζώδιό σας για 4 ολάκερους μήνες, τι ανάγκη έχετε; Από 5 Ιουνίου, μέχρι 9 Σεπτεμβρίου, ετοιμαστείτε για ένα καυτό καλοκαίρι με έρωτες, αγάπες, διασκέδαση και γενικά καλή ζωή. Όμως κάθε καλό έχει και το ανάλογο αντίτιμό του. Κι αυτό για σας, είναι ο Άρης, που από 20 Μαΐου μέχρι 10 Ιουλίου, θα βρίσκεται στο ζώδιό σας και θα προκαλέσει αρκετά ζητήματα στα αισθηματικά σας. Εδώ θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και με τον τρόπο ζωής και διατροφής σας, γιατί έχετε και ευαίσθητη καρδιά. Παρ’ όλα αυτά, είστε τυχεροί. Αν τα πράγματα δεν σας πάνε καλά στα αισθηματικά, όλο αυτό τον καιρό, έρχεται δεύτερος γύρος μετά τις 24 Νοέμβρη, που ο κύριος Άρης, θα μπει στον Τοξότη.

 

 

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

 

 

ΓΕΝΙΚΑ: η είσοδος του Κρόνου στους αντιδιαμετρικούς Ιχθύες, το Μάρτη στις 7 θα αποτελέσει για σας, την πιο σημαντική εξέλιξη στην πορεία του 2023. Στην περίοδο που θα ακολουθήσει, θα προβείτε σε αξιολόγηση σχέσεων και συνεργασιών, με έναυσμα τα προβλήματα που θα προκύψουν από έναν ή περισσότερους δικούς σας ανθρώπους. Εκεί, θα διαπιστώσετε τα κακώς κείμενα και θα θελήσετε να κάνετε διορθωτικές κινήσεις ή και σαρωτικές αλλαγές. Και καθώς στο ίδιο αντιδιαμετρικό σας ζώδιο εδώ και χρόνια βρίσκεται και ο Ποσειδώνας, θα βιώνετε σταδιακά, την κατάρρευση των μύθων και των ελπίδων που στα προηγούμενα διαστήματα αποτελούσαν για σας, το θεμέλιο λίθο για τις περεταίρω εξελίξεις. Με μια αίσθηση απογοήτευσης και τα πάντα γύρω σας να καταρρέουν, δεν σας μένει άλλο παρά να προσγειωθείτε και να πάρετε τα πράγματα από την αρχή. Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε, ότι μπορεί να υπάρχουν και χειρότερα, αλλά και κάθε εμπόδιο για καλό. Οι παλιές πεποιθήσεις περιθωριοποιούνται και ένα γενικό ξεκαθάρισμα σε σχέσεις, συνεργασίες, κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον, είναι προ των πυλών και κρίνεται απολύτως απαραίτητο. Η συμμετοχή σας δε, σε μια ομάδα με κοινούς σκοπούς και ιδανικά, είναι ό,τι καλύτερο για να ωθήσει αυτή τη διαδικασία. Θέστε τα όριά σας και περιφρουρήστε τα, στο επαγγελματικό περιβάλλον και μην ακούτε τους πολλά υποσχόμενους. Μην κάνετε παραχωρήσεις ούτε εκπτώσεις στα θέλω σας, αν αυτά, εννοείται, έχουν γερά θεμέλια και τέθηκαν κάτω από ώριμη σκέψη. Οι δύο σεληνιακές εκλείψεις της χρονιάς, μαζί με τον Δία από τον Ταύρο, θα φέρουν στην επιφάνεια θέματα σπουδών, ταξιδιών, επικοινωνίας και ό,τι έχει να κάνει με τα μέσα μεταφοράς, αλλά και νομικά θέματα σε εξέλιξη. Το δε συγγενικό σας περιβάλλον πρωτοστατεί. Αν ανήκετε στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου, θα έχετε αρκετές διευκολύνσεις ως προς την αντιμετώπισή τους. Οι υπόλοιποι, κάντε υπομονή θα έρθει και η σειρά σας. Μην ξεχνάτε, ότι η έκλειψη της προηγούμενης χρονιάς, κρατά μέχρι την φετινή άνοιξη, και φέρνει πολλά θετικά, στο δύσκολο δρόμο σας.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: η Αφροδίτη, θα παραμείνει για περίπου, 4 μήνες στο ζώδιο του Λέοντα, από 5 Ιουνίου, μέχρι και 9 Σεπτέμβρη, προσφέροντας απλόχερα τη βοήθειά της σε θέματα υγείας και εργασίας. Προσοχή όμως, γιατί θα υπάρξει και η περίοδος που θα είναι ανάδρομη από 23 Ιουλίου μέχρι και 4 Σεπτεμβρίου, και καλείστε να ξαναδείτε εργασιακά θέματα που θεωρούσατε κατασταλαγμένα, κάνοντας αναθεωρήσεις των διαμορφωμένων πεποιθήσεών σας, ίσως μάλιστα να χρειαστεί να ξαναδουλέψετε σε ένα παλιότερο πόστο.

 

Ο Δίας από τον Κριό, θα σας δώσει πολλές ευκαιρίες να βγάλετε χρήμα, και το μόνο που εσείς καλείστε να κάνετε, είναι να διαχειριστείτε σωστά τα έσοδα, που όμως κάποιες φορές, ενδέχεται και να την πατήσετε. Είναι σημαντικό να μην εμπλέξετε κανέναν, όσο προσφιλής και να είναι, στη διαχείριση των οικονομικών σας, καθώς υπάρχει και η περίπτωση να εμπλέξετε τον έρωτα, στο χρήμα σας. Αποφύγετε τα μεγάλα ανοίγματα ακόμα κι αν είναι πολλά υποσχόμενα στη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης στον Κριό, στις 20 Απρίλη, γιατί η συμμετοχή του Πλούτωνα σ’ αυτή, δεν είναι προάγγελλος θετικών εξελίξεων. Μην επενδύσετε χρήμα επουδενί, γιατί στην πορεία θα αποχειχτούν «χαμένα λεφτά».

 

Η δεύτερη ηλιακή έκλειψη γίνεται στο Ζυγό στις 14 Οκτωβρίου όπου και θα ασχοληθείτε με κληρονομικά θέματα, που είτε έχουν να κάνουν με χρήμα καθαυτό, είτε με κληροδότημα που ρευστοποιείται. Αν σκοπεύετε να εκμεταλλευτείτε κάποιο ακίνητό σας, δε, είναι η καλύτερη περίοδος.

 

Στις 5 Μαΐου, στη σεληνιακή έκλειψη, πρωταγωνιστεί ο Ουρανός. Αν διαθέτετε ένα εναλλακτικό σχέδιο δράσης, καλό είναι να το βάλετε σε εφαρμογή, γιατί ο Ουρανός, είναι γνωστός ανατροπέας. Σας ευνοεί όμως, πολύ, αν θέλετε να επιμορφωθείτε, να μάθετε ένα νέο αντικείμενο, ή να κάνετε ταξίδια για εκπαιδευτικούς λόγους και επειδή ο Ουρανός, είναι γνωστός αεροπόρος, ετοιμαστείτε να κατακτήσετε τους ουρανούς.

 

Εντάσεις έρχονται επίσης στα επαγγελματικά, στο περιβάλλον εργασίας με την διέλευση της Δήμητρας από τον Τοξότη στις 25 Νοεμβρίου, καθώς εκεί, συμμετέχει και ο Άρης. Προσοχή, γιατί οι διενέξεις, είτε στον επαγγελματικό, είτε ακόμα και στον οικογενειακό χώρο, φέρνουν αυθαίρετες αντιδράσεις και μπορεί να καταλήξετε, ακόμα και στο αυτόφωρο.

 

 

ΣΧΕΣΕΙΣ: η παρουσία της Αφροδίτης στους Ιχθύες, από 27 Ιανουαρίου, μέχρι 20 Φλεβάρη, θα σημάνει την έναρξη μιας πολύ όμορφης και γλυκιάς περιόδου για τα προσωπικά σας. Βέβαια, ουδέν καλόν αμιγές κακού, θα έχουν προηγηθεί οριστικά τελειώματα μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, κάτι που μπορεί να σας στεναχωρεί μεν, είναι απαραίτητο δε. Το κακό είναι ότι αν επιδιώξετε να ξεκινήσετε μια νέα σχέση, ίσως δυσκολευτείτε πέραν του δέοντος να απαλλαγείτε από αυτή, όταν έρθει η ώρα. Γι αυτό σκεφθείτε καλά τι πάτε να κάνετε, είτε για το τέλος, είτε για την αρχή.

 

Τα πολύ καλά έρχονται για σας, όταν η Αφροδίτη, θα περάσει στον Τοξότη, αλλά αυτό είναι στα τελειώματα της χρονιάς 29 Δεκέμβρη, με εξαίρεση την περίοδο που θα βρίσκεται στους Διδύμους, από 11 Απριλίου μέχρι και 7 Μάη.

 

Το καλοκαιράκι, ο Άρης θα βρίσκεται στο ζώδιό σας, από 10 Ιουλίου μέχρι 27 Αυγούστου και θα έχετε τη δυνατότητα να επισπεύσετε τις εξελίξεις στα αισθηματικά σας. Μάλιστα εκείνη την περίοδο, θα αναδειχθεί περίτρανα, μια νέα διάσταση ανάμεσα στα θέλω σας, και εκείνα των άλλων. Πάρτε πρωτοβουλίες όταν βρεθεί στους Διδύμους, για όλους και για όλα και αποφασίστε πώς θα πορευθείτε περεταίρω. Στις αρχές του έτους όμως, καλό είναι να εξασκήσετε την υπομονή σας ως τις 14 Γενάρη, γιατί ό,τι κάνετε πριν, απλά, δεν θα πιάσει τόπο.

