Ωροσκόπος Υδροχόος

Ωροσκόπος στον Υδροχόο

Αλτρουιστές, φιλικοί, αν και απόμακροι, σχεδόν απρόσωποι. Είναι ανθρωπιστές, κοινωνικοί, διανοούμενοι, λάτρεις της ελευθερίας, ανυπότακτοι, ανεξάρτητοι και ασυνήθιστοι. Ο Υδροχόος, είναι ο ωροσκόπος των ανακαλύψεων, καθώς συγκεντρώνει την προσοχή του στην ανάπτυξη νέων ιδεών για τους ανθρώπους, την κοινωνία, τη ζωή την ίδια, τον πλανήτη Γη. Εφευρετικοί, πρωτότυποι και περίεργοι, νιώθουν έντονη έλξη για κάθε τι που υπόσχεται ότι είναι μοναδικό και διαφορετικό. Επιζητούν φιλίες με άτομα που είναι εντελώς διαφορετικά από αυτούς, κυρίως για να επεξεργαστούν τις ιδέες και τις απόψεις τους για τη ζωή και να εξοικειωθούν με το διαφορετικό τρόπο σκέψης. Συχνά, χαρακτηρίζονται ως επαναστάτες και εκκεντρικοί άνθρωποι, κυρίως επειδή οι κατευθύνσεις που παίρνουν βρίσκονται έξω από τα όρια κάποιας συγκεκριμένης φιλοσοφίας, θρησκείας ή σχολής ιδεών. Σκοπός τους είναι να μελετήσουν όλα τα παραπάνω, να τα επεξεργαστούν και κατόπιν να τα απορρίψουν, καθώς έχουν πάντα να προτείνουν κάτι καλύτερο. Ως σπινθηροβόλες προσωπικότητες έχουν την ικανότητα να παράγουν καινοτόμες ιδέες, τις οποίες θέλουν να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους και να πάρουν την ικανοποίηση ότι προσθέτουν και αυτοί ένα λιθαράκι στο γενικό καλό. Ήρθαν για να διδαχθούν τον αλτρουισμό, την αδελφοσύνη, και να δουλέψουν για το κοινό καλό, να ξεχάσουν τον εαυτό τους και τις ανάγκες τους για χάρη των φίλων τους, και όχι μόνο. Έχουν νέους και ιδιαίτερους τρόπους θεώρησης των πραγμάτων. Μπορεί να είναι πολύ αυθεντικοί και εφευρετικοί, ίσως εκκεντρικοί και μποέμ. Είναι επιρρεπείς στην αβεβαιότητα και στις ξαφνικές παρορμήσεις. Τείνουν να είναι πολύ διαισθητικοί και να έχουν καλή μνήμη. Επίσης, έχουν οργανωτικές ικανότητες και είναι πολύ ικανοί και πρακτικοί. Αποτέλεσμα των χαρακτηριστικών αυτών, είναι να παρουσιάζουν ιδιαίτερα ταλέντα σε επαγγέλματα του μέλλοντος και να είναι γενικά μπροστά από την εποχή τους. Ενώ οι επιστήμες και οι τέχνες τους εκφράζουν, είναι εξίσου πετυχημένοι και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, που εμπεριέχουν ρίσκο νέων εγχειρημάτων.

Δεν είναι ούτε σπάταλοι, ούτε τσιγκούνηδες. Χρειάζονται τα χρήματα γιατί δεν μπορούν να ανεχτούν τη μιζέρια, ενώ συγχρόνως επιθυμούν να προσφέρουν μια καλή ζωή τόσο στον εαυτό τους όσο και στους αγαπημένους τους. Η υλική επιτυχία έρχεται συνήθως από τις ιδιοφυείς σκέψεις τους και από την τάση τους να προγραμματίζουν εγκαίρως τα σχέδιά τους και να επιμένουν σε αυτά. Είναι ευφυείς, αλλά κάποιες φορές γίνονται ψυχροί και ζυγίζουν πολύ καλά τα δεδομένα σε ό,τι αφορά στα συναισθήματά τους και αποστασιοποιούνται. Δεν μπορούν να ανεχτούν την κτητικότητα και τη ζήλια, ενώ απαιτούν την ελευθερία τους.

Φιλελεύθεροι, από τη φύση τους, μόνο από επιλογή μπορούν να δεσμευτούν πραγματικά, και όταν γίνει αυτό δεν έχουν ενδοιασμούς να εκφράσουν τα συναισθήματά τους ελεύθερα, όποια και αν είναι αυτά. Κάποια στιγμή, αφού έχουν δοκιμάσει την ανοχή του συντρόφου τους στα περίεργα γούστα τους, προχωρούν σε γάμο – χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι υπογράφουν και κανένα συμβόλαιο παραχωρήσεων για όλη τους τη ζωή. Όταν παρουσιάζονται δυσκολίες, καλό θα ήταν να δίνουν αμοιβαίες εξηγήσεις ώστε να μην παρεξηγούνται από το σύντροφό τους και τους καταλογίζεται ότι είναι αδιάφοροι και δεν νοιάζονται καθόλου γι αυτόν. Αν βολευτούν, βεβαίως στη γαμήλια σχέση τους, φεύγουν δύσκολα, και μάλιστα μόνο αν καταπατηθούν βάναυσα οι ελευθερίες τους. Μια παρεξηγημένη ιδέα για τον ωροσκόπο αυτό, είναι ότι δεν δείχνει ενδιαφέρον για τη σεξουαλική πράξη, κάτι που είναι εντελώς λάθος αφού μέσα του βράζει κυριολεκτικά αλλά δεν το εκδηλώνει λόγω της εγκεφαλικότητάς του. Ανάλογα με τις σχετικές δυνάμεις του Κρόνου και του Ουρανού, στο χάρτη τους, η επιφυλακτικότητα, η ψυχρότητα και ο εγωισμός μπορεί να εκδηλωθούν (με ισχυρότερο τον Κρόνο), ή ο αλτρουισμός, η ελευθερία και η ευχέρεια λόγου, να υπερισχύσουν (με ισχυρότερο τον Ουρανό). Αν ο Ουρανός είναι ισχυρότερος τότε τα θέματα του πνεύματος θα είναι σημαντικότερα από τον κοσμικό υλισμό. Ο Υδροχόος, έχει μεγάλο ταλέντο να εναρμονίζεται με τις κοσμικές δυνάμεις του σύμπαντος και να αντλεί πληροφορίες για πράγματα πολύ πριν αυτά συμβούν. Βλέπει το μέλλον, όχι όμως διαισθητικά, αλλά σαν ηλεκτρικές εκκενώσεις μέσα στον εγκέφαλό του και χωρίς να το εκμεταλλεύεται προκειμένου να πάρει την ηγεσία. Αυτό του συμβαίνει φυσικά, ως αποτέλεσμα της πραγματικής ελευθερίας που αισθάνεται και δεν μπλέκεται σε πρόσκαιρες τάσεις ή προσωρινές μανίες. Ευαίσθητα όργανα επάνω του, είναι το νευρικό σύστημα, το αναπνευστικό, οι τένοντες και οι αστράγαλοι.