Ο άνδρας ιχθύς

Ο άνδρας ιχθύς

Πολύπλοκος όσο κανένας άλλος εκπρόσωπος του ζωδιακού. Πολύμορφος και εναλλασσόμενος σαν χαρακτήρας, βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο δεκτικότητας γεγονότων, που τον εκθέτουν στον κίνδυνο να χάσει την προσωπικότητά του.

 

Ασταθής, απρόβλεπτος και διχασμένος. Ο κύριος αυτός είναι η προσωποποίηση της αντίφασης. Δεν θα βρεις ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά επάνω του. Η φυσιογνωμία του είναι σχεδόν όπως όλων των άλλων, ή μάλλον, ένα συνονθύλευμα όλων των άλλων.

Η γνώμη του, δεν είναι ποτέ ξεκάθαρη. Κι αυτό γιατί προσπαθεί αέναα, να προσαρμόσει τον εσωτερικό του κόσμο, στον εξωτερικό. Να γεφυρώσει τη φαντασία με την πραγματικότητα. Κι εκεί αρχίζουν οι δυσκολίες. Η πρακτική ζωή, η καθημερινότητα είναι ένας διαρκής πονοκέφαλος. Κι εκεί, επάνω στον αγώνα, έρχονται οι διαισθήσεις, που ανασύρουν από το βυθό της ψυχής του, αλήθειες, που ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει. Από την άλλη μεριά, στα μάτια των πρακτικών και προσγειωμένων ανθρώπων του περιβάλλοντός του, μοιάζει παράλογος και εντελώς εξωπραγματικός. Γι αυτό και ο κόσμος τον αναστατώνει.

Δεν χρειάζεται ούτε υπομονή, ούτε επιμονή για να τον κατακτήσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι να βρεθείς στο μέρος που συχνάζει. Δεν υπάρχει φιλανθρωπική εκδήλωση, η πετυχημένη επιχείρηση, ή κυβέρνηση που να μην διαθέτει τουλάχιστον καμιά δεκαριά Ιχθύες. Βασικοί παράγοντες στους χώρους τέχνης, κινηματογράφου, θεάτρου και της μόδας. Θα τσιμπήσει εύκολα στο ερωτικό αγκίστρι, χωρίς μεγάλες αντιστάσεις. Το κακό είναι ότι μ’ αυτόν τον άντρα, δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρη για τίποτα. Εκτός κι αν είσαι ψυχολόγος. Είναι διφορούμενος και διχασμένος. Εκεί που τον βλέπεις μέσα στη μαύρη απελπισία, μπορεί να γίνει τραγικά αισιόδοξος. Αν πάλι, μετά από ατέλειωτες ψυχαναλύσεις, δεν μπορείς να μείνεις άλλο κοντά του, απλά, προσγείωσέ τον. Δείξε του την πραγματικότητα με όσο πιο ωμό τρόπο μπορείς. Θα σ’ αφήσει στην ησυχία σου, για να ξαναβρείς τον εαυτό σου.