 

Ανάδρομος ο Ερμής, στο ζώδιό σας από 24 Αυγούστου μέχρι και 16 Σεπτεμβρίου, αποφύγετε κάθε είδους αντιπαράθεση, συνεννόηση, συνεργασία, φιλία, σχέσεις γενικώς. Υπάρχει κίνδυνος παρεξηγήσεων, παρερμηνειών, και φυσικά αντιπαραθέσεων, αφού το «χαλασμένο τηλέφωνο», δεν λειτουργεί. Και όταν πια ο Πλούτωνας, θα κάνει μια σύντομη εμφάνιση ως γκεστ σταρ, στον Υδροχόο, εσείς θα είστε έτοιμοι να προβείτε σε σαρωτικές αλλαγές, σε ό,τι αφορά στον έρωτα, στην αγάπη, στις σχέσεις κάθε είδους, στα παιδιά. Οι αλλαγές αυτές, μπορεί να πονέσουν, μπορεί να σας μπλοκάρουν και να βιώσετε το «μετέωρο βήμα του πελαργού», αλλά, πρέπει να εξελιχθείτε. Γι αυτό, ξέρετε εσείς, βάλτε το μυαλό σας, στη λειτουργία «λογική και μόνο», και φύγετε τρέχοντας, μπροστά. Και μην διανοηθείτε να γυρίσετε να κοιτάξετε πίσω, για να δείτε πού έπεσε η μαύρη πέτρα, γιατί θα το μετανιώσετε.

 

Προσοχή το Μάρτη από τις 23 μέχρι τις 21 Ιουνίου, σε ανθρώπους που έρχονται να σας διεκδικήσουν, με σκοτεινούς και ανεξιχνίαστους σκοπούς γιατί διελαύνει η Δήμητρα από το ζώδιό σας και σας εκθέτει ανεπανόρθωτα. Και καθώς ο Ποσειδώνας θα βρίσκεται απέναντί σας, πολύ φοβούμαστε ότι το τοπίο, θα είναι πολύ θολό για να λειτουργήσει η λογική σας.

 

 

ΖΥΓΟΣ

 

 

ΓΕΝΙΚΑ: 20 Απριλίου και 14 Οκτωβρίου. Κρατήστε καλά στο νου σας αυτές τις δύο ημερομηνίες, γιατί είναι τα πλέον κομβικά σημεία της χρονιάς που έρχεται. Πρόκειται για τις δύο εκλείψεις Ηλίου, η μία στον αντιδιαμετρικό σας Κριό και η άλλη στο ζώδιό σας, και που αναφέρονται ως επί το πλείστον στην αντιπαράθεση, «εσείς και οι άλλοι». Και οι δύο θα δώσουν χρώμα και θα τονίσουν το πώς στέκεστε εσείς απέναντι στους άλλους, και το αντίθετο. Αυτό θα κρίνει την μετέπειτα πορεία των σχέσεων και συνεργασιών σας, αλλά και θα ανοίξει νέους ορίζοντες, σχετικά με το ποιοι πρέπει και ποιοι δεν πρέπει να είναι στη ζωή σας. Στην πρώτη, εκείνη του Απριλίου, ο Δίας θα βρίσκεται στον Κριό, και θα λειτουργήσει απελευθερωτικά για σας, δίνοντάς σας ευκαιρίες να «πετάξετε», προς όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Όμως, μετρήστε καλά τα ρίσκα και τους κινδύνους μιας τέτοιας ενέργειας, γιατί ο Πλούτωνας, στην πρώτη μοίρα του Υδροχόου, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για λάθη. Προσοχή γιατί οι συνεργασίες αλλά και οι σχέσεις γενικότερα, πέραν της αισιοδοξίας, που προσφέρουν απλόχερα, κρύβουν και κάποιο τίμημα, που θα πληρώσετε αν επιλέξετε αυτό το δρόμο, σίγουρα.

 

Τον Οκτώβριο, έρχονται στο προσκήνιο περιουσιακά και οικογενειακά θέματα, και καθώς απέναντι βρίσκεται κι ένας Χείρωνας, που καραδοκεί, ίσως θα πρέπει να είστε πιο περιοριστικοί στη δράση σας, και να μην προβαίνετε σε μεγαλεπήβολες δηλώσεις. Επίσης καλό θα ήταν να περιορίσετε λίγο την κοινωνικότητά σας, γιατί στα «πάρτι», έρχονται και απρόσκλητοι, για των οποίων το ποιόν, κανείς δεν ξέρει.

 

Γνωρίζουμε, ότι δεν είναι και πολύ ευχάριστα όλα αυτά, αλλά να θυμάστε, ότι το 2023, είναι χρονιά «κτισίματος». Ό,τι δημιουργήσετε τώρα, θα σας συνοδεύει για πολλά χρόνια μετά. Αξίζει να δώσετε λίγη παραπανίσια, προσοχή.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: 27 Αυγούστου με 12 Οκτωρίου, ο Άρης, στο ζώδιό σας, και γίνεστε τολμηροί, ενθουσιώδεις, και ακούραστοι, μέχρι φυσικά να καταρρεύσετε και να αποσυρθείτε. Ωστόσο, το παιχνίδι εδώ παίζεται, είπαμε, μεταξύ εσάς και των άλλων. Αν δεν γίνετε εσείς τολμηροί, θα γίνουν οι άλλοι. Οπότε, διαλέγετε και παίρνετε. Σε ό,τι αφορά στο χρήμα, ο Δίας, περνάει στον Ταύρο στις 17 Μάη και σας ανοίγει νέους ορίζοντες, που αφορούν στο πώς να ζείτε χωρίς να βγάζετε ούτε ένα ευρώ. Με τα λεφτά των άλλων φυσικά, τι άλλο. Ακόμα κι αν είστε από αυτούς που «έχουν», το τετράγωνο Δία – Πλούτωνα, το Μάιο,  θα δώσει ένα γερό πλήγμα στα αποθέματά σας. Μην διστάσετε να ζητήσετε δανεικά. Άλλωστε τις τους έχετε τόσους φίλους αν δεν μπορούν να βοηθήσουν στα δύσκολα; Αφήστε που μπορεί να σας προτείνουν λύσεις, που ναι μεν, στερούνται το στοιχείο της «ανθρωπιάς» και του «ηθικού φραγμού» αλλά κακά τα ψέματα, κάλιο να χρεοκοπήσει η επιχείρηση, για να γλιτώσετε τις αποζημιώσεις του προσωπικού.

 

Η πρώτη σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, σας παραπέμπει, και με τη βοήθεια του Ουρανού βέβαια, να πλεύσετε προς το πρωτότυπο, να κάνετε την έκπληξη, να επιλέξετε αυτό που οι άλλοι διατείνονται διακαώς, ότι δεν πρέπει να κάνετε. Απλά να γνωρίζετε, ότι η επιλογή θα είναι δική σας ευθύνη και μη χρεώσετε κανέναν. Η δεύτερη, 28 του Οκτώβρη, είναι απλά υπέροχη. Χωρίς κόπο, σε λίγο χρόνο, και εύκολα, θα σας έρχεται και το χρήμα και η δόξα. Αν είστε από τους έχοντες. Γιατί αν είστε απ’ τους μη έχοντες, θα γίνετε ακόμα φτωχότεροι, μια και ο Δίας που συμμετέχει εδώ, αυξάνει αδιακρίτως, ό,τι βρει μπροστά του, είτε πρόκειται για θετικά, είτε για αρνητικά.

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο Κρόνος, που είναι πάντα με το μέρος των αναξιοπαθούντων, θα σας φέρει ενώπιον της επιλογής, να αναζητάτε μέρος να κοιμηθείτε κάπου στο κέντρο της Αθήνας σε κανένα παγκάκι, ή να φορτωθείτε επιπλέον ευθύνες και καθήκοντα των άλλων. Και πάλι η επιλογή είναι δική σας και η ευθύνη της επιλογής επίσης. Αφήστε που θα χρειαστεί σίγουρα να βάλετε πλάτη σε συνεργάτες, συνεταίρους, συναδέλφους, που ενώ γνωρίζετε ότι δεν έχουν πρόβλημα, ωστόσο βρήκαν τον αναξιοπαθούντα να φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες. Και εσείς, για όσο θα σας βασανίζει ο Κρόνος, να αναρωτιέστε, γιατί, αφού τα κάνετε όλα τέλεια, δεν βλέπετε προκοπή.

 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται να αναδρομήσει ο Ερμής, όχι μία, αλλά 4 φορές μέσα στη χρονιά, φορτώνοντάς σας, με όλα τα βάρη, τις κακοτυχίες και τις αναποδιές. Καλό κουράγιο και μακάρι τίποτα από αυτά να μην σας πτοήσει.

 

ΣΧΕΣΕΙΣ: το γενικόν συμπέρασμα της φετεινής χρονιάς είναι, ότι περνάτε ένα μεταβατικό στάδιο, στον τομέα των σχέσεων και όχι μόνο. Κλείνει φέτος ένας κύκλος ζωής, για να ανοίξει ένας άλλος, πιο συνετός και πιο σοφός, αλλά και πιο ντόμπρος. Είναι φυσικό, να υπάρχουν γεγονότα, που δεν είναι πάντα ευχάριστα, αλλά που σφραγίζουν αφήνοντας το σημάδι τους, ανεξίτηλο, αυτή τη μετάβαση. Δυστυχώς για σας, αυτά τα γεγονότα, δεν είναι στο χέρι σας να ελέγξετε, ούτε να διαχειριστείτε. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να τα δεχθείτε ως «μοιραία» και να ελιχθείτε ανάλογα την περίσταση.

