Ο κύκλος Κρόνου Χείρωνα !

Ο κύκλος ΚρόνουΧείρωνα, είναι μια χρονική περίοδος που σημαδεύεται από αλλαγές, στη μαζική συνείδηση και στα κοινωνικά στάτους.

Ο άνθρωπος κάνει σημαντικά βήματα συνειδητότητας, καθώς αρχίζει να αισθάνεται ότι αποτελεί μέρος ενός γενικότερου, πλανητικού συνόλου, ξεπερνώντας τα όρια της προσωπικής του ατομικότητας.

Να διευκρινίσουμε ότι όταν λέμε «κύκλος Κρόνου – Χείρωνα, εννοούμε τον 60ετή ή πολλές φορές, και 185ετή, κύκλο κίνησης αυτών των δύο πλανητών, που ξεκινά με τη σύνοδό τους και τελειώνει με την επόμενη σύνοδό τους. Διαρκεί τόσο, γιατί ο Χείρωνας έχει παράξενη τροχιά.

Οι αλλαγές που συμβαίνουν στη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν είναι πάντα εύκολες, και έρχονται μέσα από μια σειρά δραματικών και δύσκολων στο χειρισμό τους, γεγονότων.

Αν συνδυάσουμε τα ιστορικά γεγονότα, με αυτούς τους κύκλους των δύο πλανητών, βγάζουμε το συμπέρασμα, ότι η ανθρωπότητα, στη διάρκεια αυτών των κύκλων, εξελίσσεται, προοδεύει και τελικά συνειδητοποιεί ότι οι άνθρωποι, είναι μέρος ενός ευρύτερου συνόλου, και κανείς και τίποτα δεν λειτουργεί ανεξάρτητα πάνω στον πλανήτη.

Η περίοδος που διανύουμε είναι ανάμεσα στον 62ετή κύκλο που άρχισε το 1966, τον Απρίλιο, με τη σύνοδο των δύο πλανητών στους Ιχθύς, και θα ολοκληρωθεί το 2028, με τη νέα σύνοδό τους, στον Ταύρο.

Τα γεγονότα που συμβάλλουν στην εξέλιξη του ανθρώπου, κορυφώνονται στο μέσον αυτού του κύκλου, όταν οι δύο πλανήτες σχηματίζουν όψη αντίθεσης.

Έτσι, το Μάρτιο του 1986, ο Κρόνος βρισκόταν στον Τοξότη, και ο Χείρωνας στους Διδύμους. Ενώ η επόμενη αντίθεσή τους πραγματοποιήθηκε το 2006. Μέσα σ’ αυτά τα είκοσι χρόνια, είχαμε, την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, την κατάρρευση του τείχους του Βερολίνου, το τέλος του ψυχρού πολέμου, ενώ εμφανίστηκε ένα νέο είδος τρομοκρατίας που είχε να κάνει με τα θρησκευτικά πιστεύω, κάτι που αναζωπύρωσε τους θρησκευτικούς πολέμους.

Μέσα στα χρόνια αυτά, μπορούμε να πούμε ότι ο άνθρωπος εξελίχθηκε, συνειδητοποίησε, και καταστάλαξε, ότι σ’ αυτόν τον πλανήτη, δεν είναι μόνος. Υπάρχει μια τεράστια πλανητική οικογένεια, που φιλοξενείται στον πλανήτη που λέγεται Γη, και εξελίσσεται, μεγαλώνει, αναπτύσσεται μέσα στα πλαίσια της αγάπης, μεταξύ των ανθρώπων αλλά και της αγάπης για όλα τα πλάσματα που φιλοξενούνται πάνω σ’ αυτή τη Γη.