Ποια είναι τα «κουσούρια» του και πώς αντιμετωπίζονται;

Κριός

Του αρέσει να συζητά μαζί σου, γιατί είναι πεπεισμένος ότι αντιμέτωπος με μια γυναίκα, θα βγει νικητής. Θεωρεί τον εαυτό του «άντρα» με τα όλα του. Δώσε του μυστήριο, γίνε απρόσιτη και σιωπηλή και τότε θα έχεις έναν άντρα που θα τρέχει μονίμως να σε κατακτήσει.

Ταύρος

Έχει την τάση να δημιουργεί καταστάσεις, που τον κάνουν να πέφτει σε μια συγκεκριμένη, προβλέψιμη και πολύ βαρετή ρουτίνα. Θα πρέπει να μπορέσεις να δώσεις ένα διαφορετικό χρώμα στην καθημερινότητά του και να του εμπνεύσεις την εμπιστοσύνη στον εαυτό και τις δυνάμεις του.

Δίδυμοι

Να του υπενθυμίζεις διαρκώς τις επιθυμίες σου που δεν πραγματοποίησε, αλλά και τα όριά σου. Είναι ξεχασιάρης, ίσως γιατί δεν μπορεί να παραμείνει συγκεντρωμένος σε έναν στόχο για πολύ καιρό. Κάντον να ζηλέψει και θα γίνει ακαταμάχητος εραστής που διεκδικεί με πάθος την καρδιά και το σώμα σου.

Καρκίνος

Αρνείται με πείσμα, να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί που να τον τραβάει. Δώσε προσοχή στα όνειρά του και στις επιθυμίες του. Να γνωρίζεις ότι θίγεται εύκολα, γι αυτό τα πάντα μαζί του, είναι θέματα υπομονής και διακριτικότητας.

Λέων

Με τον καιρό, χάνει την ευαισθησία του και γίνεται αγροίκος. Ωστόσο καταλαβαίνει τα πάντα, αν απλά του τα εξηγήσεις, με ειλικρίνεια. Όσο πιο εντάξει είσαι με τον εαυτό σου και έχεις σταθερές πεποιθήσεις, τόσο πιο πολύ θα σε υποστηρίζει. Μην πτοηθείς από την άρνησή του να σου κάνει ένα χατίρι, γιατί είναι ζήτημα χρόνου να το μετανιώσει.

Παρθένος

Πρόκειται για ένα καλόβολο πλάσμα, εύθυμο και αυθόρμητο. Όλα αυτά όμως, κρύβονται κάτω από τους φόβους του. Φοβάται τις αρρώστιες, το θάνατο και την απώλεια. Καθησύχασε τους φόβους του και θα έχεις ένα ατρόμητο λάτρη της περιπέτειας.

Ζυγός

Θεωρείται μεγάλος ψεύτης, ενώ δεν είναι παρά έναν «πλαστός» ψεύτης. Τα ψέματά του είναι απλά τα υποστηρικτικά μέσα, οι διέξοδοί του, για να διαφύγει. Δείξε του ότι δεν έχεις σκοπό να τον βλάψεις, ξεσκεπάζοντας τα τεχνάσματά του, χωρίς να ακολουθεί τιμωρία. Οι ελιγμοί διαφυγής, τότε, θα μετατραπούν σε παθιασμένες εκδηλώσεις αγάπης.

Σκορπιός

Αναστρέφει τις καταστάσεις, ανίκανος να εκφράσει με ηρεμία αυτό που τον εκνευρίζει. Η προσωπική του «κόλαση», είναι πολύ βαθιά και δεν εκφράζεται με λόγια. Απόδειξέ του στην πράξη, ότι οι απαιτήσεις του δεν πρόκειται να αλλάξουν τις αποφάσεις σου και δεν πρόκειται να αλλάξεις την πορεία σου για χάρη του. Όσο θα γίνεται αυτό, μην ξεχνάς να του δείχνεις ότι τον αγαπάς, γι αυτό δεν χρειάζεται να καταστρέψει τον έρωτά σας.

Τοξότης

Δεν είναι δύσκολος ο Τοξότης, αρκεί να τον εμπιστεύεσαι και να του το δείχνεις. Δεν του αρέσει η ζήλια και η παρακολούθηση. Αν σεβαστείς την ανάγκη του για ανεξαρτησία, έχεις κερδίσει ένα παιδί. Ένα παιδί όμως, που αν του στερήσεις την απόλαυση να παίζει, είναι πιθανό να πάει μια ωραία πρωία για τσιγάρα και να μην ξαναγυρίσει ποτέ. Και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι αυτό, γιατί δεν δίνει δεύτερες ευκαιρίες.

Αιγόκερως

Διαθέτει μια εκνευριστικά, δυνατή μνήμη, και είναι πολύ παρατηρητικός. Γι αυτό και μιλά, ετεροχρονισμένα. Στην ουσία, του αρέσει να αποτελεί μέρος της γενεσιουργού αιτίας μιας κατάστασης και διεκδικεί με σθένος την πατρότητα ενός σχεδίου που από κοινού αποφασίσατε. Πρέπει να ξέρεις ότι δεν το κάνει από ματαιοδοξία, αλλά επειδή είναι ένα πλάσμα του καθήκοντος, εργατικό και με αξίες.

Υδροχόος

Η ευθυνοφοβία του και η αποστασιοποίησή του, είναι ο τρόπος του για να καθυστερήσει την ενηλικίωσή του. Τον φοβίζει η γλώσσα του σώματος επίσης, πολύ. Πρέπει να δείξεις συνέπεια και επιμονή για να τον διδάξεις έναν νέο τρόπο προσέγγισης και έκφρασης.

Ιχθείς

Είναι τραγικά κυκλοθυμικός. Θα σε ενοχλήσει αφάνταστα αυτό, εκτός κι αν μάθεις να προσαρμόζεσαι στις εναλλαγές του χαρακτήρα του. Να μην τον επιπλήττεις για την παθητικότητά του, γιατί θα τραυματίσεις το ηθικό του, ανεπανόρθωτα. Προετοίμασε την επιστροφή του ενθουσιασμού του, γιατί πάντα η αισιοδοξία του, θα επανέρχεται μετά από στιγμές, «πένθους».