 

Ο Πλούτωνας, αδειάζοντάς σας τη γωνιά, από τον Αιγόκερω, θα σας δώσει δυο τρία δείγματα για το πώς θα πρέπει να είναι η αισθηματική σας ζωή στα χρόνια που έρχονται. Αλίμονό σας, αν επιμένετε να κουβαλάτε το παρελθόν μαζί σας, και αλίμονό σας, αν δεν ξεμπερδέψετε με εκκρεμότητες του παρελθόντος, ή εξακολουθείτε να τριγυρίζετε στον «τόπο του εγκλήματος».

 

Θα μάθετε αυτό το διάστημα, να βλέπετε τις καταστάσεις μέσα από τα μάτια των άλλων, ιδιαίτερα αν είστε γονείς, θα πλησιάσετε πιο κοντά στα παιδιά σας και θα δείτε από τη δική τους πλευρά, πώς είναι ο κόσμος. Σας περιμένουν όμορφες στιγμές, και περίοδοι γιατί όχι, αλλά και άσχημες. Γενικά η αισθηματική σας ζωή, χαρακτηρίζεται από το «απ’ τα ψηλά στα χαμηλά, κι απ’ τα πολλά στα λίγα». Συνηθίστε το. Θα το κουβαλάτε μέχρι το 2043.

 

Προσοχή στην Αφροδίτη που θα παραμείνει στον Λέοντα για τέσσερις ολάκερους μήνες και θα σας έχει στο πέρα δώθε, μεταξύ έρωτα, φιλίας, ερωτοφιλίας, αγάπης, μίσους και πάει λέγοντας. 23 Ιουλίου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου, μυαλά και καρδιά, στα κάγκελα.

 

Ένας ερωτικός ανταγωνισμός μεταξύ φίλων έρχεται να τονίσει την παρορμητική σας φύση, από τις 20 Μαΐου έως τις 10 Ιουλίου, καθώς δεν αποκλείεται να προδοθείτε από τους υποτιθέμενους καλύτερούς σας φίλους. Από την άλλη, μπορεί να είστε εσείς το τρίτο πρόσωπο, σε υποτιθέμενους φίλους. Ποιος ξέρει. Θα δείξει. Να είστε όμως προσεκτικοί γιατί είπαμε, απ’ τα πολλά στα λίγα….

 

Η Δήμητρα, σημαντικός πλανήτης για σας, θα υποστηρίξει δυναμικά την κοινωνική σας ζωή. Θα μπορέσετε φέτος να δικτυωθείτε, να αποκτήσετε νέες γνωριμίες, είτε είστε ελεύθεροι, είτε δεσμευμένοι. Θα είστε δημοφιλείς, ο έρωτας θα έρχεται με ευκολία, αλλά με την ίδια ευκολία θα φεύγει, και σεις με ένα αίσθημα ότι πάντα κάτι σας λείπει, θα ψάχνετε και θα ψάχνετε. Οι σταθερές σχέσεις, δεν θα μείνουν ανέγγιχτες από τη μεταμόρφωση που είπαμε πιο πριν. Θα περάσουν και αυτές αυτό το μεταβατικό στάδιο, προκειμένου, πια να προαχθούν, από νύμφες, σε πεταλούδα.

 

 

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

 

 

 

ΓΕΝΙΚΑ: δύο θα είναι οι σεληνιακές εκλείψεις που έχουν επιρροή στα δρώμενά σας και συντελούνται στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού. Θα είναι όμως και οι τελευταίες και έτσι, θα μπορείτε να δουλεύετε πιο διακριτικά, καθώς θα πάψουν να ασχολούνται οι άλλοι μαζί σας. Ό,τι κι αν είναι αυτό που κάνετε θα το κάνετε με ησυχία, είτε πρόκειται να νόμιμο, είτε για παράνομο. Η έκλειψη στις 5 Μαΐου, σας αφορά πολύ και προσέχετε, γιατί συμμετέχει και ο Ουρανός. Τι σημαίνει αυτό για σας; Σημαίνει ότι θα μάθετε, θα εμπεδώσετε, θα συνειδητοποιήσετε, ότι τίποτα σ’ αυτή την ζωή, δεν είναι στον έλεγχό σας. Και αν το πιστεύατε αυτό, ή είχατε κάποιες επιτυχίες στην άσκηση ελέγχου, θα σας έρθουν τα πάνω κάτω. Ο Ουρανός, είναι ανατροπέας, επαναστάτης, δεν καταλαβαίνει από υποταγές και ελεγκτική διάθεση. Από την άλλη βέβαια, μπορεί να είστε εσείς οι ανατροπείς. Οψόμεθα. Μην ξεχνάτε ότι μέχρι την έκλειψη αυτή, επηρεάζεστε αρκετά ακόμα από την περσινή του Νοέμβρη. Έχετε πάρα πολλούς λόγους να είστε πολύ προσεκτικοί και κανέναν για απροσεξίες.

 

Η Δήμητρα στο ζώδιό σας, από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 25 Νοέμβρη, θα σας δώσει πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες για δημόσιες σχέσεις, έτσι ώστε να ρυθμιστούν υποθέσεις σας, και να έχετε φυσικά και τα ανάλογα οφέλη, είτε αυτά είναι υλικά, είτε όχι. Κάποιοι από εσάς, δεν αποκλείεται να σας κερδίσει η πολιτική καριέρα, μια και σώνει και καλά, πρέπει κάτι να ελέγχετε.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: τετράγωνο ακριβείας, στις 17 Μάη μεταξύ Δία – Πλούτωνα, με τον δεύτερο να κάνει το ντεμπούτο του στον Υδροχόο και μεγάλες μετατοπίσεις χρήματος και κεφαλαίων, που μπορεί για κάποιους να είναι σωτήριες, για κάποιους άλλους μπορεί και καταστροφικές. Ελπίζουμε εσείς, να είστε από τους πρώτους. Μετοχές, χρηματιστήρια, επενδύσεις, κινδυνεύουν με ολοκληρωτική κατάρρευση αν δεν προλάβετε να μετακινήσετε τα κεφάλαιά σας, ή να ρευστοποιήσετε. Βάλτε τη διαίσθησή σας να δουλέψει και πράξτε αναλόγως.

 

Πριν ο Δίας, να περάσει στον Ταύρο, θα σας δώσει εύνοια στις δουλειές, πολλές ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα ή επενδύσεις. Η προσοχή σας όμως, πρέπει να στραφεί σε θέματα υγείας, που μπορεί να προκύψουν, και που αν δεν τα προσέξετε αμέσως, μπορεί να σας κυνηγούν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.  Εκεί, στον Κριό, από όπου σας ευνοεί ο Δίας, γίνεται και η πρώτη ηλιακή έκλειψη για το 2023, και χρειάζεται προσοχή, γιατί κάπου εκεί επεμβαίνει και ο Πλούτωνας και προτρέπει στο κλείσιμο ενός επαγγελματικού κύκλου και την αρχή ενός νέου. Αν σ’ αυτή τη φάση, σκεφθείτε να ασχοληθείτε με αγοραπωλησίες ακινήτων, κοιτάξτε το λίγο πιο προσεκτικά. Θα παρουσιαστούν ευκαιρίες.

 

Και όταν πια ο Δίας, θα περάσει στον Ταύρο, μετά τις 17 Μάη, θα ανοίξει μια περίοδο, όπου θα υπάρχει άπλετη εύνοια στις συνεργασίες και στις επαγγελματικές σχέσεις γενικότερα. Βέβαια, να θυμάστε ότι σημασία, δεν έχει πόσα πλεονεκτήματα μας έρχονται, αλλά πώς τα διαχειριζόμαστε. Η καλή διαχείριση των ευκαιριών και των πλεονεκτημάτων που απορρέουν από αυτές, θα σας γλιτώσει από το να εκτεθείτε ανεπανόρθωτα. Αφήστε που ο Δίας, με την ίδια ευκολία που φέρνει τους «γάμους», φέρνει και τα «διαζύγια», με το χρήμα να είναι ο κοινός παρονομαστής σε όλα. Αν θελήσετε να απελευθερωθείτε από μια συνεργασία, θα χρειαστεί να πληρώσετε, ίσως μεγάλο τίμημα. Από την άλλη, μπορεί να σας πληρώσουν για να φύγετε, ή να φύγουν.

 

Αφήσαμε για το τέλος τον Ερμή, που η αναδρομή που σας ενδιαφέρει είναι από 21 Απριλίου μέχρι και 15 Μάη, και που θα έχει αντίκτυπο, τόσο σε σας όσο και στους άλλους. Ακόμα κι αν έχετε προνοήσει, ακόμα κι αν έχετε τα πάντα στην εντέλεια, όλο και κάτι θα συμβαίνει σχετικά με τη διευθέτηση των υποθέσεών σας. Όλο και κάποια απεργία, ή πεσμένο το ίντερνετ, ή στάσεις εργασίας και ένα σωρό άλλες καθυστερήσεις και εμπόδια, που δεν είναι στο χέρι σας να ελέγξετε, ούτε να αλλάξετε. Δείξτε ψυχραιμία στην περίοδο αυτή και πείτε μπόρα είναι θα περάσει.

