Ωροσκόπος Κριός

Ωροσκόπος στον Κριό

Οι άνθρωποι με ωροσκόπο στον Κριό, είναι ενεργητικοί, πρωτοπόροι, βιαστικοί, εριστικοί, εγωιστές, παρορμητικοί, ευέξαπτοι, επιθετικοί, δυναμικοί, πεισματάρηδες, ανεξάρτητοι, σε επαγρύπνηση και σωματικά δραστήριοι.Τους αρέσει να αυτο προβάλλονται και είναι εγω κεντρικοί με έναν απερίσκεπτο τρόπο. Όμως θα τους χαρακτηρίζαμε περισσότερο αδιάφορους για οτιδήποτε βρίσκεται πέρα από αυτούς,παρά κακούς. Νιώθουν μια γενική δυσαρέσκεια για κάθε είδους περιορισμό, κοινώς δεν τους αρέσει να τους λένε τι να κάνουν. Όπως το κριάρι, που είναι και το σύμβολο αυτού του ζωδίου, έχουν την τάση να κουτουλάνε το κεφάλι τους πάνω στα προβλήματα, ελπίζοντας ότι καταβάλλοντας αρκετή προσπάθεια θα καταφέρουν τελικά να εξουδετερώσουν οποιοδήποτε εμπόδιο, στέκεται μπροστά τους, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων. Τους αρέσουν οι προκλήσεις της ζωής και είναι πολύ ανταγωνιστικοί τις περισσότερες φορές, ακόμα κι αν ο μοναδικός που έχουν να ανταγωνιστούν είναι ο ίδιος τους ο εαυτός. Μάχονται για ιδέες, καθώς και για τη δικαίωσή τους, ακόμα  κι αν δεν είναι απολύτως βέβαιοι ότι έχουν δίκιο. Βαριούνται εύκολα τη ρουτίνα και ένα πράγμα στο οποίο ίσως, πρέπει να εξασκηθούν περισσότερο, είναι η υπομονή. Τείνουν να πηδούν από το ένα θέμα στο άλλο, ψάχνοντας πάντα για κάτι καινούριο. Για να μπορέσουν να τελειώσουν αυτό που άρχισαν, πρέπει να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια – συνήθως καταλήγουν να ανοίγουν πολλά μέτωπα ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες εκκρεμότητες.

Εμφανισιακά, έχουν μυώδες σώμα, χωρίς περιττό βάρος, με μακρύ πρόσωπο και νευρικό βλέμμα, που δεν εστιάζει κάπου συγκεκριμένα αλλά περιφέρεται στο περιβάλλον, ανιχνεύοντας στόχους. Τους ενθουσιάζει η ταχύτητα γι αυτό και προτιμούν να οδηγούν γρήγορα αυτοκίνητα και μάλιστα με νευρικό τρόπο. Γενικά, αρπάζονται εύκολα αν κάποιος διανοηθεί να τους καθυστερήσει όταν οδηγούν, και δεν διστάζουν να κατέβουν από το αυτοκίνητο και να χάσουν περισσότερο χρόνο στους διαπληκτισμούς. Όταν ερωτεύονται, ενθουσιάζονται και προσπαθούν να κάνουν τα αδύνατα, δυνατά ώστε να γίνει αισθητή η παρουσία τους, τόσο στο αντικείμενο του πόθου τους, όσο και στους εν δυνάμει θαυμαστές του αντικειμένου του πόθου τους. Η λέξη απογοήτευση, δεν υπάρχει στο δικό τους λεξιλόγιο, γιατί ακόμα κι ο έρωτάς τους δεν βρίσκει ανταπόκριση, ο ενθουσιασμός που νιώθουν ξεφουσκώνει γρήγορα και μπορούν να αλλάξουν κατεύθυνση και αντικείμενο του πόθου, μέσα σε μια μέρα. Καμιά φορά, ωστόσο, ραγίζει και η δική τους καρδιά, και τότε διαπιστώνουν ότι κάποτε, είναι φρόνιμο να μην δείχνουν την αγάπη τους τόσο έντονα, αλλά να περιμένουν να την εκφράσουν πρώτα οι άλλοι. Η αλήθεια είναι ότι παντρεύονται βιαστικά. Γιατί άλλωστε να περιμένουν από τη στιγμή που το πήραν απόφαση; Κι αν αλλάξουν γνώμη στο ενδιάμεσο; Ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει…και βλέπουμε. Η οικογένεια εξάλλου είναι μέσα στα ενδιαφέροντά τους αρκεί να έχουν τον πρώτο λόγο και εδώ. Αν τους καταλάβουν και τους αφήσουν, έστω και τυπικά, να τον έχουν δεν θα παραπονεθούν ποτέ ότι κουράστηκαν από τον έγγαμο βίο. Εκτός φυσικά κι αν προκύψει κάποιος νέος ενθουσιασμός και παρασυρθούν στη δίνη ενός νέου έρωτα που δεν κατάφεραν να δαμάσουν. Στην απίθανη περίπτωση που το ταίρι τους θέλει να τους χωρίσει, είναι ικανοί να πάθουν κατάθλιψη, όχι επειδή δεν μπορούν να ζήσουν μόνοι τους αλλά γιατί κανείς, μα κανείς, δεν επιτρέπεται να τους παρατήσει αφού είναι σε όλα τέλειοι. Σπάνια μπορούν να ζήσουν μόνοι τους και συνήθως αντλούν από τον έβδομο οίκο τους στο Ζυγό, ο οποίος τους δίνει ταλέντο στα ζευγαρώματα, στις διπλωματικές κινήσεις και στις γαλιφιές, για να γίνουν απαραίτητοι στο ταίρι τους.

Είναι γεννημένοι αρχηγοί και διαπρέπουν σε επαγγέλματα που μπορούν να δίνουν εντολές στους άλλους. Επομένως οι στρατιωτικές σχολές μπαίνουν πρώτες στο μηχανογραφικό των πανελλαδικών και ακολουθούν τα σώματα ασφαλείας ή η γυμναστική ακαδημία. Άλλο ταλέντο τους είναι οι επιχειρήσεις, στις οποίες τα καταφέρνουν εξαιρετικά, μόλις αντιληφθούν πως μπορούν να συνδυάζουν τις γρήγορες αποφάσεις με τη ζυγισμένη τακτική. Η πολιτική είναι και αυτή μέσα στα επαγγελματικά τους πλάνα, εφόσον εμπεριέχει αρχηγία και περιθώρια εφαρμογής των πρωτοποριακών τους σχεδίων – τα οποία αποτελούν το μήλον της έριδος με τους ομοϊδεάτες του. Επίσης αποδίδουν ως γιατροί, και ιδιαίτερα χειρουργοί καθώς επίσης και σε οποιοδήποτε τομέα της μηχανικής. Πάντως καλό θα είναι να γίνουν πιο διπλωμάτες, να διοχετεύουν καλύτερα την ενέργειά τους σε πιο εποικοδομητικούς σκοπούς και να προσέχουν πριν κάνουν μεγάλα άλματα.

 

Στόχοι αυτοβελτίωσης: η μείωση του εγωισμού τους που διαιωνίζει τη λαθεμένη αντίληψη που έχουν για το «εγώ» τους.

Αρετή που πρέπει να αναπτύξουν: υπομονή, διάθεση συνεργασίας

Κυβερνήτης του: ο Άρης