Ωροσκόπος Ταύρος

Ωροσκόπος στον Ταύρο

Οι άνθρωποι με ωροσκόπο στον Ταύρο, τείνουν να είναι δυνατοί, επίμονοι αλλά αργοί στις κινήσεις τους. Δεν τους αρέσουν οι αλλαγές στο άμεσο περιβάλλον τους, αλλά είναι σταθεροί και ήρεμοι (μέχρι να ξεπεράσουν τα όριά τους, όπου εκεί, υπάρχει όντως, πρόβλημα). Χαρακτηρίζονται για την πρακτικότητα, το πείσμα, την υπομονή, την εγκράτεια, τη στοργικότητα, την πίστη τους. Είναι σταθεροί στις πεποιθήσεις τους (με γενικά, αργό ρυθμό σκέψης) και κάποιες φορές παθητικοί και συνεσταλμένοι.

Φυσικά, ως γνήσια τέκνα της Αφροδίτης – που είναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου τους – αγαπούν την πολυτέλεια, τις ανέσεις και την καλοπέραση σε όλα τα επίπεδα (φαγητό, διαμονή, σεξουαλική ικανοποίηση). Οι απολαύσεις των αισθήσεων παίζουν σημαντικό ρόλο γι αυτούς. Με υψηλά επίπεδα αντοχής και φυσικών αποθεμάτων ενέργειας, κατατάσσονται στα πλέον μακροβιότερα και υγιέστερα ζώδια που υπάρχουν. Αν προσέξουν και τις τάσεις βουλιμίας που τους πιάνουν κατά καιρούς και μάθουν να αρκούνται στην υγιεινή και λιτή διατροφή, τότε θα είναι ακόμα πιο σίγουροι για την πορεία της υγείας τους. Το πιο σημαντικό τους πλεονέκτημα είναι η ευγένεια και η φινέτσα που τους διακρίνει και τους κάνει γρήγορα αγαπητούς. Τα φυσικά χαρακτηριστικά τους και ο ελκυστικός τρόπος ομιλίας συνδυάζονται με μια προσεγμένη εμφάνιση, τους αρέσει το καλό ντύσιμο, και στις γυναίκες το μακιγιάζ, ενώ φροντίζουν να είναι ενημερωμένοι για τις τάσεις της μόδας. Το παρουσιαστικό τους είναι γλυκό, ενώ ο αισθησιασμός είναι πολύ εμφανής στο πρόσωπό τους. Ωστόσο, το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι το βάρος στο πάνω μέρος του σώματος, δηλαδή στο λαιμό και στα μπράτσα, που είναι συνήθως πιο φουσκωμένα από το υπόλοιπο σώμα. Τα ευαίσθητα σημεία τους είναι ο λαιμός, ο φάρυγγας, ο αυχένας, οι αμυγδαλές, και ο θυρεοειδής αδένας.

Εσωτερικά το αίσθημα που υπερέχει είναι σαφέστατα η κτητική διάθεση και η τάση για απόκτηση, είτε αφορά υλικά πράγματα είτε έμψυχα όντα. Θέλουν πάντα να ξέρουν τι τους ανήκει και τι όχι. Αν θεωρήσουν ότι κάτι είναι δικό τους, πάει και τελείωσε. Το κρατούν μέχρι τελικής πτώσεως και δεν πρόκειται να τους το πάρει κανείς σε καμία περίπτωση. Πρέπει ωστόσο, να θυμούνται ότι γενικά στους ανθρώπους δεν αρέσει να τους «κατέχουν» και ότι πρέπει να δίνονται και οι ίδιοι, προκειμένου να πάρουν όσα επιθυμούν. Όταν ερωτεύονται νιώθουν την ανάγκη να «κατοχυρώσουν» το ταίρι τους μόνο για λογαριασμό τους, γεγονός που τους κάνει να το διεκδικούν με επιμονή, πείσμα και πάθος. Έτσι, γίνονται συχνά, εξουσιαστικοί και ζηλότυποι με αποτέλεσμα οι σύντροφοί τους να νιώθουν ότι ασφυκτιούν – ιδιαίτερα όταν και αυτοί τους έχουν ερωτευθεί τόσο ώστε να μην μπορούν να τους αφήσουν. Όσους έχουν Ωροσκόπο στον Ταύρο, μπορείτε να τους καθοδηγήσετε ή να τους καλοπιάσετε, αλλά ποτέ να τους πιέσετε ή να τους χειριστείτε. Πιστεύουν στο γάμο και δεσμεύονται ειλικρινά και με απόλυτη πίστη, μόλις νιώσουν έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο βήμα. Φυσικά δεν εγκρίνουν καθόλου τα διαζύγια και είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν ως εκεί, ακόμα κι αν τύχει να περάσουν, πραγματικά, δύσκολες στιγμές μέσα στο γάμο τους. Μισούν και φοβούνται τις αρρώστιες και τον πόνο.

Επαγγελματικά, έχουν τη δύναμη να πετύχουν σε πάρα πολλούς τομείς, καθώς συνδυάζουν ηγετικές ικανότητες με επιχειρηματικό πνεύμα. Πετυχημένοι καλλιτέχνες, θεατρικοί συγγραφείς, στρατιωτικοί, αλλά και χρηματιστές, τραπεζικοί, μεγιστάνες με τεράστιες εκτάσεις, πολλά ακίνητα κλπ.

Θέλουν να κτίζουν και να εξελίσσουν τα πράγματα, να βλέπουν τα πρακτικά αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς τους, αλλά χωρίς να τους πιέζουν οι άλλοι. Είναι πολύ καλοί όταν αναλαμβάνουν να συνεχίσουν κάτι που έχει ξεκινήσει κάποιος άλλος. Η επιτυχία έρχεται μέσω της επιμονής και της θέλησής τους να πετύχουν.

Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να προσπαθήσουν να είναι λιγότερο αυστηροί σε όλα όσα κάνουν και να τιθασεύσουν τα αισθήματα ζήλιας και κτητικότητας. Πρέπει να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον ίδιο τους τον εαυτό, για να ξεφύγουν από την παγίδα του λέγεται υλισμός. Να σταματήσουν να νιώθουν πως τίποτα δεν μπορεί να τους δώσει ασφάλεια σε αυτή τη ζωή, εκτός από τα χρήματα και τα ακίνητα. Ευάλωτο σημείο τους είναι η μεγάλη πίεση που μπορεί να τους οδηγήσει στα άκρα και στην έκρηξη.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί ένας ήσυχος και ήρεμος ωροσκόπος στον Ταύρο να μεταλλαχθεί σε Ταύρο μαινόμενο, και να αναποδογυρίσει ό,τι βρει μπροστά του. Για να αποφευχθούν τέτοιες εκρήξεις πρέπει να χρησιμοποιούν την ειλικρίνεια που τους διακατέχει και να λένε άμεσα ό,τι τους ενοχλεί αντί να υπομένουν για πολύ μεγάλο διάστημα και στο ξέσπασμά τους να τα κάνουν όλα γυαλιά καρφιά.

 

Στόχος αυτοβελτίωσης: η μετρίαση της κτητικότητας, είτε αφορά σε υλικά αγαθά είτε σε συναισθήματα.

Αρετές που πρέπει να αναπτύξουν: γενναιοδωρία, δοτικότητα

Κυβερνήτης του η Αφροδίτη