 

Σε γενικές γραμμές, ο επαγγελματικός και οικονομικός τομέας, θα υποστούν μεγάλες μεταμορφώσεις και είναι στο χέρι σας να τα καταφέρετε, ή όχι. Αυτό θα σας το κάνει σαφές, η παραμονή του Πλούτωνα στον Υδροχόο από 24 Μαρτίου μέχρι 10 Ιουνίου, που θα είναι και μια δοκιμή για σας ώστε να δείτε πώς θα είναι τα πράγματα μέχρι το 2043.

 

ΣΧΕΣΕΙΣ: η παρουσία του Πλούτωνα στον τέταρτο ηλιακό σας οίκο, θα σας δώσει τα πρώτα σημάδια, των αλλαγών εκ θεμελίων που πρόκειται συμβούν, στον τομέα των οικογενειακών σχέσεων. Βέβαια, δεν θα κρατήσει πολύ και εκλάβετέ το ως μια πρόβα, για το τι πρόκειται να συμβεί αργότερα. Προς το παρόν, ο Πλούτωνας, πρόκειται να κλείσει υποθέσεις που αφορούν τους συγγενείς, τους φίλους, τους γείτονες και ό,τι έχει να κάνει με συγγένειες εξ αγχιστείας. Κάποια δυσάρεστα γεγονότα, ακόμα και απώλειες συγγενών, είναι πιθανό να συμβούν.

 

Αλλαγές όμως, θα συμβούν και σε όλους τους τομείς της ζωής και της καθημερινότητάς σας. Αν είστε από αυτούς που δεν είχατε κοινωνική ζωή, τώρα θα αποκτήσετε. Αν είστε από αυτούς που δεν βάζατε πόδι στο σπίτι, τώρα θα γίνετε σπιτόγατοι. Νέοι καιροί, νέες αντιλήψεις και ένας έρωτας να σας κρατά και να σας δίνει δύναμη να ανταπεξέρχεστε στα δύσκολα. Θα ταξιδέψετε πολύ φέτος, θα γνωρίσετε νέους ανθρώπους, νέα ήθη και έθιμα και δεν αποκλείεται καθόλου να κατασταλάξετε σε μια σχέση, που πρεσβεύει μια νέα φιλοσοφία ζωής.

 

Όμως, επειδή ο Κρόνος καραδοκεί και στις 7 Μάρτη θα περάσει στους Ιχθύες, επομένως στον πέμπτο ηλιακό σας οίκο, τα παιδιά, οι έρωτες, ο τρόπος ζωής, θα αρχίσουν να σας αποσπούν την προσοχή, καθώς βλέπετε να παίρνουν το δικό τους δρόμο, αγνοώντας επιδεικτικά τα δικά σας θέλω και την ελεγκτική σας διάθεση.

 

Δεν θα σας κατηγορήσει κανείς, αν πιάσετε τον εαυτό σας, να μην ξέρει τι να κάνει κι από πού να αρχίσει να μαζεύει. Από την μία ο Δίας, δίνει απλόχερα την εύνοιά του για να είστε καλά με όλους, ο Κρόνος έρχεται και γκρεμίζει τα πάντα. Μια σύγχυση δεν θα την αποφύγετε, είναι γεγονός. Όμως, όλα γίνονται για έναν και μοναδικό σκοπό. Να ξεφορτωθείτε ό,τι σας φορτώνει και σας πιέζει εδώ και χρόνια, ή να παραμείνετε εκεί στα δύσκολα, ακόμα κι αν αυτά είναι πέραν του δέοντος πιεστικά. Η επιλογή είναι δική σας. Να ξέρετε όμως, ότι είναι επιλογή ζωής και θα την κουβαλάτε για πάρα πολλά χρόνια στο μέλλον.

 

Στη φάση αυτή, καλό είναι αν έχετε παιδιά, όποιας ηλικίας κι αν είναι, να σκύψετε λίγο περισσότερο στα προβλήματά τους και να τα βοηθήσετε, και αυτό ίσως αποτελέσει μια καλή εκτόνωση για το προσωπικό σας μπέρδεμα.

 

Η Αφροδίτη στους Ιχθύες και στον πέμπτο ηλιακό σας οίκο από τις 27 Γενάρη μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, θα σας προτρέψει να ζήσετε όμορφες στιγμές με το ταίρι σας, είτε το νόμιμο, είτε το παράνομο. Μετά από τον αντιδιαμετρικό σας Ταύρο από τις 17 Μάρτη ως τις 11 Απριλίου, θα σας φέρει έναν έρωτα που πρέπει να σκεφτείτε καλά αν θα ενδώσετε, γιατί ίσως να μην είναι ό,τι υπόσχεται.

 

Ο Άρης, από την άλλη, όταν θα διευλαύνει από το ζώδιό σας, από 12 Οκτωβρίου μέχρι 24 Νοέμβρη, θα σας δώσει πάθος και ένταση στα ερωτικά, αλλά και πολλά νεύρα. Υπάρχει και η πιθανότητα, εκείνη την εποχή, κάποιος φίλος, να γίνει ο πιο επικίνδυνος αντίζηλός σας στην διεκδίκηση του προσώπου που σας ενδιαφέρει.

 

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

 

ΓΕΝΙΚΑ: φέτος, τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά. Η χρονιά θα κινηθεί στους ρυθμούς του Κρόνου, που από τον τέταρτο ηλιακό σας οίκο, θα σας στριμώξει όσο δεν πάει. Τα σενάρια είναι πολλά, και σεις το μόνο που έχετε να κάνετε είναι τα διαλέξετε. Ή θα ενηλικιωθείτε, ή θα υποφέρετε. Η επιλογή δική σας. Τα οικογενειακά θέματα στο προσκήνιο, ξεκινώντας από προβλήματα κάποιου αγαπημένου σας προσώπου, είτε υγείας, είτε επαγγελματικά. Αν ισχύσει το δεύτερο, ετοιμαστείτε να βρείτε δεύτερη δουλειά. Κυρίως αν είστε εσείς ο γενικός ταμίας της οικογένειάς σας, ετοιμαστείτε για διπλοβάρδιες και ίσως ούτε αυτό να είναι αρκετό. Καλό είναι λοιπόν, να αρχίσετε να προσαρμόζεστε στην νέα τάξη πραγμάτων, που είτε το θέλετε είτε όχι, θα την υποστείτε από τις 7 Μαρτίου, που ο Κρόνος μπαίνει στους Ιχθύες. Θα χρειαστεί να αλλάξετε στάση ζωής, να σκεφτείτε το σύνολο των επιλογών σας μέχρι τώρα και μάλλον θα χρειαστεί να αποχωριστείτε την παιδική αφέλειά σας, δια παντός.

 

Αν σκοπεύετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας, μην το κάνετε. Προβείτε σε μερικά απαραίτητα μερεμέτια, και αφήστε τα makeover. Αν αλλάξετε σπίτι, μην είστε τόσο σίγουροι ότι θα είναι για το καλύτερο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις ελευθερίες που αφορούν στον νοικάρη. Τέτοια προβλήματα και τέτοιες πιέσεις είναι σίγουρο ότι κανείς από εσάς, δεν τις έχει συνηθίσει, ωστόσο, θα πρέπει, καθώς αυτή ακριβώς είναι η δουλειά του Κρόνου. Να σας στερήσει, για να σας διδάξει, και δυστυχώς για σας, σας πετάει κατευθείαν στα βαθιά.

 

Το καλό είναι ότι θα ωριμάσετε επιτέλους, και θα μάθετε να κινείστε εντός πραγματικότητας. Αφήστε την επιστημονική φαντασία, στην άκρη και προσγειωθείτε λοιπόν, έχετε δουλειά.

 

Εννοείται ότι δεν θα λείψουν και οι καλές στιγμές, ο μπαμπάς σας ο Δίας μπορεί να μην έχει δύναμη αυτή την εποχή, ωστόσο δεν σας εγκαταλείπει. Με αισιοδοξία, όπως εσείς ξέρετε να το περάσετε κι αυτό.

 

Και για του επι-λόγου, το αληθές, προσέξτε από ιώσεις που οφείλονται στην υγρασία. Να φυλάγεστε από βροχές και υγρά περιβάλλοντα. Προστατέψτε την υγεία σας και την καλή φυσική σας κατάσταση θα σας χρειαστούν και τα δυο.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: τελικά, μπορεί να υπάρξουν έξυπνες λύσεις στα προβλήματα που θα σας ταλαιπωρήσουν για τα επόμενα 2 με 2,5 χρόνια. Κάντε έξυπνες κινήσεις με καθήκοντα που αφορούν  στην παροχή υπηρεσιών. Δεν θα αποφευχθούν οι πιέσεις, αλλά εσείς θα το διασκεδάζετε και αυτό θα σας γεμίζει. Το πόστο του οικογενειακού συμβούλου, του μεσίτη, ακόμα και το να διαχειριστείτε ένα «κοινό ταμείο», ως διαχειριστής πολυκατοικίας ας πούμε, είναι κάτι που θα σας δώσει χαρά, μέσα στη μαυρίλα του Κρόνου.

 

Βέβαια, από τον Κρόνο, στους Ιχθύες, βρίσκεται και ο Ποσειδώνας, που δεν θα σταματήσει να σας δίνει ελπίδες και όνειρα, ότι θα γίνετε κάποια στιγμή μεγιστάνες, αλλά και που θα τα βλέπετε στην πορεία να καταρρέουν, λόγω Κρόνου, μην ξεχνιόμαστε.

