Ωροσκόπος Καρκίνος

Ωροσκόπος στον Καρκίνο

Είναι άνθρωποι, λιγότερο δυναμικοί από το μέσο όρο, καλοπροαίρετοι, συμπονετικοί, τρυφεροί, δεκτικοί, προστατευτικοί, άστατοι, συναισθηματικοί, ανυποχώρητοι, δειλοί, συνεσταλμένοι, ευαίσθητοι, κτητικοί και κυκλοθυμικοί. Όπως το καβούρι, που αντιπροσωπεύει το ζώδιο του Καρκίνου, συνηθίζουν να κοιτάζουν ταυτόχρονα μπροστά και πίσω, χωρίς να θέλουν να αντιμετωπίσουν το παρόν και το μέλλον κατά μέτωπο. Ανησυχούν πάντα για το παρελθόν και για ό,τι κινείται ύπουλα από πίσω τους, με αποτέλεσμα να βιώνουν πολύ μεγάλη αγωνία. Προχωρούν στη ζωή με περίεργες πλάγιες κινήσεις χωρίς να πηγαίνουν ποτέ ευθεία μπροστά. Είναι ευαίσθητοι και αποτραβιούνται στο καβούκι τους, όταν νιώσουν ότι απειλούνται. Τα συναισθήματά τους μπορούν να πληγωθούν εύκολα, ακόμα και χωρίς να υπάρχει καμία προσβολή, καθώς παίρνουν τα πράγματα πολύ προσωπικά. Ο κυβερνήτης τους η Σελήνη, που έχει τις φάσεις της, επιδρά καθοριστικά πάνω τους και συνηθίζουν να ζουν μια διαρκώς μεταβαλλόμενη ψυχολογική κατάσταση, που περνά διαρκώς από την αισιοδοξία στην απαισιοδοξία και τούμπαλιν, ακόμα και μέσα στο ίδιο πεντάλεπτο. Κάθε τι που έχει σχέση με την οικογένεια και το οικογενειακό περιβάλλον έχει άμεση επίδραση επάνω τους. Συχνά, ταλαντεύονται μεταξύ των δικών τους προσωπικών επιλογών και αυτών που έχουν εισπράξει από την οικογένεια στην οποία μεγάλωσαν. Όταν δημιουργήσουν δική τους οικογένεια, φέρονται με συνέπεια ως σύντροφοι ή ως γονείς. Συντηρούν δεσμούς και παραδόσεις που άλλοτε γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό και άλλοτε τους κάνουν κουραστικούς. Τους αρέσει να ταξιδεύουν αλλά θέλουν οπωσδήποτε να γνωρίζουν ότι έχουν μια βάση, ένα σπίτι που τους περιμένει να γυρίσουν.

Η ασφάλεια είναι το παν στη ζωή τους. Στην πραγματικότητα, λόγω όλης αυτής της συναισθηματικής αξίας και σημασίας που δίνουν σε πολλά πράγματα, τείνουν να κρατούν τα πάντα παγιδευμένα κοντά τους. Μόλις κολλήσουν σε κάτι ή σε κάποιον δεν τον αφήνουν εύκολα. Οι καθημερινές αντιδράσεις τους στις καταστάσεις της ζωής, βασίζονται στο συναίσθημα και όχι στη λογική. Οι διαθέσεις τους ανεβοκατεβαίνουν όπως η παλίρροια. Το στοιχείο του νερού, στο οποίο ανήκει ο Ωροσκόπος τους, τους προσδίδει μια συντηρητική συμπεριφορά και το αίσθημα ότι κερδίζουν την ασφάλειά τους ως επί το πλείστον από τα κεκτημένα τους. Εργασία, πατρίδα, οικογένεια είναι τρεις απόλυτα ιερές αξίες, στις οποίες αφοσιώνονται πλήρως και τις προστατεύουν με κάθε μέσο. Η αφοσίωση γενικότερα είναι λέξη κλειδί στο συγκεκριμένο Ωροσκόπο.

Εμφανισιακά, διακρίνονται συνήθως από το στρογγυλό τους πρόσωπο, τα έντονα χείλη, και στις γυναίκες το κάπως αυξημένο στήθος (ως ένδειξη μητρότητας). Επαγγελματικά, μπορούν να διαπρέψουν σε πολλούς τομείς κυρίως όμως σε αυτούς που χρειάζονται άριστη μνήμη, αντίληψη και αφοσίωση. Ασχολούνται συχνά με επιχειρήσεις που έχουν ως βασικό αντικείμενο τον οικιακό εξοπλισμό, τη διακόσμηση, την κατασκευή κατοικιών, κτηματομεσιτικές υπηρεσίες, την υψηλή μαγειρική, τη γευσιγνωσία, την παραγωγή τροφίμων ή ποτών. Επιπλέον, με την ευαισθησία του νερού που τους βοηθά να διεισδύουν στα βάθη της ψυχής των άλλων, μπορούν να γίνουν έξοχοι ηθοποιοί ή άνθρωποι των μέσω μαζικής ενημέρωσης, διαφημιστές, τηλεπαρουσιαστές αλλά και καλλιτέχνες, στιχουργοί, ποιητές κλπ. Καμιά επιτυχία όμως δεν είναι αρκετή, αν δεν επιτευχθεί το όραμα μια δεμένης οικογένειας και η απόκτηση απογόνων. Ο γάμος είναι η βάση της οικογένειας. Ακολουθούν τις παραδόσεις κατά γράμμα. Ερωτεύονται και δίνουν τα πάντα στο ταίρι τους, γνήσια και ειλικρινά, χωρίς να αποζητούν τίποτα, πλην της προσοχής του. Φροντίζουν για όλα, πριν καν τους ζητηθεί, συμπαραστέκονται και βοηθούν τους άλλους σε κάθε δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Ο γάμος γι αυτούς όταν γίνει σε νεαρή ηλικία, δεν είναι πάντα πετυχημένος, αφού αποφασίζεται κάτω από συναισθηματική φόρτιση που δεν συνοδεύεται από την ανάλογη εμπειρία. Είναι άνθρωποι που από τη φύση τους δεν αντέχουν τους διαπληκτισμούς και τις διαμάχες, και μόλις φανούν τα πρώτα σύννεφα, κλείνονται στον εαυτό τους και προτιμούν τη λήξη του γάμου ή της σχέσης, από το να παλεύουν να ναι προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Είναι ρομαντικοί, ονειροπόλοι, που δεν θα σταματήσουν ποτέ να πιστεύουν ότι κάπου σε αυτή τη Γη, υπάρχει το ιδανικό ταίρι γι αυτούς, η αδελφή ψυχή, που δεν θα σταματήσουν να ψάχνουν μέχρι τελικά να το βρουν και να δημιουργήσουν οικογένεια μαζί του. Τόσο καλά παιδιά για σπίτι και οικογένεια δεν υπάρχουν πολλά. Όσοι ενδιαφέρεστε, περάστε στη σειρά….