Ωροσκόπος Σκορπιός

Ωροσκόπος στο Σκορπιό

Οι άνθρωποι με ωροσκόπο στο Σκορπιό, τείνουν να είναι εχέμυθοι, κρυψίνοες, επιφυλακτικοί, δύσκολοι στις κοινωνικές συναναστροφές, μυστηριώδεις, σε σημείο που δύσκολα μπορεί να τους κατανοήσει κανείς. Εμφανίζονται θαρραλέοι, ισχυρογνώμονες, επίμονοι, ξεροκέφαλοι, αλλά και δημιουργικοί, με αυτοπεποίθηση και αυτοέλεγχο (μόνο τα πάθη τους αδυνατούν να χαλιναγωγήσουν) και πολλές φορές λιγομίλητοι. Είναι αποφασιστικοί, δυναμικοί και ιδιαίτερα επίμονοι, γνωρίζουν πως ο σκοπός τους στη Γη δεν επιτυγχάνεται εύκολα και θα χρειαστούν μεγάλα αποθέματα ενέργειας για να ανταποκριθούν επάξια. Οι εμπειρίες και η εξέλιξή τους προκύπτουν μέσα από την επαφή τους με το χρήμα και το σεξ. Αμφότερα, έχουν διαφορετική αξία για τους ίδιους και τα χρησιμοποιούν για να πετύχουν και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής τους. Η προσωπικότητά τους εκφράζεται ανάλογα με την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Όταν είναι καλή, συμπεριφέρονται ανθρώπινα και βοηθούν όποιον τους έχει ανάγκη, υλικά ή ηθικά. Όταν όμως βρίσκονται σε κακή φάση, γίνονται δύστροποι, αρνητικοί με το περιβάλλον τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Άλλωστε η αυτοκαταστροφή είναι αγαπημένη τους πρακτική, καθώς πιστεύουν ότι λειτουργεί λυτρωτικά. Επιφανειακά, παρουσιάζονται ψυχροί, αλλά βαθιά μέσα τους ίσως κρύβουν τρυφερότητα. Διατηρούν το προφίλ του σιωπηλού τύπου που θέλει πάντα να γνωρίζει τα κίνητρα των άλλων, αλλά ποτέ δεν αποκαλύπτει τα δικά του. Τους αρέσει να υποδύονται τον ντεντέκτιβ ή το λαγωνικό. Διακρίνονται να την αποφασιστικότητά τους και διαθέτουν μεγάλη ψυχική δύναμη ώστε να υπερνικήσουν κάθε αντίπαλο, ακόμα και τον εαυτό τους. Πρέπει όμως να αποβάλλουν το θυμό τους και να ελέγξουν την κτητική τους διάθεση καθώς και τη ζήλια τους.

Επαγγελματικά τους ταιριάζουν κυρίως δραστηριότητες που σχετίζονται με την έρευνα και την ανακάλυψη, τις επιχειρήσεις και τη διαχείριση χρημάτων τρίτων, οι οποίες τους αφήνουν μεγάλα κέρδη. Η ψυχιατρική, η ψυχολογία και οι ψυχαναλυτικές μέθοδοι – εναλλακτικές ή κλασικές – κατέχουν την πρώτη θέση στη λίστα των αγαπημένων επαγγελμάτων των ατόμων αυτών. Ακόμα, το εμπόριο θεωρείται μία από τις ασχολίες όπου διαπρέπουν, λόγω της επιμονής και της υπομονής τους, σε συνδυασμό με την πειθώ που τους διακρίνει. Το χρήμα αποτελεί γι αυτούς κινητήριο δύναμη και παράγοντα εξουσίας, με αποτέλεσμα η απόκτησή του να γίνεται αυτοσκοπός τους. Δεν ξεχνούν ποτέ όσους τους βοήθησαν αλλά ούτε και αυτούς οι οποίοι τους έβλαψαν με έμμεσο ή άμεσο τρόπο, φροντίζοντας με όλη την υπομονή που τους χαρακτηρίζει να ανταποδώσουν κάποια στιγμή. Συναισθηματικά, είναι πιστοί και γεμάτοι αφοσίωση, αλλά ταυτόχρονα κτητικοί και ζηλιάρηδες. Πολλές φορές μάλιστα όταν είναι πραγματικά ερωτευμένοι, φτάνουν σε σημείο να καταδυναστεύουν κυριολεκτικά το σύντροφό τους απαιτώντας πλήρη αναφορά για τις κινήσεις του ενώ ως κίνητρα της συμπεριφοράς τους προτάσσουν το ενδιαφέρον και την αγάπη για το ταίρι τους. Οφείλουν λοιπόν να σέβονται τις ελευθερίες του συντρόφου τους και να μην αφήνουν δαιμονικές ιδέες να τους καταβάλλουν και να τους κάνουν να υποφέρουν. Ο γάμος εντάσσεται στους στόχους και τον θεωρούν επιστέγασμα του έρωτα, δίχως όμως να βιάζονται να προχωρήσουν στο μεγάλο βήμα από μικρή ηλικία. Το διαζύγιο και ο χωρισμός δεν ανήκουν στις επιλογές τους, κυρίως όταν δεν έχουν λάβει οι ίδιοι τη συγκεκριμένη απόφαση. Απεχθάνονται την αλλαγή της οικογενειακής κατάστασής τους και αντιστέκονται σε αυτή με όλες τους τις δυνάμεις.

Διαθέτουν βλέμμα γοητευτικό που μαγνητίζει με απέραντο βάθος το οποίο είναι πραγματικά, ακαταμάχητο. Έχουν μάλιστα ψύχωση με τη μεταφυσική, το θάνατο, το σεξ ή τη θεραπευτική συχνά επιδεικνύοντας ξεχωριστές ικανότητες. Ευαίσθητες περιοχές στο σώμα τους είναι τα γεννητικά όργανα, η ρινική κοιλότητα και το αίμα. Μεγάλο τους προσόν είναι η απίστευτη διαίσθηση και η δυνατότητα διείσδυσης στα ενδότερα της ανθρώπινης ψυχής. Από την άλλη, βασικό μειονέκτημά τους – που απαιτεί ειδική διαχείριση από μέρους τους – είναι οι εμμονές και οι φοβίες που αναπτύσσουν κατά καιρούς και οι οποίες σχετίζονται με περίεργες καταστάσεις. Σύμφωνα με τους ίδιους, αυτές προέρχονται από απόκρυφες δυνάμεις ή υπερφυσικές πεποιθήσεις και δεν συνιστούν συμβατικές μορφές φόβου.

 

Σκοπός αυτοβελτίωσης: να ακολουθεί τη ροή των πραγμάτων, να εμπιστεύεται τον εαυτό του και το σύμπαν, ώστε να μην χρειάζεται τον έλεγχο.

Αρετή που πρέπει να αναπτύξουν: εμπιστοσύνη

Κυβερνήτης πλανήτης τους ο Πλούτωνας (και ο Άρης κατά την παραδοσιακή Αστρολογία).