 

Την περίοδο που η Δήμητρα θα είναι στην Παρθένο και θα κάνει αντίθεση με Κρόνο και Ποσειδώνα, 23 Μαρτίου μέχρι 21 Ιουνίου, είτε δουλεύετε είτε όχι, θα είναι ένα και το αυτό. Οι υποχρεώσεις θα βγαίνουν με κόπο, δάκρυα και ιδρώτα. Είναι σημαντικό σ’ αυτή τη φάση να μην ακούστε κανέναν επιτήδειο, ή εξπέρ, για το πώς θα κινηθείτε γιατί το πηγάδι της χρεοκοπίας, είναι βαθύ και σκοτεινό και δεν θέλετε επουδενί να πέσετε μέσα.

 

Προσοχή σε πονηρούς όρους συμβολαίων, με σκοπό την εξαπάτησή σας, σε συμφωνίες που δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, και ακόμα και πλαστογραφίες είναι στο παιχνίδι της απάτης που πάει να στηθεί γύρω σας. Ιδιαίτερα την περίοδο στα μέσα Μαρτίου, που ο Άρης θα σχηματίζει δυσμενείς όψεις με Ποσειδώνα, αλλά και στα μέσα με τέλη Αυγούστου. Μην ξεχάσουμε το τελείωμα της χρονιάς, όπου ο εν λόγω πλανήτης θα βρεθεί στο ζώδιό σας και οι όψεις γίνονται ακόμα πιο δυσμενείς.

 

Από τις 25 Νοέμβρη δε, που η Δήμητρα θα βρεθεί στο ζώδιό σας, και θα συμπλεύσει με τον Άρη, μπορεί κάλλιστα να σας φέρει ενώπιον δικαστικής έδρας να απολογείστε για τα πεπραγμένα σας, ανάλογα την περίπτωση.

 

20 Απριλίου, γίνεται η πρώτη ηλιακή έκλειψη και αν δεν προσέξετε μπορεί να παρασυρθείτε σε μια οικονομική επένδυση, που είναι μαθηματικώς επιβεβαιωμένο, ότι θα σας αφήσει πανί με πανί.

 

Και έρχονται και χειρότερα γιατί καθώς ο Πλούτωνας θα βγαίνει από το δεύτερο ηλιακό σας οίκο, θα αναδείξει, ό,τι χρέος είχατε αφήσει απλήρωτο για χρόνια, και όχι μόνο αυτό, θα σας απαιτεί να αποπληρώσετε, ακόμα κι αν δεν έχετε.

 

Από τις τέσσερις αναδρομές του Ερμή, σας αφορά περισσότερο εκείνη στην Παρθένο και το δέκατο ηλιακό σας οίκο, από 24 Αυγούστου, μέχρι 16 Σεπτεμβρίου, αφού θα πιάσει όλη τη ζωή και την καθημερινότητά σας με καθυστερήσεις, εμπόδια, χαρτιά που χρειάζεστε και δεν τα έχετε, αιτήσεις που πρέπει να γίνουν αλλά χωρίς χαρτιά δεν γίνονται, οι υπολογιστές δεν έχουν καλή συνδεση στο ίντερνετ, οι εφορίες και οι δημόσιες υπηρεσίες, κωλυσιεργούν, και ένα σωρό άλλες αιτίες για εκνευρισμό και λόγους να σας ανεβεί το αίμα στο κεφάλι. Κάντε υπομονή, το διάστημα είναι λίγο, και επιτέλους, τώρα ξέρετε. Μπορείτε να έχετε μεριμνήσει.

 

Η πρώτη σεληνιακή έκλειψη στις 5 Μαΐου, με τον Ουρανό κολιτσίδα, έρχονται ανατροπές στο εργασιακό πρόγραμμά σας. Εκνευρισμός και αποσυντονισμός, είναι προ των πυλών. Αφήστε που μπορεί να έρθει και μια ξαφνική ενόχληση με τη υγεία σας. Προσοχή και μην ξεχνάτε να ασκείστε συχνά και όσο μπορείτε.

 

Η δεύτερη ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ, στις 28 Οκτωβρίου, έχει κολλιτήρι το Δία, και οι δουλειές πάνε πρίμα. Χώρια που αν ασχολείστε με την παροχή υπηρεσιών μπορεί να χρειαστεί να προσλάβετε κι άλλο προσωπικό. Αν είστε δε, του δημοσίου, μπορεί και να αποσπαστείτε σε πολλές θέσεις ταυτόχρονα, και να πληρώνεστε απ’ όλες.

 

Ο Μπαμπάς Δίας,  απ’ την άλλη, θα φροντίζει κάθε τόσο να γεμίζει τα ταμεία, όχι με τα πολλά που σας είχε συνηθίσει, αλλά τόσα ώστε να μην σας αφήσει να πιάσετε «πάτο». Επίσης αυτός είναι που θα φέρει στο προσκήνιο, χρόνια προβλήματα υγείας, που μέχρι τώρα δεν δίνατε σημασία, αλλά που τώρα, πρέπει να μεριμνήσετε.

 

ΣΧΕΣΕΙΣ: παρ’ όλες τις αντιξοότητες, ο Δίας μέχρι και τις 17 Μαΐου, θα εξακολουθήσει να στέκεται υποστηρικτικός για την προσωπική και κοινωνική ζωή σας, περιορίζοντας τους «περιορισμούς», του Κρόνου, ωστόσο δεν θα αποφύγετε το «τέρμα το διάλειμμα, μέσα τα κεφάλια». Στον Κριό συντελείται και η πρώτη ηλιακή έκλειψη του έτους, στις 20 Απρίλη, Πλούτωνος συμμετέχοντος, για να σας δυσκολέψει τη ζωή, μέσα από τοξικές σχέσεις, χωρισμούς και επανασυνδέσεις, που θα είναι πολύ κουραστικές και θα ρίξουν την ψυχολογία σας.

 

Η δεύτερη, γίνεται στο Ζυγό και λόγω της συμβολής του Χείρωνα, θα έχετε γάμους, αρραβωνιάσματα, που απαιτούν τη συμμετοχής σας, υλικά, εννοείται. Καταλαβαίνετε ότι οι υποχρεώσεις είναι πολλές, και αναγκαστικά, η κοινωνική σας δράση, θα περιοριστεί στο ελάχιστο. Οικογενειακές ευθύνες, επίσης, με την ύπαρξη ενός παιδιού, κι αν είστε παππούδες, ήρθε ο καιρός να μοιράσετε την περιουσία.

 

Μη στεναχωριέστε όμως, η Αφροδίτη και ο Άρης, δεν θα σας αφήσουν χωρίς έρωτα και πάθος. Στα ξεκινήματα της χρονιάς, η κυρία, βρίσκεται στους Ιχθύες από 27 Γενάρη μέχρι και 20 Φλεβάρη, και θα φροντίσει να περάσετε καλά, στο σπίτι, με καλή παρέα και αγαπημένα πρόσωπα. Μετά θα μπει στον Κριό από 20 Φεβρουαρίου μέχρι 17 Μάρτη, και θα σας φέρει έναν έρωτα, που θα δώσει νέο νόημα στη ζωή σας. Το πανηγύρι θα κρατήσει μέχρι τις 7 Μάη, που θα περάσει και αντιδιαμετρικά σας στους Διδύμους. Όταν βρεθεί στο Ζυγό, δε, από 8 Νοέμβρη μέχρι 4 Δεκέμβρη, θα μετατρέψει μια ερωτο-φιλία, σε έρωτα δίχως αύριο. Αφήστε που στον Λέοντα θα «κατσικωθεί», τέσσερις ολάκερους μήνες, για να κάνει τον έρωτα, ένα όνειρο που βρίσκεται στο εξωτερικό. Ετοιμαστείτε για ταξίδια, αλλά και την αναβίωση ενός παλιού αισθήματος, επειδή θα γίνει και ανάδρομη.

 

Και ύστερα, έρχεται ο παθιασμένος Άρης, που έχει την απόλυτη ευθύνη για έναν κεραυνοβόλο έρωτα που θα ζήσετε, και θα αναστατώσει τη ζωή σας, είτε είστε δεσμευμένοι είτε ελεύθεροι. Όσο κεραυνοβόλα όμως, ξεκινά, τόσο ξαφνικά και σταματάει. Μπόρα ήταν και πέρασε.

 

Με τον Άρη από τους Διδύμους να γυρίζει ορθόδρομος στις 14 Γενάρη, είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί μια σχέση, ίσως με μια μετακόμιση, με μια μετοίκιση ή ακόμα και ανακαίνιση του σπιτιού που στεγάζει τον έρωτά σας.

 

Καυγάδες και διαπληκτισμοί με τους φίλους και τους γνωστούς, όταν θα βρεθεί στο Ζυγό, γιατί έχετε το κακό συνήθειο, να μιλάτε για τα προσωπικά σας σε όλους δίνοντας το δικαίωμα να ανακατεύονται εκεί που δεν τους σπέρνουν, και όταν πια θα περάσει στο ζώδιό σας στις 24 Νοέμβρη, ποιος σας πιάνει. Αγάπες και έρωτες, από κοντά ή από μακριά. Δια ζώσης, ή ιντερνετικά. Επικοινωνιακά, ή κρεβατικά, το πάθος θα είναι ασίγαστο, ατελείωτο, μέχρι να αποφασίσετε εσείς, ότι δεν σας κάνει πια και εν τω μέσω πολέμου, να το αφήσετε για πάντα πίσω σας.

 

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

 

 

ΓΕΝΙΚΑ: υψίστης σημασίας, το γεγονός ότι ο Πλούτωνας, αφήνει για λίγο το ζώδιό σας και μπαίνει στον Υδροχόο, όχι τόσο για τα οικονομικά σας, καθώς ο Υδροχόος, ελέγχει το δεύτερο ηλιακό σας οίκο και δη τα οικονομικά, αλλά κυρίως γιατί εσείς, μετά το πέρασμά του, διαπιστώνετε ότι έχετε υποστεί μια ολοκληρωτική μεταμόρφωση. Έχετε αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες ενός παρελθόντος, που στη διάρκεια της παραμονής του, στον Υδροχόο, θα προσπαθήσετε να ξεχάσετε, αλλά που ωστόσο, έχει ήδη «κάψει» παλιές συμπεριφορές και πεποιθήσεις. Μια νέα ζωή σας περιμένει, νέες συνθήκες διαβίωσης. Όμως, κάθε αλλαγή- μεταμόρφωση, δεν έρχεται ανώδυνα. Ο πόνος θα είναι μεγάλος, αλλά λυτρωτικός.

 

Κάνοντας λοιπόν την σύντομη εμφάνισή του στον δεύτερο ηλιακό σας οίκο από τις 24 Μαρτίου μέχρι τις 10 Ιουνίου, θα σας δώσει τα πρώτα σημάδια μιας οικονομικής «στροφής», εν τω μέσω της οποίας, αν δεν είστε καλά στα οικονομικά σας, θα προβληματιστείτε και παρά τις γενναίες προσπάθειες που θα κάνετε, η «φτώχεια», δεν λέει να ξεκουμπιστεί και να πάρετε ανάσα. Αν όμως, είστε καλά, θα διαπιστώσετε ότι παρά το γεγονός ότι νιώθετε να κυριαρχείτε, και να ελέγχετε τα πάντα, στην πραγματικότητα δεν ελέγχετε απολύτως τίποτα. Θα υπάρξουν γεγονότα που θα σας το αποδείξουν αυτό και αλίμονο σας αν δεν υιοθετήσετε αυτή την νέα πεποίθηση. Σε γενικές γραμμές το 2023 θα κινηθεί πάνω σ’ αυτό τον άξονα, αποδεικνύοντάς σας κάθε τόσο, ότι θα πρέπει να αλλάξετε αντίληψη για το πώς έχουν τα πράγματα, ειδάλλως θα υποχρεωθείτε να πονέσετε πολύ για να το καταλάβετε.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: προτεραιότητα δίνεται στα επαγγελματικά ταξίδια με το πέρασμα του Κρόνου στους Ιχθύες στις 7 Μάρτη. Επιμόρφωση, σεμινάρια και διάφορες δραστηριότητες με θέμα το εργασιακό σας αντικείμενο είναι στο πρόγραμμα. Αυτό, εμπλουτίζει το βιογραφικό, όσων από σας, θέλουν να αλλάξουν δουλειά, αλλά και γι αυτόύς που επιθυμούν προαγωγή. Οι δραστηριότητες αυτές προσθέτουν σελίδες στο βιογραφικό σας και εμπλουτίζουν τις γνώσεις σας, προσδίδοντας εξειδίκευση, κάτι που στις μέρες μας είναι απαραίτητο. Μαζί μ’ αυτό, ο Κρόνος, εμφανίζει και όλους εκείνους που έπαιξαν αρνητικό ρόλο στην εξέλιξή σας, πράγμα που σημαίνει ότι θα προβείτε σε ένα γενικό ξεσκαρτάρισμα μεταξύ των συνεργατών σας.

 

Από τις δύο ηλιακές εκλείψεις της χρονιάς, τα επαγγελματικά σας αφορά η πρώτη, που γίνεται στον Κριό και στις 20 Απριλίου, που σας προτρέπει να αλλάξετε το εργασιακό σας καθεστώς, ή να αλλάξετε στάση, στο επαγγελματικό περιβάλλον, αλλά που ωστόσο είναι κάτι που δεν γίνεται με ευχάριστο τρόπο.

 

Η είσοδος του Άρη, στο ζώδιο του Λέοντα, από 20 Μαΐου μέχρι 10 Ιουλίου, θα αναδείξει οικονομικά θέματα που εκκρεμούν, με μεγάλες δόσεις έντασης, καθώς θα βρείτε τον εαυτό σας να κυνηγά, είτε το χρήμα, είτε αυτούς που σας το πήραν μέσα απ’ τα χέρια.

 

Στο ζώδιο του Λέοντα θα βρεθεί και η Αφροδίτη και μάλιστα θα παραμείνει εκεί, τέσσερις ολόκληρους μήνες καθώς θα βρεθεί ανάδρομη από τις 23 Ιουλίου μέχρι και τις 4 Σεπτέμβρη, περίοδο κατά την οποία θα υπάρχει τόσο έλλειψη χρήματος, όσο και πόροι για να καλύψετε τη ζημιά. Το καλό είναι, σ’ αυτή τη φάση, ότι μπορείτε να διεκδικήσετε αυτά που σας χρωστούν, ή να αποφασίσετε να καταθέσετε χαρτιά για σύνταξη διεκδικώντας ένα καλό εφάπαξ.

 

Δυο φορές θα σας απασχολήσει ο Ερμής, καθώς θα αναδρομεί. Και οι δύο στο ζώδιό σας, στις αρχές του έτους μέχρι τις 18 Ιανουαρίου και η άλλη από 12 ως 23 Δεκεμβρίου. Και τις δύο φορές θα αγανακτήσετε με τις καθυστερήσεις, τα εμπόδια, τις αναποδιές και τα τεχνικά προβλήματα που θα προκύψουν είτε στο μεταφορικό σας μέσο, είτε στον τεχνολογικό σας εξοπλισμό. Παρ’ όλα αυτά, τώρα γνωρίζετε, μπορείτε να προετοιμαστείτε.

 

Η Δήμητρα, όμως, όταν θα είναι στο Ζυγό, θα φέρει διακρίσεις και επιτυχίες, όχι χωρίς κόπο, αλλά και συνεργασίες, που θα αποτελέσουν ένα καλό επαγγελματικό δίκτυο, που θα σας βγάζει ασπροπρόσωπους κάθε φορά που θα το χρησιμοποιείτε. Η σωστή επιλογή συνεργατών, το ξέρετε πια, είναι το άλφα και το ωμέγα, της εξελικτικής σας πορείας.

 

Μην ξεχάσουμε και το Δία που θα περάσει στον Ταύρο και στον τέταρτο ηλιακό σας οίκο, που θα ανοίξει το δρόμο για εξελίξεις σε θέματα οικογενειακά αφενός, αλλά και στην αναβάθμιση του βιοτικού σας επιπέδου. Δεν αποκλείεται καθόλου η ανακαίνιση του πατρικού σπιτιού, η εκμετάλλευση ενός ακινήτου, ακόμα και η επέκταση του χώρου εργασίας σας. Όλα αυτά, όπως καταλαβαίνετε, χρειάζονται οικονομική υποστήριξη και αυτή, μόνο εσείς μπορείτε να την παρέχετε, για αυτό φροντίστε να έχετε.

 

ΣΧΕΣΕΙΣ: ο Δίας από τον Ταύρο, θα φέρει ευκαιρίες σε προσωπικό επίπεδο, καθώς η διέλευσή του αφορά τον πέμπτο ηλιακό σας οίκο και δη, τον έρωτα, τα παιδιά, τη δημιουργικότητα. Οι έρωτες που έρχονται, είτε είναι αμφίβολοι ως προς τη διάρκειά τους, είτε η διάθεσή σας να λογοκρίνετε τα πάντα, θα βλάψει τις προοπτικές σταθερότητας. Για αυτό, είτε θα αποφασίσετε να περάσετε καλά, και όσο διαρκέσει είτε θα κάνετε υπομονή, για να έρθει το δέκα το καλό. Προσοχή όμως, γιατί θα είστε επιρρεπείς σε ερωτικά ανοίγματα που μπορεί να οδηγήσουν σε σκάνδαλα.

 

Οι δύο σεληνιακές εκλείψεις της χρονιάς, η μία στις 5 Μάη και η άλλη στις 28 Οκτωβρίου, σας προτρέπουν να κάνετε εσείς το πρώτο βήμα, προς την επανασύνδεση και αφήστε στην άκρη τους εγωισμούς και τη δική σας προσωπική κρίση για το τι είναι δίκαιο και τι όχι. Σχέσεις που «πειράχτηκαν» από τις εκλείψεις της προηγούμενης χρονιάς, τώρα έχουν την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν και να επανασυνδεθούν.

 

Καυτές καταστάσεις, θα ζήσετε, με τον Άρη να συμβάλλει θετικά, είτε διεκδικείτε το ταίρι σας, είτε σας διεκδικεί εκείνο και θα έχετε την ευκαιρία πολλές φορές μέσα στη χρονιά, να έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο, με τον έρωτα της ζωής σας. Όσοι πραγματικά αναζητάτε τη σοβαρή σχέση 17 Μάρτη μέχρι 20 Μάη και 12 Οκτώβρη ως 24 Νοέμβρη, είναι οι ημερομηνίες που η Αφροδίτη θα σας ευνοήσει τα μέγιστα. Η συγκεκριμένη κυρία, ωστόσο, θα είναι στο ζώδιό σας στις αρχές της χρονιάς και μέχρι τις 3 Γενάρη, αλλά το γεγονός ότι είναι σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικό για τις σχέσεις, είναι ωστόσο πολύ καθοριστικής σημασίας για τις μακροχρόνιες σχέσεις που είναι σε κρίση.

 

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

 

ΓΕΝΙΚΑ: όλη η αρνητική ενέργεια που μαζέψατε με την παραμονή του Πλούτωνα στο δωδέκατο ηλιακό σας οίκο, τα προηγούμενα χρόνια, τώρα παίρνει την άγουσα, μέσα από ξεκαθαρίσματα, τελειώματα και αναγεννήσεις. Η δίμηνη παρουσία του στο ζώδιό σας, είναι τα προεόρτια για τις ριζικές αλλαγές που επέρχονται και που θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2043. Οι αλλαγές που θα υποστείτε θα είναι το λιγότερο, θεαματικές. Θέματα υγείας, που δεν έχετε δώσει σημασία, άνθρωποι που έπαιξαν αρνητικό ρόλο, είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλο, παρανομίες, που μπορεί να κάνατε ή να υποστήκατε, αλλά και τα ύπουλα χτυπήματα που δεχθήκατε κάτω από τη ζώνη από ανθρώπους που σας το έπαιζαν καλοί, ήρθε ο καιρός… ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του. Ο Πλούτωνας, να ξέρετε, πάντα βρίσκει τρόπους να τιμωρεί αυτούς που έφταιξαν, αλλά και να επιβραβεύει αυτούς που κάνουν το σωστό. Προκειμένου να σας παραδώσει καθαρούς και άσπιλους, στην νέα εποχή, θα κάνει το παν για να πληρωθούν τα χρέη.

 

Το πέρασμα του Κρόνου απ’ το ζώδιό σας, ήταν μια πρόβα τζενεράλε, αφού κληθήκατε να κλείσετε εκκρεμότητες του παρελθόντος και ίσως γι αυτό το λόγο και μόνο, να πρέπει να νιώθετε τυχεροί. Γιατί ναι μεν ο Κρόνος καλεί στο καθήκον με δύσκολους τρόπους, ο Πλούτωνας παίρνει κεφάλια, προκειμένου να συμβαδίζετε με τους συμπαντικούς νόμους.

 

Αν έχετε γεννηθεί όμως, στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου, η ενέργεια του Κρόνου θα σας κυνηγήσει μέχρι το Φεβρουάριο του 2024, κι ας είναι στους Ιχθύες. Να είστε προετοιμασμένοι για αρκετά πιεστικές καταστάσεις, που όμως, το αποτέλεσμά τους θα είναι αποφάσεις, που θα κρίνουν το πώς έχετε σκοπό να χτίσετε ένα μέλλον, προς το συμφέρον σας.

 

Και επειδή ο Κρόνος είναι ο πλανήτης των γηρατειών, αν είστε υπερήλικες, θα σας ανταμείψει για τις προσπάθειές σας, καθώς η πείρα ζωής που έχετε αποκομίσει, σας κάνει τους κυρίαρχους του εαυτού σας.

 

Ο Κρόνος στους Ιχθύες, θα περιορίσει σημαντικά την οικονομική σας ευχέρεια, καθώς, το χρήμα έρχεται αλλά οι υποχρεώσεις είναι πολλές και δεν «μένει». Ευτυχώς, ο Δίας από τον Κριό, θα σας δίνει ανάσες, που όμως πρέπει να διαχειριστείτε σωστά, ειδάλλως, ξέρετε…. Ταμείον μείον.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: περιορισμένα θα είναι τα οικονομικά σας από τις 7 Μάρτη καθώς ο Κρόνος εισέρχεται στους Ιχθύες, ίσως γιατί ενώ έρχεται χρήμα, δεν μένει λόγω υποχρεώσεων, κι απ’ την άλλη, ίσως βαλθείτε να κάνετε ένα οικονομικό άνοιγμα που δεν θα έχετε τσεκάρει διπλά και τριπλά και να την πατήσετε. Χρειάζεται προσοχή, συνέπεια και μεθοδικότητα για να αντιμετωπίσετε κάτι τέτοιο και πάνω απ’ όλα να είστε υποψιασμέν οι. Αργότερα, ο ίδιος πλανήτης από τον τρίτο ηλιακό σας οίκο, φέρνει αναβαθμίσεις, σε αυτοκίνητα, τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλαγή κινητού, και διάφορες τέτοιου τύπου αλλαγές, που όμως, κοστίζουν.

 

Οι δύο ηλιακές εκλείψεις που σας αφορούν, μία στον Κριό στις 20 Απρίλη και η άλλη στο Ζυγό στις 14 Οκτωβρίου, δεν σας αγγίζουν σε νευραλγικούς τομείς, ωστόσο, φέρνουν ταξίδια, απόκτηση μέσων μεταφοράς ή επικοινωνίας, αγγίζουν τον τομέα των σπουδών αλλά και τις νομικές υποθέσεις σας, που εκκρεμούν, συν το ότι μπορεί να συμβούν καταστάσεις με τα συγγενικά πρόσωπα, που θα σας αγγίξουν καθώς επηρεάζονται από τον Πλούτωνα που σχηματίζει όψη τετραγώνου με την έκλειψη.

 

Η δεύτερη ηλιακή έκλειψη στο Ζυγό, με τη συμμετοχή του Χείρωνα, θα σας  βρει να ασχολείστε με νομικά, κληρονομικά-περιουσιακά ζητήματα, ακόμα και να προγραμματίσετε μια επίσκεψη στις ρίζες, στον τόπο καταγωγής σας, ή ακόμα και σε έναν αρχαιολογικό χώρο.

 

Σας ενδιαφέρει πολύ η διέλευση της Δήμητρας από το Σκορπιό από τις 15 Σεπτέμβρη μέχρι και τις 25 Νοέμβρη, που θα δώσει έναν αέρα αισιοδοξίας τόσο στην καριέρα όσο και στην τσέπη σας, με αποκορύφωμα την αντίθεσή της με το Δία στα μέσα Οκτωβρίου, που θα φέρει διασημότητα, αναγνωρισιμότητα και επιβράβευση, αρκεί να μην σας οδηγήσει σε υπερβολές ο Δίας και εμπλακείτε σε επαγγελματικά σκάνδαλα που δεν θα είναι αναστρέψιμα.

 

Κρατήσαμε για το τέλος την αναδρομή του Ερμή, που φέτος θα την κάνει τέσσερις φορές ο αθεόφοβος, και εκείνη που σας ενδιαφέρει περισσότερο είναι από 21 Απριλίου μέχρι και 15 Μάη. Στην περίοδο αυτή, καλό είναι να αποφύγετε κάθε είδους καινοτομία. Ό,τι ιδέα κι αν σας κατέβει, κρατήστε την για μετά την ορθοδρόμησή του. Αξιοποιήστε κάθε εναλλακτική που έχετε στα συρτάρια, και μην ακολουθήσετε τις επιταγές του ζωδίου σας, που σας οδηγούν να τα κάνετε όλα την πιο ακατάλληλη στιγμή.

 

ΣΧΕΣΕΙΣ: η Πανσέληνος στις 5 Φεβρουαρίου, η ζωή σας και οι σχέσεις σας θα γίνουν άνω κάτω. Ίσως γιατί ακόμα σας επηρεάζουν οι δύο εκλείψεις του φθινοπώρου του 2022 και δεν είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε ψύχραιμα θεματάκια που προκύπτουν στις σχέσεις. Θα πρέπει να ξεπεράσετε την αρνητική επιρροή και να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε, αν φυσικά θέλετε να διατηρήσετε την καθεστηκυία τάξη στο γάμο ή τις σχέσεις. Αν όχι, αφήστε τες στην τύχη τους. Τις περισσότερες φορές, ο χρόνος κάνει καλύτερη δουλειά απ’ τον καθένα μας.

 

Φέτος, θα πρέπει να πορευθείτε με την Αφροδίτη και τον Άρη, γιατί κανείς άλλος δεν επηρεάζει τον τομέα των ερωτικών-αισθηματικών σας.

 

Η Αφροδίτη στο ζώδιό σας από τις 3 μέχρι τις 27  Γενάρη, φέρνει όμορφα πράγματα και καλές στιγμές, με οικογένεια, σύντροφο ή απλά ερωτικό σύντροφο. Το καλοκαιράκι, θα «κατσικωθεί», τέσσερις ολάκερους μήνες στον αντιδιαμετρικό σας Λέοντα, και θα σας προσδώσει λάμψη και συναισθηματισμό για να περάσετε όμορφα με τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Όταν αναδρομήσει από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, απλά  αποφύγετε, ή μάλλον ξεχάστε οριστικά τα νέα ερωτικά ξεκινήματα, αφού τα πρόσωπα που θα έρθουν εκείνο το διάστημα, και αμφιβόλου ηθικής θα είναι, και αμφιβόλου διαρκείας θα είναι οι σχέσεις, ακόμα κι αν στο ξεκίνημά τους είναι πολλά υποσχόμενες. Εύνοια για τα αισθηματικά και η διέλευσή της από τον Ταύρο, στις 17 Μάρτη, αλλά και από τους Διδύμους 11 Απρίλη. Όμορφες οικογενειακές στιγμές με το σύντροφο ή την οικογένεια.

 

Ο κύριος Άρης, εδώ και μήνες, παραμένει στους Διδύμους και σας έχει φέρει μια εσωτερική ένταση, που σας έχει κουράσει, ψυχολογικά, αλλά και σωματικά. Ορθοδρομεί στις 14 Ιανουαρίου, και επιτέλους έρχεται για σας η άνοιξη, νωρίς ε; Οι περιπέτειες δεν θα λείψουν. Οι κατακτήσεις σας σε ερωτικό επίπεδο θα είναι ανάλογες τους ερωτικού σας βεληνεκούς, αλλά και οι χωρισμοί επίσης. Στο τέλος της χρονιάς, ο αισθηματικός σας ισολογισμός θα είναι ισορροπημένος, καθώς οι σχέσεις είναι αντίστοιχες με τους χωρισμούς. Εσείς, καλείστε να περάσετε καλά, παρά τις δύσκολες συνθήκες με τις οποίες θα έχετε να κάνετε κατά καιρούς.

 

 

ΙΧΘΥΕΣ

 

 

ΓΕΝΙΚΑ: μην στεναχωριέστε που έφυγε ο Δίας. Έχει πάει στον τομέα των οικονομικών σας, και θα φέρει άλλα δώρα από εκεί. Ωστόσο, ο χρόνος σας είναι λιγοστός, γι αυτό ανασκουμπωθείτε, σηκώστε τα μανίκια και πιάστε δουλειά. Να είστε προσεκτικοί με τα ανοίγματα, πάσης φύσεως, και κυρίως εκείνα που κάνετε, ξέρετε εσείς, στα μουλωχτά, γιατί ο κίνδυνος της αποκάλυψης είναι μεγάλος και δεν σας παίρνει για σκάνδαλα. Το χρήμα θα ρέει μέχρι τις 17 Μάη, και κάντε τα κουμάντα σας, τώρα που μπορείτε. Η σωστή διαχείριση είναι το κλειδί για τις δύσκολες που έρχονται, όταν πια θα αφήσει και τον Κριό και θα μπει στον Ταύρο. Ωστόσο, μια εύνοια θα σας τη δίνει μέχρι το Μάρτιο του 2024, αρκεί να είστε από αυτούς που έχετε στα σκαριά οικοδομές και χτισίματα.

 

Τον Οκτώβριο, η ηλιακή έκλειψη σας πάει η ζωή στην εξοχή, ανάμεσα σε ζώα και καλλιέργειες, κι αν το αποφασίσετε καλά θα κάνετε, γιατί η πόλη έχει καταντήσει μαρτύριο για την ευαισθησία σας. Αφήστε που μπορεί να πάρετε και μια κληρονομιά, που θα είναι η αιτία για όλη αυτή τη μετάβαση. Όλα αυτά, αν δεν έχει γίνει το «σώσε», με την ηλιακή στις 20 Απρίλη, που η στραβή είναι προ των πυλών και δεν αποκλείεται να χάσετε τα αυγά και τα καλάθια, ιδίως αν αφήσετε συγγενείς να εμπλακούν στην  οικονομική διαχείριση. Εκείνη την εποχή προσέξτε και την υγεία σας, γιατί εκτός από το ότι σέρνονται ιώσεις, είναι και η στεναχώρια από το πατατράκ που θα παίξει ρόλο τόσο στην ψυχολογία όσο και στο σώμα.

 

Έρχεται ο Οκτώβριος όμως να σας αποζημιώσει με την αγορά μεταφορικού μέσου, ίσως και αυτό που κυνηγούσατε εδώ και καιρό, αλλά και την αλλαγή του τεχνολογικού εξοπλισμού της δουλειάς σας – πετάτε τα ενεργοβόρα μηχανήματα και παίρνετε κάτι πιο λειτουργικό, πιο φθηνό και πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

 

Για όσους έχετε γεννηθεί στη διάρκεια του δευτέρου δεκαημέρου, καλό είναι να προσέχετε για παθήματα πάσης φύσεως το Φεβρουάριο, είτε αυτά έχουν να κάνουν με τα οικονομικά, με την εργασία, με την υγεία, ακόμα και με τις σχέσεις με τους συγγενείς.

 

Το Μάιο επίσης αν σας ενδιαφέρουν οι νέες τεχνολογίες, τα επιμορφωτικά σεμινάρια και γενικά η αναβάθμιση των γνώσεών σας, σχετικά με το επαγγελματικό σας αντικείμενο και όχι μόνο, τα ταξίδια, θα έχουν ξεχωριστή θέση στην καθημερινότητά σας.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: μια χαρά χρήμα θα σας φέρει ο Δίας στον Κριό, αλλά ό,τι προλάβετε μέχρι τις 15 Μάη. Ευνοούνται ωστόσο οι οικοδομικές εργασίες. Η ηλιακή έκλειψη στις 14 Οκτωβρίου σας θέλει να σχεδιάζετε ή και να το κάνετε πράξη, μετοίκιση στην επαρχία, και την δημιουργία δουλειάς που έχει σχέση με τα αγροτικά. Εκεί, με την εμπλοκή του Χείρωνα, μη σας πω ότι θα βρείτε και θησαυρό σκάβοντας τη γη. Η πιο πρόσφατη ηλιακή όμως, είναι ολίγον επικίνδυνη καθώς μια δυσάρεστη κατάσταση, είτε στη δουλειά, είτε στην οικογενειακή επιχείρηση, κυρίως αν μέσα εργάζονται πολλοί συγγενείς, που θα σας κοστίσει τόσο σε δουλειά, όσο και σε χρήμα, θα σας φέρει σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

 

Γενικότερα ο επαγγελματικός και οικονομικός τομέας, θα πρέπει να κρατηθεί αλώβητος από συγγενικές παρεμβάσεις, γιατί οι λανθασμένες πληροφορίες ή επιρροές, θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην τσέπη σας.

 

Από τις 7 Μαρτίου, που ο Κρόνος θα έρθει να εγκατασταθεί στο ζώδιό σας, να είστε σίγουροι ότι θα πληρώσετε για ό,τι έχετε κάνει. Κι αν είναι καλά πράγματα, η πληρωμή θα έχει τη μορφή ανταμοιβής. Αν δεν έχετε κάνει καλά πράγματα, θα πληρώσετε, και η πληρωμή θα είναι, ίσως πέραν των δυνατοτήτων σας.

 

Τα ταξίδια και η επιμόρφωση, αλλά και η αναβάθμιση του εξοπλισμού της δουλειάς σας, θα την κάνουν πιο λειτουργική και πιο προσοδοφόρα. Οι σωστές επιλογές και η μεθοδικότητα, είναι τα κλειδιά της επιτυχίας. Κι αν δεν είστε μεθοδικοί και οργανωμένοι, θα σας το μάθει ο Κρόνος, ίσως με λίγο πιο σκληρό τρόπο απ’ αυτόν που έχετε συνηθίσει.

 

Άσχημη η περίοδος που η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη στο Λέοντα από 23 Ιουλίου, μέχρι και 4 Σεπτεμβρίου, που θα ανοίξει μια αρνητική παρένθεση στην επαγγελματική σας ρουτίνα, με προβλήματα στη δουλειά, ίσως και να τη χάσετε. Δεν αποκλείεται εκείνη την περίοδο να αποφασίσετε να εργαστείτε ως εποχιακοί, αν η ανάγκη σας για βιοπορισμό είναι μεγάλη, ειδάλλως, κάντε άνετα τα μπάνια σας και τις διακοπές σας και από το χειμώνα, βλέπουμε…

 

ΣΧΕΣΕΙΣ: κακές παρέες και συναναστροφές, φέρνει το τετράγωνο Δία – Πλούτωνα στις 17 Μαΐου και χρειάζεται προσοχή για το ποιον εμπιστεύεστε να μπει στη ζωή σας.

 

Για όλα όσα κάνατε κατά την παραμονή του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, καλείστε τώρα να δώσετε λογαριασμό, καθώς περνά στον δωδέκατο ηλιακό σας οίκο και στον Υδροχόο. Ευτυχώς, δεν θα είναι για πολύ αλλά θα πάρετε μια γεύση (πικρή, ως επί το πλείστον), για το πώς θα είναι τα πράγματα για σας μέχρι το 2043 από τη στιγμή που θα ορθοδρομήσει για να περάσει πάλι από τον Αιγόκερω στον Υδροχόο.

 

Σχέσεις που δεν άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου και της καθημερινότητας, τώρα θα τελειώσουν και χωρίς ούτε καν μια σπίθα αναμενόμενης επανασύνδεσης. Όλοι οι τοξικοί άνθρωποι που έτρεφαν τη ματαιοδοξία τους απορροφώντας τη δική σας ενέργεια, παίρνουν το δρόμο για το σπίτι τους και σεις απαλλαγμένοι από το βάρος της ευθύνης τους, πορεύεστε προς νέα ξεκινήματα, πιο υγιή και πιο ξεκάθαρα.

 

Η Αφροδίτη αλλά και ο Άρης θα φροντίσουν ώστε να μην ξεμείνετε από ταίρι, με ιδιαίτερη προσοχή στην περίοδο που θα είναι ανάδρομη στο Λέοντα και θα κληθείτε να αναθεωρήσετε σχέσεις και συνεργασίες, φιλίες και συγγένειες, ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε τα αισθηματικά σας.

 

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανάδρομη πορεία του Ερμή, στην Παρθένο, αντιδιαμετρικά σας, από 24 Αυγούστου μέχρι και 16 Σεπτεμβρίου, που θα φέρει χωρισμούς που ίσως να μην σας είναι ευχάριστοι, αν δεν τους έχετε επιδιώξει εσείς. Ωστόσο, μην τρελαίνεστε. Οι πρώην περιμένουν πότε θα ορθοδρομήσει για να χτυπήσουν και θα χτυπήσουν.

 

Στην Παρθένο, απέναντί σας, θα είναι και η Δήμητρα, αντικρύζοντας με λύπη της τον Ποσειδώνα, γιατί η συγκυρία αυτή, θα φέρει απιστίες ή και προδοσίες, στις οποίες δεν είναι απαραίτητο να είστε εσείς πάντα το θύμα.

 

Ωστόσο, ευνοείστε αν θέλετε να ασχοληθείτε με την εκμάθηση ολιστικών τεχνών, αλλά και να ασχοληθείτε με την αστρολογία, μελλοντολογία. Άλλωστε αυτό είναι κάτι που σας πάει πολύ.